Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.519 keer bekeken

Wat is een switch in de BDSM wereld?

6 juli 2016,

geschreven door

In de BDSM-wereld heb je iemand die Dominant is: de Meester of Meesteres. Daarnaast heb je ook iemand die submissive (ook wel sub) of onderdanig is. Deze persoon is de slaaf van de Meester(es). Maar er zijn ook uitzonderingen tussen deze twee personen, want er zijn ook personen die een switch worden genoemd. En wat is een switch dan precies?

Switchen: het wisselen tussen Dominant en submissive

Een switch is een persoon die wisselt tussen de rol van Dominant en de rol van submissive. Deze persoon speelt dus niet continue dezelfde rol, maar kan dus net zo goed dominant als onderdanig zijn.

Sommige switches zijn voornamelijk Dominant en zelden onderdanig. Zij willen dan enkel af en toe een onderdanige rol spelen. Andere switchen nemen verschillende rollen aan bij verschillende relaties. Bij de ene persoon zijn ze bijvoorbeeld de Dom, bij een andere partner juist weer de onderdanige. De rol die ze dan bij een bepaald persoon aannemen verschilt dan niet per keer.

Een switch kan tijdens het spel wisselen, maar ook tussen verschillende sessies.

Een switch bestaat wel of niet?

Er wordt hevig gediscussieerd of een switch wel of niet bestaat. Er wordt namelijk beweerd dat een switch niet bestaat, omdat de persoon probeert uit te zoeken of hij/zij liever Dominant of submissive is. Echter blijkt uit onderzoek dat zo’n 50% van de BDSM’ers wel eens wisselt van rol!

switch

“Uit onderzoek blijkt dat 50% van de BDSM’ers wel eens wisselt van rol!”

Hoe zit dat bij mij?

Hoewel ik graag de baas ben over mijn vaste BDSM-partner, ben ik zo nu en dan ook submissive. Dit komt omdat ik lange dagen maak als ondernemer en ik soms na een lange dag liever geen commando’s meer roep, maar ze juist opvolg. Als slaaf wordt al die vastzittende ‘stoom’ en stress er als het ware uitgeslagen of gecommandeerd. Ik vind het heerlijk om me na zo’n dag over te geven aan de bevelen van mijn partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.593 keer bekeken

Geschreven door

Baby, it’s cold outside. Maar je wilt op die kraakheldere, koude winterdagen toch niet binnen blijven zitten? Want juist in de winter zijn er prachtige buitenlocaties die geschikt zijn voor een romantische of actieve buitendate! Dus trek je warmste w…
7.593 keer bekeken