Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

2.676 keer bekeken

Beginnen met BDSM: hoe pak je dat aan?

1 juni 2023,

geschreven door

Jij en je partner hebben ontdekt dat jullie allebei wel eens fantaseren over bondage en BDSM en jullie zouden daar best eens mee willen experimenteren. Maar daadwerkelijk beginnen met BDSM is best een stap. Het is allemaal nieuw en onbekend, en misschien zelfs een tikje intimiderend, dus waar begin je?

Verdiep je erin

Als je wil beginnen met BDSM is het misschien verleidelijk om meteen allerlei speeltjes, attributen en kledingstukken aan te schaffen die tot de verbeelding spreken, maar mijn advies is: begin bij het begin. Ga eerst eens samen op onderzoek uit en doe wat research. Bestel boeken over BDSM, luister podcasts, kijk filmpjes, zoek online naar betrouwbare en behulpzame informatie. Kijk of je ervaringsdeskundigen kunt vinden en spreken die misschien wel iets willen delen over hun ervaringen. Zo kom je iets meer te weten over hoe je kan beginnen met BDSM, wat het eigenlijk precies is, hoe het werkt en wat belangrijk is om erover te weten.

Mijn advies is: begin bij het begin. Ga eerst eens samen op onderzoek uit en doe wat research.

Beginnen met BDSM? Doe het dan rustig aan

Bespreek met je partner wat jullie spannend zouden vinden en wat voor jullie beiden een goed startpunt zou kunnen zijn. Maak het niet meteen te moeilijk. Experimenteer met een blinddoek, een setje handboeien of andere attributen die je gemakkelijk kunt introduceren, en breid jullie repertoire stapsgewijs verder uit. Sta open voor elkaars ervaringen en feedback en communiceer over hoe jullie het beleven. Wat is fijn? Wat niet? Waar fantaseren jullie over? Waar liggen grenzen? Is de één dominant en de ander submissive? Of wisselt dat af? Wees open en nieuwsgierig naar elkaar. Zie het als een nieuwe wereld die je samen gaat ontdekken. Des te meer je weet, des te makkelijker het is om de stap te nemen om écht te beginnen met BDSM.

Verbreed je horizon

Beleven jullie er samen veel plezier aan en heb je het gevoel dat jullie klaar zijn om jullie horizon nog wat verder te verbreden? Overweeg dan om ook buiten jullie slaapkamers eens wat meer in de BDSM-wereld rond te kijken. Oriënteer je online op speciale fora, bijeenkomsten of feesten. Misschien kun je de eerste keer gewoon eens ergens gaan kijken. Of wil je een keer met een ander koppel praten die al wat meer ervaring heeft opgedaan op dit vlak. Leg contact met gelijkgestemden en onderzoek eens of jullie daar samen leuke ervaringen of inspiratie voor thuis uit kunnen halen.

Respecteer elkaar en elkaars grenzen

Vertrouwen en veiligheid zijn bij BDSM ontzettend belangrijk. Omdat je een deel van de controle uit handen heeft, moet je heel goed weten wat je aan elkaar hebt. Spreek dan ook altijd een codewoord af, zodat je weet wanneer de ander wil stoppen en luister daar altijd meteen naar. Zet elkaar niet onder druk om dingen te proberen als de ander zich daar niet prettig bij voelt en neem het niet persoonlijk als de ander een bepaalde fantasie van jou niet deelt. Zijn er gevoelens van angst, spanning of jaloezie? Bespreek dat dan met elkaar en probeer samen naar vormen en manieren te zoeken die goed voelen voor jullie allebei.

Samen beginnen met BDSM en zo’n spannend nieuw avontuur aangaan, kan heel verrijkend en prikkelend zijn. Het kan een relatie en een seksleven dan ook zeker een boost geven. Maar voorwaarde daarvoor is wel dat je heel goede afspraken met elkaar maakt en dat je elkaars grenzen en tempo in dit avontuur volledig respecteert. Hoe groter het gevoel van veiligheid en vertrouwen, hoe groter de kans dat jullie samen veel plezier kunnen beleven aan zo’n prikkelende nieuwe wereld.

Succes!

Hulp nodig?

Willen jij en/of je partner beginnen met BDSM of hebben jullie bepaalde seksuele fantasieën, maar vinden jullie het lastig om die op een veilige en fijne manier in jullie relatie te integreren? Misschien kan een gesprek met een seksuoloog een goede eerste stap zijn. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

1 reactie

  1. Enkele vriendinnen van BedSwipe hebben
    Me wat geleerd in een wisselend rollenspel
    Maar ik mis wat praktijkervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

72.270 keer bekeken

Geschreven door

Ben je op zoek naar een leuke cockring maar weet je niet welke maat je moet kiezen? Dan ben je bij de goede blog beland! Om te bepalen welke maat voor jou het meest geschikt is, hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Volg onderstaand schema en je…
72.270 keer bekeken