door CheekyCharly

Penisplugs en dilators – Alles wat je moet weten over sounding!

13 december 2017 door CheekyCharly

Sounding? Heeft dat iets te maken met geluid? Nee! Een opkomende trend in de BDSM-wereld is het inbrengen van een voorwerp in de plasbuis. Het ingebrachte voorwerp wordt een ‘sound’ of ‘urethra plug’ genoemd. Het is eigenlijk een vorm van masturberen, waarbij de plasbuis wordt gepenetreerd met het voorwerp. Hoe ‘sound’ je dan? En wat zijn de Do’s en Dont’s? Wij leggen uit! 

‘Sounding’, hoe doe je dat?

Sounding betekent letterlijk het inbrengen van ‘iets’ in de plasbuis. Het stimuleren van de plasbuis kan door zowel mannen als vrouwen worden gedaan. Toch zien we dat de trend vooral populair is bij mannen. Veel mannen vinden het gevoel van een opgerekte en prikkelende urinebuis erg prettig en opwindend. Het stimuleren wordt uitgevoerd met een speciaal daarvoor gemaakt speeltje of attribuut. Dat kan met een penisplug of met een dilator. Deze kan in de plasbuis worden gebracht, tot de prostaat is bereikt. Het stimuleren kan vervolgens op verschillende manieren. Zo kun je draaiende of neerwaartse bewegingen maken met de sound.

Penisplug of dilator?


Een dilator is een, doorgaans vrij lange, staaf van chirurgisch staal. Dit materiaal zorgt er voor dat het zeer gemakkelijk is schoon te maken. Tevens breken ze niet af, dus dit werkt het veiligst. De penisplug is vaak wat korter, met aan het uiteinde een ring. Deze ring kan tijdens het spel de eikel extra stimuleren. Het verschil tussen een dilator en een penisplug, zit voornamelijk in het gebruik.

De penisplug wordt vooral gebruik voor extra stimulatie. Het kan er voor zorgen dat de penis gevoeliger wordt, dat een erectie langer standhoudt en dat het orgasme heftiger aanvoel. Er bestaan zelfs holle penisplugs. Deze maken het mogelijk om urine en sperma door te laten. Deze kun je dus ook heel goed blijven dragen wanneer je een penisplug wilt gebruiken voor extra stimulans tijdens de geslachtsgemeenschap. De dilator is dus langer en wordt vooral bedoeld om de urinebuis te stimuleren.

Soorten dilators

Dilators zijn onder te verdelen in verschillende categorieën:

 • Hegar – De hegar-sound heeft een gebogen S-vorm en twee uiteinden met verschillende diktes. Deze sounds zijn makkelijk in te brengen en zijn relatief kort. Dit model is daarom zeer geschikt voor mensen die voor het eerst sounding willen proberen. Voorbeeld van hegar-dilators de enkele siliconen dilator van 6mm.
 • Rosebud – Dit is een van de bekendste dilators en ook zeer geschikt voor beginnende gebruikers. De sound heeft aan één uiteinde een bolletje en aan het andere uiteinde een plat handvat/staafje. De top is speciaal ontworpen voor stimulatie van de blaas. Deze speeltjes kunnen ook door vrouwen worden gebruikt. Een voorbeeld is deze set van 3 dilators met ronde top.
 • Dittle – De Dittle lijkt op de Rosebud. In tegenstelling tot de Rosebud heeft dit speeltje echter geen bolvormig einde. Het andere uiteinde van de Dittle is plat en vormgegeven in de vorm een driehoek.
 • Van Buren – dit is de meest populaire dilator onder ervaren gebruikers. Deze dilator heeft een karakteristieke J-vorm en is erg lang. Daarnaast is hij gebogen aan het uiteinde zodat hij de blaas of P-spot bij de man kan raken en stimuleren.
 • Pratt – de Pratt is een gebogen dilator die aan beide uiteinden een bolle vorm heeft. Deze dilator is iets langer dan andere modellen en kan daardoor dieper worden ingebracht. Deze dilator is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een voorbeeld is de Single End Dilator
 • Vibrerende dilators – deze modellen zijn vooral bedoeld voor mensen die al wat vaker een sound hebben gebruikt. Je kunt namelijk met vibrerende modellen masturberen. De vibraties zorgen voor een nog intenser gevoel.

Voordat je begint met sounden

Voordat je begint met sounden, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

 1. Kies het juiste model. Onervaren gebruikers kunnen het best beginnen met een enkel model, of een setje met verschillende maten. Laat als beginner liever nog even een uitgebreide set of een vibrerende dilator achterwege. Ga ook niet direct voor een lang model. Kies liever voor plug of een kortere sound, zoals een Hegar-dilator.
 2. Kies de juiste maat. Sounds hebben verschillende dikten. Een set is dan handig om uit te testen welke dikte voor jou het fijnst voelt. De smalste dilators hebben een diameter van 1,5 mm tot 2 mm. De dikte dilators hebben een diameter.
 3. Kies het materiaal. Vrijwel alle dilators zijn gemaakt van edelstaal. Dit materiaal is steriel. Toch zijn er ook siliconen dilators te krijgen. Deze zijn zeer geschikt voor mannen die voor het eerst een dilator willen proberen. Het zachte siliconen materiaal is extra gemakkelijk in te brengen en voelt minder stram aan.

Let op! Kies als beginner nooit de allerdunste dilator. Het weefsel aan de binnenkant van de penis is zeer dun en gevoelig. Een dunne dilator kan gemakkelijker de plasbuis perforeren.

Zo ga je aan de slag

Sounding is een vaardigheid, dat vooral geleerd wordt door het te doen. Het kan dus zijn dat het de eerste keer niet helemaal lukt. Geen zorgen! Je zult merken dat het inbrengen steeds gemakkelijker wordt, naarmate je het vaker probeert.

Vooraf

Zorg voor een steriele en vooraf goed gereinigde sound. Je kunt de sound reinigen met wat alcohol, om eventuele bacteriën en schimmels er van te ontdoen. Was tevens de genitaliën met warm water. Controleer de sound nog extra op scherpe randjes om eventuele beschadiging te voorkomen. Neem vervolgens een comfortabele houding aan en spreid de opening van de penis zorgvuldig. Indien nodig kun je hierbij de voorhuid wat terugtrekken. Kies eventueel glijmiddel om het inbrengen te vergemakkelijken. Je kunt glijmiddel in de plasbuis, bij de opening van je eikel en aan het uiteinde van de dilator aanbrengen. Zorg er voor dat je niet teveel glijmiddel gebruikt. Het inbrengen kan anders te glibberig worden, waardoor de grip op de sound vermindert.

Het inbrengen

Nu is het tijd om de dilator in te brengen. Doe dit terwijl de penis in slappe toestand is. Houdt bij het inbrengen de penis recht omhoog, in een hoek van 90 graden vanaf het lichaam gezien. Duw vervolgens de sound ongeveer een duimbreedte naar binnen. Breng vervolgens voorzichtig de rest van de sound naar binnen. Door de zwaartekracht heeft het de neiging om naar binnen te glijden. Probeer daarom dit zelf te begeleiden en duw nooit te hard de sound naar binnen. Is de dilator eenmaal ingebracht, strek dan de penis, door deze vast te houden aan de bovenkant. De plasbuis wordt zo gestretcht.

Let op! Het inbrengen van een Van Buren-dilator vergt een andere techniek. Verander na inbreng van een duimbreedte de hoek van de penis met 45 graden naar beneden en laat de penis daarna geleidelijk weer omhoog komen.

Verwijderen en nazorg

Ben je klaar om tot een hoogtepunt te komen? Verwijder dan altijd de penisplug of dilator op tijd om te voorkomen dat je sperma nergens heen kan. Tenzij je hebt gekozen voor een holle penisplug natuurlijk. Doe dit langzaam en zorgvuldig. Reinig vervolgens de dilator met warm water en antibacteriële zeep. Reinig het verder zo steriel mogelijk met alcohol. Sounds van chirurgisch staal kun je eventueel uitkoken om bacteriën te doden. Bewaar de dilator altijd in een beschermhoes tot het volgende gebruik. Drink verder voldoende water om de blaas goed door te spoelen. Het kan zijn dat plassen nadien een beetje branderig aanvoelt, mogelijk met een beetje bloed. Wanneer dit blijft aanhouden, of je hebt een vermoeden van een infectie, raadpleeg dan de huisarts.

Lijkt het jou wat om te gaan sounden? Of wil je graag je ervaring met ons delen? Plaats een reactie hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

55 reacties op Penisplugs en dilators - Alles wat je moet weten over sounding!

 • Als ik een penisplug met ring inbreng dan glijdt die er altijd direct weer uit.
  Doe ik dan iets niet goed of moet ik een grotere kopen?

  • Beste Ronald,

   Heb je de ring van de penigplug ook achter de eikel bevestigd? Zoals bij deze afbeelding te zien is. De plug zou er dan niet uit moeten kunnen glijden. Zou ik anders mogen weten welke plug je precies hebt?

  • Vrouwen kunnen inderdaad ook dilators gebruiken. Deze roze vibrerende dilator is speciaal bedoeld voor vrouwen :). In principe kan het voor vrouwen ook prettig zijn. Al zullen de meeste vrouwen het niet voor plezier gebruiken, maar voor het trainen van de bekkenbodemspieren.

  • Voor beginners is het vooral raadzaam om niet te beginnen met een te dunne dilator. Dan is de kans op beschadiging van de urinebuis aanwezig. Souding is een vaardigheid waar je wel wat handigheid in moet krijgen. Lees je vooral goed in wanneer je besluit te beginnen met sounding. Met een goede voorbereiding en stapsgewijze aanpakt, is de kans op een beschadiging niet groot 🙂

   • Wat is voor een beginner een niet te dunne dilator? Ik heb er driee in de bus gekregen. Die mooie gebogen blauwe van 7, 9 en 12 mm. Welk glijmiddel kan ik hier voor gebruiiken?

    • Hoi Rouis, de blauwe, gebogen dilators die jij in de bus hebt gekregen, hebben een prima diameter om mee te beginnen. Als je kiest voor die van 7 mm, dan is dit niet ’te dun’ om mee te beginnen.
     Daarnaast is deze gemaakt van siliconen. Dit materiaal is dus wat zachter en ‘vriendelijker’ voor de urinebuis.
     Wat betreft glijmiddel is het raadzaam om in dit geval een glijmiddel te kiezen op waterbasis, omdat een siliconen glijmiddel niet goed samen gaat met een speeltje van siliconen materiaal 🙂
     Veel succes en plezier gewenst!

 • Ik heb een setje glazen dilators met aan een kant een bolletje en aan de andere kant gewoon glad. Ze zijn ongeveer 20 cm lang. Welke zijde breng je in de urincluis?

  • Dag Ron! Er is niet echt een maximum tijd verbonden aan hoelang je een dilator mag dragen. Het advies is altijd om het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te houden. Je kunt de dilator dus net zo lang inhouden tot het gevoel te opwindend wordt en je tot een orgasme gaat komen. Voelt het onprettig of heb je pijn? Dan moet je direct stoppen. Na gebruik is het goed reinigen van de dilator erg belangrijk. Als je het niet goed reinigt, kan dat infecties veroorzaken bij een volgend gebruik.

 • Hoi, ik heb een spermastopper aangeschaft ik dacht dat kleine bolletje krijg ik er met een beetje K-Y glijmiddel wel in.
  Dit lukt mij helaas dus helemaal niet haha.
  Is hier misschien een speciale techniek voor?
  Ik hoor het graag als iemand een tip heeft.

  • Hi Ruud,

   Is het balletje van de toy die je gebruikt niet te groot? En heb je een model met of zonder ring? Wanneer je een speeltje hebt met ring, kun je proberen om eerst alleen het balletje in te brengen. Wanneer dit soepeler gaat kun je het volledig gaan gebruiken. Ook is het een optie om te oefenen met een penisplug met inderdaad voldoende glijmiddel. Neem geen risico en overhaast niks! Voldoening vraagt wat oefening 😉 Mocht het nog niet lukken, dan hoor ik het graag.

 • hoiii
  ik heb 5 verschillende dilators van het merk erotic metal, met een diameter van 8 tot 12.
  die van 8 gaat er makkelijk in,,maar die van 9 weer niet
  wil graag oprekken naar 12, maar lukt me niet.
  wat moet en kan ik doen daaraan ??

  • Hi John! Ik heb onze productspecialist voor je om raad gevraagd 🙂 Zij geeft het volgende advies:
   Gebruik je voldoende glijmiddel wanneer je de dilator inbrengt? Geef het tijd, je plasbuis oprekken is niet iets wat je wilt overhaasten. Gebruik dilator 8 wat vaker en probeer na een paar weken dilator 9. Ook kun je proberen de dilator te verwarmen met lauwwarm water (even voelen of het niet te heet is!). Dit geeft meer ontspanning tijdens het inbrengen.
   Mocht je er toch niet uitkomen, dan horen we het natuurlijk graag.

 • Welk glijmiddel is het beste met een stalen sound.
  veel glijmiddelen doen het prima huid op huid maar staal op huid is vaak echt bagger, zelfs diverse van durex

 • er zijn ook gebruikers,vooral beginners, die andere “toys” gebruiken. Toe ik begon was mijn speelgoed een slangetje…. Lang genoeg om tot diep in de blaas te komen. De eerste paar keren was het genieten, maar opeens bleek het slangetje zich in een knoop gedraaid te hebben. Het werd een operatie en een hoop gedonder. Heb ik het afgeleerd? NEE! want nu heb ik een dillator en geniet zo vaak als ik kan. Overigens, een volle blaas kan ook leiden tot een goed gevoel en dat ontsmet gelijk de boel. En dat met een slangetje geeft nog eens extra lol!

 • Hoi ik gebruik nu mijn dilator voor de 2e keer, alleen blijft hij niet zitten en glijd hij er zo weer uit, heb veel veel voorvocht, maar daar kan ik dus niks aan doen, groetjes Hans,

  • Hallo Hans,

   Wat voor dilator gebruik je precies? Om ervoor te zorgen dat de dilator beter blijft zitten, adviseren wij je een holle dilator of een dilator gemaakt van siliconen te gebruiken. Deze typen dilators glijden niet of minder makkelijk uit de urinebuis.

 • Ik gebruik al een tijdje een penisplug en ik vind ze aan de korte kant.
  Ik zou graag dieper willen,waar kan ik die kopen want het is een enorm genot.

 • Hoi hoi,

  •••••••••••••••••
  QUOTE batavier schreef:

  18 oktober 2018

  er zijn ook gebruikers, vooral beginners, die andere “toys” gebruiken. Toen ik begon was mijn speelgoed een slangetje…. Lang genoeg om tot diep in de blaas te komen.
  De eerste paar keren was het genieten want ik heb een dillator en geniet zo vaak als ik kan.
  Overigens, een volle blaas geeft ook een goed gevoel en dat ontsmet gelijk de boel. En dat met een slangetje geeft nog eens extra lol!
  ••••••••••••••••••••

  Zo ben ik ook begonnen ((((:

  Ik gebruik nu een electrosex Sound / Dilator voor in de plasbuis. En dat is echt een vet gevoel.
  Het gevoel dat deze electrosex dilator je geeft in de penis is…geweldig en laat mij ongelovelijk doen komen. Helemaal als ik de pads op de penis erbij gebruik. (:

  Ik gebruik deze met de digitale electro powerbox samen met speciale electro gel op waterbasis.
  Maat 185 mm lang, diameter 8 mm.

  Mijn vraag aan u, verkoopt u een langere dilator voor electro sex dan 185mm? Want deze komt volgens mij niet tot de p-spot? En mag qua gevoel wel veel verder erin dan 185mm.

  En tot hoe ver kun je eigenlijk een dilator inbrengen om toch lekker te kunnen blijven genieten, zonder schade toe te brengen aan de binnenzijde?

  Groeten.

  • Hallo Poco,

   Er zijn inderdaad dilators, geschikt voor electrosex, die langer zijn dan 18,5 cm. Je zou de Thin Finn Dilator of de Proper Finn Dilator in dat geval kunnen proberen.
   Wat de maximale invoerdiepte is, is lastig te zeggen. Dat is per man eigenlijk ook weer verschillend: de ene man heeft een langere plasbuis dan de ander, en bij de een ligt de blaas ook wat dieper dan bij de ander.
   De richtlijn is vooral: ga zover het nog stimulerend en goed voelt. Begint het te prikkelen en irriteren, stop dan altijd.

   Groet,
   Talitha

 • Ik gebruik al een tijdje verschillende plugs en dilators, zowel siliconen als RVS. nu heb ik de onderstaande penis plugs aangeschaft:
  https://www.easytoys.nl/dilators/penis-plug-met-diamond-zilverblauw_28012.html
  https://www.easytoys.nl/dilators/korte-holle-penis-plug-_28005.html
  De 1e gaat tot aan het bolletje naar binnen, maar het bolletje zelf wil net niet.
  De 2e komt tot aan het rechte deel zonder problemen naar binnen maar is ook net iets te groot.

  Hoe kan ik mijn pisbuis veilig zover oprekken dat allebei de plugs passen?

  groeten,een genieter….

 • Hoi, ik ben zeer onervaren met sounding, maar ben erg nieuwsgierig. Vond het idee eng. Maar nadat ik er iets van zag en over las en na een urodynamisch onderzoek, waarbij ik erg lette op het gevoel in de penis, overkwam mij dit.
  Kreeg bij het inbrengen van de gel een geil gevoel en na het onderzoek bleef ik geil. Nu wil ik experimenteren, maar weet niet goed of ik een plug of dilator moet nemen en of het metaal of siliconen moet zijn. Siliconen lijkt mij flexibeler. En kun je met ingebrachte sound bijv een strak wielren broekje oid aan en gewoon gaan wandelen of beschadig je de boel? Kun je ook tegelijk anale speeltjes gebruiken?
  Ik ben niet zwaar geschapen, dus blijft een plug ring wel zitten? Men adviseerd niet een te lange te nemen, las ik hier. Een hoop vragen, maar ik hoop op ee nuttig antwoord. Lieve groet, Martin

  • Hey Martin,

   Leuk dat sounding jouw interesse heeft gewekt! Als beginner zou ik zeker starten met een siliconen penis plug of dilator, want zoals je zegt; deze zijn flexibel en bewegen nog mee met de penis. Voor de eerste keer sounding zou ik een korte dunne plug kiezen, bijvoorbeeld deze silconen penis plug en gebruik altijd genoeg glijgel! En indien het vervelend begint te worden of als het pijn gaat doen, stop dan ook direct! Wil je nog iets extra’s toevoegen, kies eventueel dan een vibrerende dilator. Pas nadat je gewend bent aan het gevoel van de siliconen dilators / penis plugs zou ik overgaan op metalen of stalen dilators. Het meest handige is om gelijk een dilator set aan te schaffen waar de diameter klein begint en langzaam groter wordt.

   Wat betreft een strak wielerbroekje en het wandelen, dit zou ik niet adviseren met een penis plug of dilator in. De kans dat je iets beschadigd is dan natuurlijk veel groter, dan dat je bijvoorbeeld op een stoel zit. Het gebruiken van een anaal seksspeeltje kan dan weer wel, dit schaadt elkaar niet. Maar ook voor dit geldt dat je eerst geoefend moet zijn met de normale sounding techniek voordat je overgaat op eventuele extra’s. Wees niet te overmoedig, denk niet dat je direct kunt starten met het de zwaarste categorieën (metalen) dilators, start echt met een lichte variant om vervelende situaties te voorkomen.

 • Als man sta ik redelijk open voor spannende dingen op sex gebied. Zo vind ik het best fijn om mezelf anaal te stimuleren. Maar dit… iets IN mijn piemel steken… ik voel mijn piemel bij deze gedachte al ineen krimpen ;-)…
  Maar toch.. het klinkt ook wel weer spannend…
  Dus een paar rookie vragen:
  – Zijn er mannen die ook huiverig waren maar toch overstag zijn gegaan?
  – Is het echt een lekker gevoel? En wat moet je dan precies doen?
  – Kun je neuken/masturberen terwijl er een holle ingebracht is?
  – Dacht dat urinebuis super gevoelig is voor infecties. Is het niet gelijk raak?

  • Hey Sven,
   Wat goed dat je open staat voor spannende dingen qua seks! Nieuwe sensaties ontdekken en grenzen opzoeken is goed, maar ik snap je vragen wat betreft sounding ook erg goed. Dat je er huiverig voor bent om daadwerkelijk iets in de plasbuis in te brengen is logisch. Toch zijn de meeste mannen (en vrouwen) bang om het te proberen, maar men begint ergens en er zijn toch veel mensen die het proberen. Qua gevoel verschilt dat per persoon en ook of je een siliconen plug gebruikt of een metalen plug.

   In beide gevallen kan het prikkelend en stimulerend aanvoelen, maar met metaal zal het gevoel iets heviger zijn dan met een siliconen variant. Seks hebben met een holle/massieve diliator is niet aan te raden, want de plug kan eruit schieten of te ver naar binnen worden geduwd. Het masturberen is dan wel weer mogelijk, maar pas ook hier mee op en gebruik genoeg glijmiddel. Maak ook altijd de dilator/plug met extreem veel zorg schoon voor- en nadat je deze gebruikt! Je plasbuis is inderdaad enorm gevoelig voor infecties en perforatie, dus blijf altijd goed opletten en stop direct als het pijn gaat doen.

   Als je zou willen beginnen met sounding, start dan te allen tijde met een kleine siliconen dilator. Deze zijn nog flexibel en bewegen makkelijker mee met de penis en zijn perfect om het eens te proberen. Gebruik tevens veel glijmiddel en wees niet te overmoedig, want het kan echt goed misgaan. Lees daarnaast mijn reactie onder deze blog op Martin even voor iets meer informatie over het beginnen met dilators en penisplugs.

 • Hoi, ik heb net een rvs dilator set aangeschaft. Ik zie hierboven dat je sounds van chirurgisch staal kunt uitkoken. Is chirurgisch staal hetzelfde als rvs en kun je ze dus uitkoken? Is het dan voldoende om ze een aantal minuten in water uit de waterkoker te leggen?

  Daarnaast vroeg ik mij af of het schadelijk is om met het puntje van een langere dilator iets de blaas in te gaan? Ik merk dat het aantikken van de ingang wel een fijn gevoel geeft.

  Groet, Patrick

  • Hi Patrick,

   Chirurgisch staal is inderdaad een vorm van RVS. Bij correct gebruik kan je inderdaad de ingang van de blaas stimuleren, maar kijk absoluut goed uit dat je niet verder dan de ingang gaat. Verschillende sounds zijn ontworpen om de blaas aan te kunnen tikken, maar niet om de blaas in te gaan. Wees echt voorzichtig, om een infectie of schade aan de plasbuis te voorkomen.

   Wat betreft het reinigen: een sound van rvs kan je prima uitkoken in een waterkoker 🙂
   Ik hoop dat je met deze antwoorden weer verder kan, Patrick. Geniet van je rvs dilator!

 • Ik ga voor de eerste keer sounding doen bij mijn slaaf. Het is een overbodige vraag denk ik, maar het lijkt me logisch dat je het staafje bij de gebogen kant vasthoudt. Klopt dat?
  Ik lees dit nergens terug. Liever een stomme vraag dan een stomme fout.

  • Hi Joëlle,
   Allereerst; stomme vragen bestaan er niet! Vooral niet als we spreken over sounding, want het is niet gewenst om dit fout uit te oefenen. Als je voor het eerst een dilator gebruikt bij jezelf en/of je slaaf zou ik beginnen met een Siliconen dilator, omdat deze simpelweg fijner aanvoelen en buigzaam zijn. Een metalen dilator is net even anders en het kromme gedeelte, waar jij over spreekt, is niet voor het vasthouden. Als voorbeeld zou je naar de product foto’s kunnen kijken van deze dilator set. Je ziet hier duidelijk de kromming (deze moet je inbrengen) en de platte handvatten. Wees hier extra voorzichtig mee en breng een dilator (met kromming) enkel in bij een niet stijve penis!

 • Hallo, ik heb eerst wat geoefend met wat klein spul.
  Maar nu heb ik dilator gekocht 8 9 11 MM en 26 cm lang.
  Nu mijn vraag als ik die er in laat glijden stopt hij dan van zelf, of schiet hij dan mijn blaas in?

  • Bedankt voor je vraag! De dilator moet je wel vast blijven houden, tenzij er een stop aan de bovenkant zit. Anders bestaat inderdaad het gevaar dat deze naar binnen glijdt.

 • Hoi, mijn Meesteres wil dat ik een kuisheidsgordel ga dragen met een dilator, zodat de pik niet stijf kan worden. Echter hebbeb we nog nooit iets met een dilator gedaan. Het lijkt me wel spannend.
  al weet ik niet of dit bevorderend is bij de sm voor de slaaf of voor de Meesteres
  Is zo’n kuisheidsgordel met dilator verstandig om mee te binnen en zo ja welke?

  • Hey! Heel spannend en goed dat je hier eerst even onderzoek naar doet. Wij raden echter ten zeerste af om meteen een combinatie van kuisheidsgordel en dilator te gebruiken. Jullie kunnen het beste beginnen met een korte siliconen dilator en vanaf daar stap voor stap de grenzen verder opzoeken. Gebruik van een medisch glijmiddel is hierbij een vereiste. Succes en veel plezier 😉 Groet, Suzanne

 • Hey
  Hoelang mag je een korte holle rvs dilator met peniskooi inhouden? Een dag, week, maand of meer ? Zijn er risico’s na een maand met rvs staal rond lopen, kan hij toch beginnen roesten of aangetast worden? Of kan hij erin vastgroeien ?

  • Ik ben sinds kort begonnen met een stalen dillator maar ik kan precies maar tot 8mm gaan? Die van 9mm wilt er niet in, hoe komt dit?
   Mvg

 • Ik heb een dringende vraag. Ik heb afgelopen dinsdagavond voor het eerst aan sounding gedaan. Mijn sekspartner (geen vaste relatie) heeft dit al meerdere malen bij zichzelf en andere vrouwen gedaan. Bij mij bracht hij een blauwe dilator van 15 cm (hard plastic) naar binnen en daarna heeft hij mij gepenetreerd. Toen hij terugtrok was dat ding spoorloos verdwenen. Kan dat staafje naar mijn blaas geschoten zijn? Ik heb wel pijn met plassen. Als ik mijn blaas leeg dan krijg ik als ik bijna klaar ben steken.
  Ik durf niet zo goed naar de huisarts omdat ik me schaam. Is het technisch gezien mogelijk dat zo een staafje via je urinebuis terecht komt in je blaas?
  Hopelijk krijg ik op deze site wel antwoord. Al twee andere sites m’n vraag gesteld en geen antwoord. Ben echt wel radeloos.
  Groetjes L

  • Hoi L.

   Het is zeker mogelijk dat de dilator naar binnen schiet richting de blaas. Sounding en penetratie mogen om die reden nooit gecombineerd worden. Als er ook maar een kleine kans is dat de dilator vastzit in jouw urinebuis of is doorgeschoten naar jouw blaas (en het klinkt alsof dit bij jou het geval is), moet je echt zo snel mogelijk de huisarts te bellen, want anders kan het heel wat schade aanbrengen in je lichaam. De dilator kan jouw urinebuis of blaas namelijk ernstig beschadigen.
   Sterkte!

 • Hoi Talitha,

  Ik heb de sinner set voor beginners gekocht (4, 5, 6 en 7 mm), en lubragel met lidocaine. De eerste keer, dus best wel nerveus! Ben met 5 mm begonnen (Dilator met 96% alcohol schoongemaakt). Glijmiddel in de plasbuis gespoten en de ook de Dilator van veel glijmiddel voorzien. Het ging eigenlijk geweldig goed, de dilator zakte spontaan mijn plasbuis in. Bij de bocht richting prostaat stopte het even maar toen ik de dilator een beetje bewoog schoot ie weer vanzelf door de bocht. Inmiddels was de dilator op een cm na helemaal naar binnen maar raakte m’n prostaat niet. Daarna de 6 mm gebruikt en die ging ook super makkelijk naar binnen maar bereikte niet mijn prostaat. Omdat het allemaal zo makkelijk ging lijkt het mij heerlijk om mijn prostaat binnen te gaan, welke dilator raad je mij aan die wel lang genoeg is? Groetjes, Marc

 • Hi , ik wil mijn opening van mijn eikel oprekken. Zijn daar tools voor. Ik oefen nu met rvs ronden staaf van 40 cm en 6 mm dik en ik kan heel voorzichtig door mijn prostaat en sluitspier komen. Ontzetten. Lekker .

 • Ik heb enkele dilators aan geschaft en wil deze dolgraag gaan gebruiken. Ik he twee gaatjes naast elkaar op mijn eikel en weet nu niet welk ik moet gebruiken. Maakt dit niks uit welk of kunnen ze allebei gebruikt worden?

  • Hoi Math,

   Het gaatje waar normaal gesproken je urine uit komt, is het gaatje die je kunt gebruiken voor een dilator.

 • Hallo ik ben sinds kort begonnen met sounding en heb een setje van drie siliconen dilators gekocht. Nu is de lengte van deze dilators 30 cm en ik heb op internet gelezen dat de plasbuis van een man 20 cm lang is van de top van de eikel tot de blaas. Wanneer ik de dilator zo’n 20 cm ingebracht heb voel ik geen weerstand of pijn, dan ik dan voorzichtig verder gaan of ga ik dan mijn blaas beschadigen?

  • Hoi Aad,
   Bedankt voor je vraag! Bij sounding is het belangrijkste dat je heel goed naar je lichaam luistert. Pijn en weerstand zijn hele duidelijke tekens van je lichaam dat je niet verder moet gaan. Zolang het goed voelt, kun je er lekker van genieten, maar zorg er altijd voor dat je nooit over je eigen grenzen gaat.

 • Ik heb nog een vraag wat betreft stalen dilators. Kan een dilator van 20 cm lang als je hem helemaal ik je pik steekt zo maar naar binnen schieten? Je leest dat wel eens maar er zit toch een flinke bocht in je plasbuis voor de blaas?

  • Hoi Aad,
   Een dilator kan inderdaad naar binnen schieten als hij te ver wordt ingebracht. Zorg ervoor dat je altijd goed grip houdt op de dilator of kies er eentje uit met een ring aan het uiteinde, zodat je zeker bent dat hij niet naar binnen kan schieten. Dit kan namelijk je blaas en plasbuis ernstig beschadigen! Doe dus heel voorzichtig, forceer niks en hou de dilator te allen tijde goed vast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid