door seksuoloog Talitha

“Wij willen kinky seks uitproberen. Heb je tips?”

15 oktober 2022

Beste Talitha, wij hebben al jaren een vaste relatie en kwamen onlangs tot het gezamenlijke besluit eens te willen experimenteren met kinky seks. We hebben hier beiden geen ervaring mee, maar het lijkt ons allebei erg spannend om te ervaren in de slaapkamer. Heb je tips voor ons? Waar beginnen we het beste mee en waar moeten we rekening mee houden?

– Elroy en Jessica, 37 en 33 jaar

Beste Elroy en Jessica,

Een spannend seksleven staat nooit stil! Het is daarom altijd leuk en verfrissend eens iets nieuws in de slaapkamer te ontdekken of toe te voegen. Veel stellen hebben op den duur wel eens interesse in kinky seks of BDSM. Omdat de wereld van kink enorm breed is, kan je het naar eigen wens invullen zoals jullie dat zelf willen. Om hiermee te beginnen heb ik enkele tips en tricks voor jullie.

Kinky seks: goed voorwerk is het halve werk

Voordat jullie de wereld van de BDSM of kinky seks induiken, is het verstandig om samen de tijd te nemen om deze wereld te verkennen. BDSM, dat staat voor Bondage & Discipline (BD), Dominantie & Submissie (DS) en Sadisme & Masochisme (SM), omvat zeer veel verschillende handelingen, rollenspellen, disciplines en stromingen. Van soft kinky tot extremere vormen: voor ieder wat wils.

Het vraagt dus om wat voorwerk om te onderzoeken wat jullie voorkeuren zijn, wat jullie wel of juist niet willen proberen in de slaapkamer. Hebben jullie bijvoorbeeld meer interesse in rollenspellen met verdeelde machtsposities, bondage of juist meer handelingen waar pijnigen bij komt kijken? Lees er samen online over op fora, websites, lees boeken of luister podcasts over BDSM. Zo doen jullie kennis op en kunnen jullie uiteindelijk zelf de overweging maken hoe jullie kink aan jullie seksleven willen toevoegen.

De eerste keer… kinky seks!

Bij BDSM of kinky seks draait het allemaal om vertrouwen, wederzijdse toestemming, veiligheid en de juiste kennis over waar jullie mee bezig gaan. Zoals gezegd is goed voorwerk essentieel om te ontdekken wat jullie willen doen, maar ook om kennis op te doen over hoe jullie bepaalde handelingen dienen uit te voeren. Veiligheid staat centraal. Het is daarom ten zeerste aan te raden om vooraf met elkaar een stopwoord en/of -teken af te spreken, dat een harde grens aangeeft. Gaat iemand over de grens, dan wordt het woord of teken gebruikt dat te allen te allen tijde gerespecteerd moet worden. BDSM of kinky seks moet plezierig en veilig blijven voor jullie beiden. Iets waar jullie allebei volledig achterstaan. Denk ook samen na over waar jullie het willen proberen. Kies een plek of locatie uit, bijvoorbeeld de slaapkamer, waar jullie je veilig en vertrouwd voelen.

“Veiligheid staat centraal. Het is daarom ten zeerste aan te raden om vooraf met elkaar een stopwoord en/of -teken af te spreken, dat een harde grens aangeeft.”

Welke BDSM producten kunnen jullie gebruiken?

Er zijn veel verschillende producten of speeltjes die kunnen kunnen gebruiken bij jullie eerste keer kinky seks. Het hangt af van wat jullie wensen zijn: voor bondage zijn andere hulpmiddelen van toepassing dan bij SM, waar pijn een belangrijke rol bij speelt. Begin in ieder geval klein en voorzichtig. Kies zachte producten uit die prima betaalbaar zijn.

Producten voor kinky bondage en controle

Producten voor SM: pijn en plezier

Tip! Willen jullie van alles wat proberen? Dan kan een kinky (cadeau) pakketten een ware uitkomst zijn, waarin jullie diverse speeltjes voor beginners treffen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Een reactie op "Wij willen kinky seks uitproberen. Heb je tips?"

  • Ik word opgewonden van autostoeltje dit had ik vroeger als kind al als ik vastgebonden zit in het harnas 5-point
    Maar ik kan niemand vinden die dit ook heeft
    Weten jullie meschien nog wat om toe te voegen wat nog spannender te maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid