Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

11.936 keer bekeken

De beste SM- en bondage-boeken om te lezen na Fifty Shades

29 november 2016,

geschreven door

Dankzij auteur E.L. James maakt de wereld kennis met erotiek, steamy seks en BDSM. In de boekenreeks Vijftig Tinten (Fifty Shades) ontmoet je de naïeve Anastacia Steele en de dominant Christian Grey. Je leest hoe zij zich laat vastbinden en folteren, hoe hij haar beveelt om klaar te komen en hoe ze er beiden van genieten. Vanuit het niets lezen vrouwen wereldwijd over alles behalve vanilleseks. Heb je deze populaire boeken al gelezen? Gelukkig zijn er nog veel meer erotische boeken die zorgen voor een blos op je wangen. Het ene boek nog verleidelijker dan het andere.

1. De overgave van Floor – Renee van Amstel

overgave van floorDe overgave van Floor is een erotische roman en het eerste deel in een trilogie; De overgave van Floor wordt opgevolgd door Het spel van Floor en De extase van Floor. Het boek heeft een flinke dosis erotische spanning en kinky seks.

Hoofdpersoon Floor is een succesvolle zakenvrouw, begin dertig, heeft een goed stel hersenen en een ietwat sarcastisch gevoel voor humor. Al gauw krijgt ze een relatie met Rick, die erg geïnteresseerd is in het wereldje van SM. Hij geeft haar opdrachten, die ze zonder twijfel opvolgt, neemt haar mee naar parenclubs en ze ontmoeten een ouder stel dat een SM-zolder heeft. Floor geeft zich steeds meer over aan de dominante Rick en stelt daar geen grenzen in.

Deze trilogie gaat niet over standaard SM met zweepjes maar bevat ook uitdagende opdrachten en gedachtenspelletjes. Absoluut een aanrader als je geïnteresseerd bent in SM en er op een laagdrempelige manier meer over te weten wilt komen.

2. Negentig dagen Genevieve – Lucinda Carrington

negentig dagen genevieveHet boek Negentig dagen Genevieve belooft stouter te zijn dan Vijftig Tinten. De erotische roman gaat over hoofdpersoon Genevieve die een contract kan afsluiten met de machtige zakenman James Sinclair. Er is wel een voorwaarde: Genevieve moet voor negentig dagen zijn seksslaaf zijn. Ze besluit zijn gevaarlijke spel mee te spelen want James biedt haar een interessante (zakelijke) deal aan die ze niet wil mislopen. Maar Genevieve belandt in een wereld van steeds stouter en exotischer wordende fantasieën.

SM, exhibitionisme, fetisjen: alles passeert de revue in dit boek. Als ze geleidelijk voor James valt, zijn de negentig dagen bijna voorbij. Wat gebeurt er als het contract is afgelopen? Krijgen Genevieve en James een relatie of wordt het contact verbroken? Spannend!

3. Dagboek van een submissive – Sophie Morgan

dagboek van een submissiveHet Dagboek van een submissive is een autobiografisch boek waardoor je gelijk anders aan dit boek begint. Het is een heel stuk heftiger dan de Vijftig Tinten trilogie maar er wordt wel minder aandacht besteedt voor de ontluikende liefde tussen de hoofdpersonages.

Het boek gaat over de jonge vrouw Sophie Morgan die als journaliste werkt. In verschillende relaties ontdekt ze hoe ver ze kunt gaan voor haar eigen genot en pijn. Daar kickt ze op. Als ze James ontmoet, komt ze terecht in een totaal nieuwe wereld. Hij roept dingen in haar op waarvan ze niet wist dat ze die in zich had. Hij kijkt tot hoe ver haar grenzen gaan, gaat over die grenzen heen en tot haar verbazing windt het haar op.

De focus van dit boek ligt vooral op de heftige seksuele zelfontdekkingen van Sophie. Het verhaal wordt geschreven vanuit de ik-persoon zodat je alle gedachten en gevoelens van Sophie leest. Hierdoor leer je Sophie goed kennen, maar ze is niet altijd te begrijpen.

4. Speel met mij – Indigo Bloome

speel met mijIn de erotische roman Speel met mij maak je kennis met dokter Alexandra Blake. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en heeft een goede baan als onderzoekster. Als ze naar een congres moet, loopt ze haar oude vlam Jeremy Quinn tegen het lijf. Ze heeft nog steeds een zwak voor hem en ze laat zich door hem verleiden in zijn penthouse. Hij haalt haar over tot een gewaagd, psychologisch en lichamelijk spel waarin ze zich helemaal aan hem overgeeft. Alexandra maakt kennis met een wereld die extremer en veel gevaarlijker is dan ze ooit had kunnen vermoeden. Zo maakt Jeremy Alexandra tijdelijk blind door oogdruppels in haar ogen te druppelen die haar zicht extreem onscherp maakt en haar oogleden doen verlammen.

Speel met mij is het eerste deel in een spannende trilogie. De volgende boeken van Indigo Bloome Voel met mij en Kom met mij beloven nog meer lichamelijke en fysieke opwinding. Deze trilogie van Bloome onderscheidt zich van de andere boeken door over overspel te schrijven.

5. Muren van glas, De Ontmoeting – Marique Maas

de ontmoetingDe Ontmoeting is het eerste deel in de reeks Muren van glas. Het boek gaat over Nadine en Daniel. Als ze elkaar bij toeval ontmoeten, springt de vonk direct over. Daniel introduceert haar in een wereld van glitter en glamour en neemt haar mee naar luxehotels en sterrenrestaurants. Ook maakt ze kennis met zijn erotische fantasieën. Geleidelijk verliest Nadine de grip op haar eigen leven. Ook blijkt Daniel niet alleen op zakelijk gebied erg dominant te zijn.

Het boek barst van de stoute seksscènes waar je geheid rode oortjes van krijgt. Het is een Nederlandse versie van Vijftig Tinten maar belooft veel spannender en stouter te zijn. Overigens is Marique Maas een pseudoniem voor Esther Verhoef.

6. Het verhaal van O – Pauline Reage

het verhaal van OHet Verhaal van O (L’Histoire D’O / Story of O) van de Franse Pauline Reage verscheen al in 1954 en werd in 1969 in Nederland uitgegeven. Er ontstond veel ophef over het boek want er had nog nooit iemand een sadomasochistische roman geschreven. Het boek heeft de schrijfster geschreven voor haar minnaar en is een absolute klassieker in de SM-wereld.

Het verhaal van O gaat over een vrouw die zich volledig onderwerpt aan haar minnaar René. Ze ondergaat allerlei kwellingen; ze wordt geslagen, gekweld, geboeid en ze moet seks hebben met vreemde mannen onder strikte regels. Zo mag ze nooit een slipje dragen en mag ze seksuele handelingen bij mannen niet weigeren. Ze doorstaat meerdere beproevingen die haar steeds meer onderdanig maken. Deze sadomasochistische roman is een ontzettend spannend boek waar onderdanigheid de grootste rol speelt. Het literaire boek bevat aardig wat lange en moeilijke zinnen waardoor het soms lastig is om het verhaal te volgen. Lees je echter regelmatig literaire boeken en vond je Vijftig Tinten Grijs af en toe tenenkrommend slecht geschreven (zoals ik), dan is Het Verhaal van O een absolute must en van deze lijst mijn onbetwiste favoriet.

Heb jij één (of meerdere) van de bovenstaande boeken ook gelezen? Laat me hieronder weten in een reactie wat jij er van vond, zeker in vergelijking tot Vijftig Tinten Grijs! Maar reageer ook als jij zelf nog een goede tip hebt om deze lijst met BDSM / SM / Bondage boeken aan te vullen, zodat ik die er bij kan zetten.

4 reacties

 1. Inderdaad een opwindend boek. Net een soortgelijk boek ontdekt, getiteld “Volgzaam” geschreven door Conny Rijnloods en te verkrijgen bij Bol.Com. Een aanrader.

 2. Het boek 99 zweepslagen! Dit e-book is voor de échte BDSM’er. Meeslepend en opwindend. Een roman vol sm, erotiek en seks. In 2020 hét nummer 1 verhaal op bdsmzaken.nl. Hoofdpersoon Michelle, verwend en verveeld komt in een situatie terecht die ze nooit had kunnen bedenken. Haar man Michael is ten einde raad. Is hun huwelijk nog te redden? De tuinman Hendrik weet er wel raad mee. Onacceptabel gedrag vraagt om opvoeding! Ruim 2,5 jaar werkten een Meester en zijn subje aan dit boek. Het verhaal is gebaseerd op fantasie en een tikje vanuit eigen ervaring. Om de beurt maakten zij het verhaal verder af. Samen genoten zij van deze reis en van alle fijne reacties en de vele likes die zij kregen.

  Een aantal reacties:
  – Ik vind dit zo’n geweldige verhalen serie, ik geniet er elke keer van. Love it!
  – Wat heerlijk geschreven, ik kon niet stoppen tot het einde en nu wil ik meer…
  – Het lijkt of ik het meemaak en in de dezelfde ruimte aanwezig ben waar jullie zijn!
  – Dit blijft lezen met een heerlijk gevoel in mijn lichaam. Dit kan ik niet beschrijven zo heerlijk.
  – Ik fantaseer toch in elk geval dat ik zelf zoiets kan meemaken.

  Wij wensen jou veel plezier, herkenning en ontdekking met dit boek. Liefs Clair Nemas

 3. 50 shades gaat niet over bdsm. Het geeft de slechtste weergave van de conceptie van bdsm:

  Zwepen, vastbinden en pijn.

  Het gaat volledig in tegen de basis en essentie van bdsm:

  Save
  Wederzijdse toestemming (consent)
  Vertrouwen en respect
  Grenzen opzoeken en bepalen
  Een sterke connectie van de partners.

  Mr Daniel Grey is een obsessieve stalkende dominerende narcistische sadist die totaal geen rekening houdt met de wensen, grenzen en veiligheid van zijn sub (onderdanige).

  Zijn rol staat 180 graden tegen over die van een echte dominant in de bdsm wereld.

  Dominance is earned and the greatest gift a sub can give.

  1. Dan heeft u het verhaal niet goed begrepen beste Cees, veiligheid en haar genot staan juist op de eerste plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

65 keer bekeken
339 keer bekeken

Geschreven door

Het is 1 april, maar deze maand is geen grap! 🐸 Dankzij het lenteweer genieten we allemaal van een lekkere boost in libido. De vraag is alleen: wat betekent dat voor jouw seks- en liefdesleven? Ontdek wat de sterren voorspellen in de EasyToys sekshoroscoop van april 2024!…
339 keer bekeken