Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Mijn partner is into BDSM, hoe kom ik hem tegemoet?”

16 juli 2022,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend is helemaal into BDSM. Hij vindt het met name spannend om als meester mij te domineren tijdens de seks. Ik heb daar eigenlijk niet zoveel mee. Ik word niet opgewonden van opdrachten moeten uitvoeren of gestraft te worden. Toch zou ik hem graag tegemoet kunnen komen in zijn wensen, maar ik weet niet hoe ik hiermee kan beginnen. Heb jij tips?

– Saar, 43 jaar

Beste Saar,

De wereld van BDSM is breed, heel breed. Van soft kinky seks tot een meer geavanceerd BDSM-spel voor de ervaren kinkster: er is voor ieder wat wils en de stap om te beginnen met BDSM kan snel en makkelijk gemaakt zijn, zonder je hierbij ongemakkelijk of oncomfortabel te voelen. De rolverdeling tussen de Dominant en de onderdanige staat vaak centraal bij kinky seks, maar ook hierbij geldt dat jullie er naargelang invulling aan kunnen geven.

Wat is BDSM?

BDSM is eigenlijk een parapluterm en staat voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en Submissie (DS) en Sadisme en Masochisme (SM), ook wel sadomasochisme genoemd. Zoals gezegd bestaat BDSM of kinky seks uit een breed scala aan handelingen en spel, waarbij een of enkele thema’s een rol spelen:

  • Het beperken van iemands vrijheid en vastbinden;
  • Iemand pijnigen of gepijnigd worden;
  • Straffen en vernederen
  • Domineren en onderdanigheid

Verschillende vormen van BDSM

Veel mensen hebben wellicht nog een extreem beeld van BDSM, maar in de praktijk komen we verschillende gradaties tegen. Van soft kinky seks tot wat meer extreme vormen: bij BDSM draait het altijd om consensus, wederzijdse toestemming, respect, vertrouwen en veiligheid. Waar de een opgewonden raakt van pijnigen of gepijnigd worden, heeft een ander misschien meer de voorkeur voor (zachte) bondage, blinddoeken of licht prikkelen.

Wist je dat… 85% van de mensen wel eens iets heeft gedaan dat met BDSM te maken heeft?

Beginnen met kinky seks

Het is uitermate belangrijk om – voordat je begint aan BDSM – als koppel helder te hebben hoe jullie je willen wagen aan kinky seks. Verdiep je in de wereld en ontdek wat het allemaal inhoudt. Bespreek ook vooral met elkaar wat jullie wensen en absolute grenzen zijn. Wil je partner jou domineren, dan is het fijn om te begrijpen wat dat voor hem opwindend maakt en hoe hij daar invulling aan zou willen geven. Dit kan al op hele softe wijze zijn. Bespreek en ontdek wat voor jou ook haalbaar is om uit te voeren.

Veiligheid van BDSM

Het is van essentieel belang dat je alleen overgaat tot kinky seks wanneer jullie hier beiden mee ingestemd hebben. Consensus is key, net als dat jullie vanuit een wederzijds vertrouwen in elkaar en met respect voor elkaars wensen en grenzen experimenteren met BDSM. Weet van elkaar hoever jullie kunnen gaan. Maak vooraf afspraken en maak tevens gebruik van een stopteken of -woord, om een absolute grens aan te geven. Je partner dient altijd gehoor te geven aan dit woord of teken.

“Zonder consensus, vertrouwen en kennis van het veilig uitvoeren van handelingen kunnen jullie niet overgaan tot BDSM.”

Soft kinky ideeën voor beginnende kinksters

  • Milde bondage met satijnen, pluche of siliconen handboeien;
  • Gebruik maken van een blinddoek of oogmasker, zodat je overgeleverd wordt aan je andere zintuigen, zoals de tast;
  • Een kietelaar of tickler is een attribuut waarmee je de partner kan teasen door met de veer over zijn of haar lichaam te kriebelen;
  • Interesse in licht pijnigen of gepijnigd worden? Met de hand ‘spanken’ of gebruik maken van een pollepel kan al een eerste stap zijn. Paddles zijn speciaal bedoeld voor het (zachtjes) slaan op iemands lichaam.
  • Experimenteer eens met kinky rollenspellen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend heeft het nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij van anale seks houdt. Voor mij is het echter onbekend terrein en lange tijd durfde ik me er niet aan te wagen. Inmiddels sta ik er steeds meer voor open en is het pu…
5.539 keer bekeken