Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

hoe moet je vingeren

“Ons seksleven is eentonig. Hoe hebben we meer variatie in bed?”

17 april 2021,

geschreven door

Beste Talitha, mijn man heeft onlangs aangegeven niet zo tevreden te zijn over ons seksleven. Hij vindt het te eentonig en ziet dit als een serieus probleem. Ik ben hier erg van geschrokken en wil hier graag verandering inbrengen, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat we meer variatie in bed hebben?

– Loes, 38 jaar

Beste Loes,

Voor veel mensen is een goed seksleven een belangrijk onderdeel van een gelukkige, gezonde en stabiele relatie. Echter, een fijn seksleven is zeker niet zo vanzelfsprekend en wat wordt verstaan onder een ‘bevredigend seksleven’ verschilt per persoon of per koppel.

Tips voor meer variatie in bed

Binnen een relatie is het altijd waardevol om ruimte te maken voor ieders wensen en grenzen. De kunst is om dan samen te ontdekken hoe jullie elkaar daarin kunnen tegemoet komen.

Praten over seks en jullie seksuele wensen

Voordat jullie iets veranderen in de slaapkamer, is het nodig om er eens goed over te praten. Wat maakt het dat jouw man jullie seksleven te eentonig vindt? Heeft hij concrete of specifieke wensen die hij graag in vervulling ziet gaan? En hoe zie jij eigenlijk jullie seksleven? Ben jij tevreden over de seks? Heb jij seksuele wensen of fantasieën?

Tip! Maak de wensen concreet. Als de wens ‘meer variatie in bed’ is, vraag dan door wat specifiek anders of nieuw moet zijn in de slaapkamer.

Probeer in dit gesprek er niet van uit te gaan dat het een discussie is. Geen van jullie heeft gelijk of ongelijk. Het feit dat jouw man aangeeft meer variatie te willen in de slaapkamer, is daarom geen persoonlijke aanval op jou. Denk meer in mogelijkheden: wat kunnen we gaan toevoegen om het voor ons beiden weer spannend te maken?

Probeer nieuwe seksstandjes uit

Veel stellen merken dat het tussen de lakens al gauw ‘van hetzelfde wordt’. Niet heel gek, want de seksstandjes die je fijn vindt om te doen, zal je blijven herhalen. Sleur kan om de hoek kijken, dus om weer eens wat anders te beleven, kan het leuk zijn om samen nieuwe seksstandjes te proberen. Niet ieder standje zal even succesvol zijn, maar des te leuker het is om dat samen te ontdekken.

Experimenteer met seksspeeltjes

Ook kan je de basis natuurlijk hetzelfde houden, maar het op een andere manier beleven door een seksspeeltje toe te voegen tijdens het vrijen. Een seksspeeltje kan net even dat beetje extra toevoegen.

“Het toevoegen van een seksspeeltje kan net dat beetje extra geven voor een nieuwe ervaring in de slaapkamer.”

Zo kan je een clitoris vibrator of wand vibrator gebruiken voor extra clitoris stimulatie tijdens het vrijen. Ook zijn er speeltjes ontworpen die goed tijdens de seks te gebruiken zijn, zoals een vibrerende penisring of een koppel vibrator.

Variërend voorspel

Seks is zoveel meer dan enkel de daad. Jullie kunnen ook jullie seksleven een boost geven door het voorspel een stuk uitgebreider of spannender te maken. Dat kan op verschillende manieren:

  • Bouw de spanning gedurende de dag door op, door elkaar pikante berichten of foto’s te sturen.
  • Begin een romantische avond met een erotische massage
  • Speel eens samen een erotisch spel. Dit zorgt ervoor dat het gesprek over seks makkelijker wordt en stelt jullie ook in staat om jezelf en elkaar op seksueel vlak (beter) te leren kennen.
  • Ontdek nog meer van elkaar wat jullie seksuele wensen zijn, door te experimenteren met samen masturberen of samen naar porno kijken.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

685 keer bekeken

Geschreven door

Anderhalf meter afstand houden, mondkapjes en afspreken in kleine groepen is tegenwoordig het nieuwe normaal. Het coronavirus heeft ons leven totaal overhoop geblazen en velen onder ons zijn corona moe. Moe omdat je weinig of continu dezelfde mensen …
685 keer bekeken