door seksuoloog Talitha

“Kunnen mannen een orgasme faken?”

7 april 2018

Beste Talitha, ik heb laatst seks gehad met een jongen en we deden het met condoom. Het einde ging wel heel raar. Normaal heb ik altijd wel in de gaten als een jongen klaarkomt, maar bij deze weet ik dat niet zeker. Ik kon het ook niet goed zien toen hij het condoom afdeed. Kunnen mannen hun orgasme faken?

– Shirley

Beste Shirley,

Wanneer we het over een orgasme faken hebben, wordt vaak naar de vrouw gewezen. Van veel vrouwen is bekend dat ze wel eens hebben gedaan alsof ze klaarkomen. Heel moeilijk is dat niet: bij een vrouwelijk orgasme komt doorgaans geen vloeistof vrij*, waardoor het minder zichtbaar is.

* Sommige vrouwen zijn in staat om te ejaculeren tijdens het orgasme: squirten.

Toch zijn vrouwen niet de enigen die wel eens een orgasme faken. Onderzoek wijst uit dat ook mannen wel eens faken. Sterker nog: dit onderzoek toonde aan dat 30% van de mannen wel eens een orgasme faket.

Feit: één op de drie mannen faket wel eens een orgasme. Dit kan heel eenvoudig, mits hij een condoom draagt.

Waarom mannen een orgasme faken

Een van de redenen waarom mannen doen alsof ze klaarkomen, is omdat ze een bepaalde druk ervaren. In dergelijke gevallen is de partner al klaargekomen. Dit kan de man het gevoel geven dat hij niet achter mag blijven en het werk moet afmaken.

Mannen hebben niet altijd zin

Daarnaast hebben veel mannen lang niet altijd zin om de liefde te bedrijven. Dit wordt dikwijls wel van ze verwacht, waardoor mannen nog meer een druk kunnen ervaren. Maar net als vrouwen hebben mannen soms simpelweg geen zin: ze willen en kunnen dan niet klaarkomen.

De partner niet willen kwetsen

Soms wil de man zijn partner niet kwetsen. Het orgasme is voor velen een bevestiging van goede en bevredigende seks. Wanneer het orgasme dan uitblijft, ziet men dat als teken dat de seks niet goed genoeg was. Dit idee zorgt voor veel onzekerheid bij de partner. Om de partner dan niet te kwetsen, wordt het hoogtepunt gefaket. Onthoud wel dat het uitblijven van een orgasme niet per sé betekent dat de seks niet bevredigend was.

Wist je dat…  sommige mannen bewust niet willen klaarkomen? Een orgasme kan een man erg sloom maken door vrijkomende stofjes.

Geen zaadlozing: wat betekent dat?

Soms komt een man wel klaar, zonder dat hij een zaadlozing heeft. Dit wordt ook wel een droog orgasme genoemd. Normaal wordt het sperma via de plasbuis naar buiten gespoten. In sommige gevallen schiet het sperma echter de blaas in, als de opening van de blaas naar de urineleider niet voldoende is gesloten. Een man ervaart dit als een normaal orgasme, zonder zichtbare zaadlozing.

In andere gevallen kan er sprake zijn van weinig ejaculaat. Een normale zaadlozing varieert van 2 tot 5 milliliter. Weinig sperma ejaculeren kan met verschillende factoren te maken hebben, zoals beweging, voedingspatroon en leefstijl. Ook zal de zaadlozing minder in volume zijn, wanneer hij dagelijks – of zelfs meerdere keren op een dag –  ejaculeert. De hoeveelheid kan soms zo weinig zijn, dat het niet of nauwelijks merkbaar is. Zeker wanneer het wordt opgevangen in een condoom.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid