Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Kunnen mannen een orgasme faken?”

7 april 2018,

geschreven door

Beste Talitha, ik heb laatst seks gehad met een jongen en we deden het met condoom. Het einde ging wel heel raar. Normaal heb ik altijd wel in de gaten als een jongen klaarkomt, maar bij deze weet ik dat niet zeker. Ik kon het ook niet goed zien toen hij het condoom afdeed. Kunnen mannen hun orgasme faken?

– Shirley

Beste Shirley,

Wanneer we het over een orgasme faken hebben, wordt vaak naar de vrouw gewezen. Van veel vrouwen is bekend dat ze wel eens hebben gedaan alsof ze klaarkomen. Heel moeilijk is dat niet: bij een vrouwelijk orgasme komt doorgaans geen vloeistof vrij*, waardoor het minder zichtbaar is.

* Sommige vrouwen zijn in staat om te ejaculeren tijdens het orgasme: squirten.

Toch zijn vrouwen niet de enigen die wel eens een orgasme faken. Onderzoek wijst uit dat ook mannen wel eens faken. Sterker nog: dit onderzoek toonde aan dat 30% van de mannen wel eens een orgasme faket.

Feit: één op de drie mannen faket wel eens een orgasme. Dit kan heel eenvoudig, mits hij een condoom draagt.

Waarom mannen een orgasme faken

Een van de redenen waarom mannen doen alsof ze klaarkomen, is omdat ze een bepaalde druk ervaren. In dergelijke gevallen is de partner al klaargekomen. Dit kan de man het gevoel geven dat hij niet achter mag blijven en het werk moet afmaken.

Mannen hebben niet altijd zin

Daarnaast hebben veel mannen lang niet altijd zin om de liefde te bedrijven. Dit wordt dikwijls wel van ze verwacht, waardoor mannen nog meer een druk kunnen ervaren. Maar net als vrouwen hebben mannen soms simpelweg geen zin: ze willen en kunnen dan niet klaarkomen.

De partner niet willen kwetsen

Soms wil de man zijn partner niet kwetsen. Het orgasme is voor velen een bevestiging van goede en bevredigende seks. Wanneer het orgasme dan uitblijft, ziet men dat als teken dat de seks niet goed genoeg was. Dit idee zorgt voor veel onzekerheid bij de partner. Om de partner dan niet te kwetsen, wordt het hoogtepunt gefaket. Onthoud wel dat het uitblijven van een orgasme niet per sé betekent dat de seks niet bevredigend was.

Wist je dat…  sommige mannen bewust niet willen klaarkomen? Een orgasme kan een man erg sloom maken door vrijkomende stofjes.

Geen zaadlozing: wat betekent dat?

Soms komt een man wel klaar, zonder dat hij een zaadlozing heeft. Dit wordt ook wel een droog orgasme genoemd. Normaal wordt het sperma via de plasbuis naar buiten gespoten. In sommige gevallen schiet het sperma echter de blaas in, als de opening van de blaas naar de urineleider niet voldoende is gesloten. Een man ervaart dit als een normaal orgasme, zonder zichtbare zaadlozing.

In andere gevallen kan er sprake zijn van weinig ejaculaat. Een normale zaadlozing varieert van 2 tot 5 milliliter. Weinig sperma ejaculeren kan met verschillende factoren te maken hebben, zoals beweging, voedingspatroon en leefstijl. Ook zal de zaadlozing minder in volume zijn, wanneer hij dagelijks – of zelfs meerdere keren op een dag –  ejaculeert. De hoeveelheid kan soms zo weinig zijn, dat het niet of nauwelijks merkbaar is. Zeker wanneer het wordt opgevangen in een condoom.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Is er dan niks aan te doen dan, of is er geen bijpaas of een transplantatie mogenlijk. Natuurlijk is er geen mens die aan dat idee werkt, maar ik wil wel proef persoon zijn. Want ik kom wel dagelijks klaar door zelf bevredigen maar het is wel teleurgesteld wat er nou uit komt. Ik ben dan wel 68 maar het werkt allemaal nog maar de hoeveelheid is teleurstellend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, Mijn partner geeft aan geen gevoel tijdens de seks te hebben. Ze vindt het daarom niet veel aan. Van seksspeeltjes moet ze niks weten en ze houdt dikwijls de boot af. Zo langzaamaan begin ik me onzeker te voelen. Doe ik het wel goed? B…
1.867 keer bekeken