door seksuoloog Talitha

“Mijn partner is onervaren in bed. Hoe ga ik hiermee om?”

15 juli 2023

Beste Talitha, sinds een tijdje heb ik een nieuwe vriend, die simpel gezegd onervaren in bed is. Ik ben de tweede partner met wie hij vrijt, terwijl ik al meerdere bedpartners heb gehad. Het gaat er allemaal niet zo hot en steamy aan toe in de slaapkamer. Daar komt bij dat zijn voorhuid niet helemaal over zijn eikel schuift in stijve toestand. Soms schuift hij hem er zelf handmatig nog overheen, maar dat zorgt vervolgens voor een te gevoelige eikel. Zo langzaamaan merk ik dat ik steeds meer op hem afknap en dat ik steeds minder geniet van ons seksleven. Bij hem bespeur ik ook onzekerheid en faalangst. Normaal hecht ik veel waarde aan een fijn seksleven in mijn relatie. Hoe moet ik dit aanpakken zonder hem te kwetsen of tekort te doen? 

– Klara, 43 jaar

Beste Klara,

Seks is voor veel mensen een belangrijk aspect van een algemeen bevredigend leven. Als je partner onervaren in bed is, kan dit zowel voor jou als voor je partner een uitdagende situatie zijn. Het is belangrijk om geduldig, begripvol en ondersteunend te zijn tijdens deze periode. Een partner met weinig seksuele ervaring hoeft niet per se negatief te zijn of te betekenen dat jullie seksleven ‘slecht’ of minder spannend of bevredigend is. Een goed seksleven maak je immers samen. Dat betekent: samen ontdekken wat wel en niet voor jullie beiden werkt. Niet alleen leren jullie elkaar daardoor beter kennen, ook je partner ontdekt zo meer wat wel of niet werkt voor hem.

Tips voor als jouw partner onervaren in bed is

Een fijn seksleven begint binnen jullie relatie toch echt bij open en heldere communicatie. Dit is van cruciaal belang. Zolang je jullie relatie en seksleven niet bespreekbaar maakt, zal er niet zo gauw iets veranderen en kunnen negatieve gevoelens enkel toenemen. Moedig je partner vooral aan om te praten over zijn gevoelens, verlangens, seksuele wensen, grenzen én zijn onzekerheden. Als jij meer ervaring hebt, deel dan je kennis en vaardigheden met je partner, maar doe dit op een respectvolle en ondersteunende manier. Moedig je partner aan om ook zijn of haar verlangens en fantasieën te delen. Dit kan helpen om jullie beiden comfortabeler en zelfverzekerder te laten voelen in jullie seksuele relatie. Door effectief te communiceren, kunnen jullie beiden beter begrijpen wat de ander wil en kunnen jullie samenwerken om aan elkaars behoeften te voldoen.

Moedig zijn eigen seksuele ontwikkeling aan

Realiseer je dat iedereen zijn eigen tempo heeft als het gaat om seksuele ervaring. Wees geduldig en oefen geen druk uit op je partner om bepaalde prestaties te leveren. Wellicht kan het helpen om hem aan te moedigen zelf te onderzoeken wat hij fijn vindt qua seksuele prikkels. Wat windt hem op? Op welke manier kan jij hem het best bevredigen? Wat lijkt hem spannend om eens te proberen in bed?

Samen leren is samen groeien

Neem de tijd om elkaars lichaam te verkennen en te ontdekken wat jullie beiden prettig vinden. Neem de tijd voor voorspel, kussen, strelen en elkaar op een intieme manier leren kennen. Dit kan helpen om de seksuele opwinding te vergroten en een sterke emotionele band op te bouwen. Experimenteer met verschillende seksuele activiteiten, posities en eventueel seksspeeltjes. Probeer nieuwe dingen uit en ontdek wat voor jullie beiden werkt. Het kan handig zijn om samen informatie op te zoeken over seksuele technieken en plezierige ervaringen. Het verkennen van nieuwe mogelijkheden kan spannend zijn en jullie helpen om jullie seksuele relatie te verrijken.

“Samen goede seks maken vergt soms de nodige tijd en geduld. Jullie mogen best wat klungelen; het hoeft ook niet allemaal perfect te gaan.”

Onthoud dat seksuele ervaring iets is dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Het is belangrijk om te genieten van de reis en elkaar te ondersteunen in het verkennen en ontdekken van jullie seksualiteit. Daar mag ook best in geklungeld worden; het hoeft ook niet allemaal perfect te gaan. Door open te communiceren, geduldig te zijn en elkaar te respecteren, kunnen jullie een sterke en bevredigende seksuele relatie opbouwen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Een reactie op "Mijn partner is onervaren in bed. Hoe ga ik hiermee om?"

  • Wat een incompleet standaard antwoord zeg. Er wordt volledig aan één van de kernvragen voorbij gegaan, namelijk de kwestie miet de voorhuid.
    Hiervoor moet jij als vrouw het gesprek open en je vriend naar een dokter sturen, dan kan hij naar het ziekenhuis om met een ingreepje van 20 minuten als nieuwe man naar huis terug te keren, ik spreek uit eigen ervaring, het stelt helemaal niets voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid