It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Hoe wordt anale seks een fijne ervaring?”

19 december 2020,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend heeft het nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij van anale seks houdt. Voor mij is het echter onbekend terrein en lange tijd durfde ik me er niet aan te wagen. Inmiddels sta ik er steeds meer voor open en is het punt gekomen dat ik het wil gaan proberen. Ik vind het wel erg spannend. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het een fijne ervaring wordt?

– Nicky

Beste Nicky,

Over anale seks bestaan nog steeds veel verdeelde meningen. Sommigen zijn er dol op, anderen moeten er niets van hebben. Ook mensen die er nieuwsgierig naar zijn kunnen het wat spannend vinden. Wellicht heb je angst dat het pijn kan doen of vraag jij je af of het niet hygiënisch zou zijn.

Genieten van anale seks

Om van anale seks een plezierige ervaring te maken, rest niets anders dan je goed voor te bereiden en er goed de tijd voor te nemen. Dit zal je mogelijk stapsgewijs moeten doen. Er bestaat een kans dat het de eerste keer niet volledig lukt. Loop vooral niet te hard van stapel.

“Bij anale seks is een goed voorspel van essentieel belang.”

Een goed begin is het halve werk

Net als bij andere vormen van (penetrerende) seks, is het voorspel een belangrijk onderdeel. Bij anale seks is het zelfs essentieel. De anus maakt namelijk – anders dan de vagina – van nature geen vocht aan, waardoor penetratie niet zomaar soepel gaat. Ook staat er normaliter spanning op de kringspier. Iets inbrengen lukt alleen als er voldoende ontspanning is.

How to… anale seks

Bespreek allereerst samen wat jullie op het gebied van anale seks willen ontdekken. Ook in de wereld van anale seks kan je in verschillende richtingen uitwijken, bijvoorbeeld door middel van de vingers, mond (rimmen), een seksspeeltje of penetratie met de penis. Het is eigenlijk een ontdekkingstocht die jullie samen maken, dus het is goed om van elkaar te weten hoe jullie de anale ervaring voor jullie zien.

Anaal voorspel

Het is belangrijk dat je gewend raakt aan aanrakingen in en rondom de anus. Bij de eerste aanraking zal de kringspier mogelijk aanspannen. Dat is een natuurlijke reactie van je lichaam. Probeer daarom eerst zelf, met wat (anaal) glijmiddel je anus te verkennen, zodat je ontdekt hoe het voelt. Dit kan je met je eigen vingers doen, maar een seksspeeltje kan ook gebruikt worden. Let er wel op dat je een siliconen seksspeeltje nooit combineert met siliconen gijmiddel.

Wist je dat… een vibrator handig is voor het ontspannen van de kringspier? De trillingen zorgen namelijk voor die ontspanning.

Breid het voorspel verder uit met de vingers van je vriend. Laat hem jouw anus verkennen, vinger voor vinger. Blijf alert op hoe jij je erbij voelt en wat je ervaart. Dit kan verder uitgebreid worden met zijn mond en vervolgens een seksspeeltje zoals een anaal dildo of anale vibrator.

Hoe houd je anale seks schoon en hygiënisch?

Veel mensen zijn bang dat anale seks gepaard gaat met nare luchtjes of het meekomen van wat ontlasting. De kans dat er ontlasting mee komt is nooit 0%. Maar vaak zal anale seks een schone bedoening zijn. Om de kans op het meekomen van ontlasting zo klein mogelijk te houden, kan je voorafgaand naar het toilet gaan, om er zeker van te zijn dat de anus en endeldarm schoon en leeg zijn. Ook kan je gebruik maken van een anaal douche, waarmee je de endeldarm schoon kan spoelen. Zo’n anaal douche mag je echter niet te vaak gebruiken, omdat je anders teveel goede bacteriën van je darmflora kan wegspoelen, met kans op infectie tot gevolg.

Anale penetratie

Penetratie is pas mogelijk als jij je volledig opgewonden en ontspannen voelt. Anders kan het inderdaad wat pijnlijk aanvoelen. Gebruik te allen tijde voldoende glijmiddel, om wrijving tussen de penis en de kringspier soepel te houden en kans op wondjes te verkleinen. Begin dan niet te diep en met een langzaam tempo. Dit kunnen jullie altijd naar behoefte opvoeren. Eenmaal een fijn ritme gevonden, zijn er diverse seksstandjes die jullie kunnen proberen om van anale seks een fijne ervaring te maken.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Anaal word een stuk fijner als je een vibrator erbij houd. Door de vibraties ontspan je meer en ben je minder gefocust op het gevoel dat er wat naar binnen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik heb nog nooit een orgasme gehad tijdens de seks met een partner. Wel als ik mezelf bevredig. Maar met een partner lukt het mij gewoon niet, want ik ben simpelweg bang om klaar te komen. Hoe kan dit en hoe kan ik dit oplossen? Ik…
4.131 keer bekeken