Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

How to… een anaal douche gebruiken

9 augustus 2022,

geschreven door

Anaal is hot! Toch zijn er nog veel misvattingen over anale seks. Onder andere het idee dat het niet hygiënisch zou zijn. De kans dat er ontlasting tijdens het penetreren meekomt, is relatief klein. Wil jij je toch zo comfortabel mogelijk voelen als jij overgaat tot anale seks? Dan kan je gebruik maken van een anaal douche. Lees hier hoe je dat juist en veilig kan doen.

Wat is een anaal douche?

Een anaal douche is een hulpmiddel om de binnenkant van de anus te reinigen. Het doel hiervan is om anale seks prettiger en meer hygiënisch te maken. Kort gezegd kan je met een anaal douche een darmspoeling doen, oftewel een klysma.

Voor wie is een darmspoeling bedoeld?

Een anaal of intieme douche is ideaal voor liefhebbers van een darmspoeling. Ook voor mensen die angst hebben voor het meekomen van uitwerpselen tijdens anale seks, is het gebruik van een anaal douche geschikt om de endeldarm te reinigen en vrij te maken van (resten van) ontlasting.

Het gebruik van een intieme douche

Om de binnenkant van de anus en de endeldarm goed te reinigen, kan gebruik worden gemaakt van verschillende intieme douches. Het verschil in het soort anaal douche zit vooral in de manier waarop het hulpstuk wordt gebruikt.

 • Met knijpbal. Dit type is het meest gemakkelijk te gebruiken. Haal de knijpbal van het inbrenggedeelte af en vul deze met water. Maak de gevulde bal vervolgens weer vast aan het tuitje, brengt het anaal in en knijp in de bal totdat het reservoir leeg is.
 • Met spuit. Een douche met spuit werkt volgens hetzelfde principe als een douche met knijpbal. Het enige verschil is dat het water wordt ingebracht door de onderkant van de spuit omhoog te duwen.
 • Met doucheaansluiting. Deze soort kan aan de douche worden gekoppeld. De douchekop kan worden losgedraaid en de anaal douche kan op de slang worden bevestigd. Je kan vervolgens de douchekraan voorzichtig opendraaien. Deze manier wordt niet aangeraden voor beginners omdat het wat intenser is en minder voorzichtig gaat dan de andere methodes.

Wist je dat… er ook intieme douches zijn met doucheslang? Deze kan je aan de douchekraan sluiten.

Algemene richtlijnen bij het gebruik van een anaal douche

Om zo veilig en juist mogelijk een klysma uit te voeren, is het raadzaam om dit te doen volgens een aantal richtlijnen.

 • Ga naar het toilet voordat je aan de slag gaat met een anaal douche, zodat de meeste ontlasting uit je darmen is.
 • Breng voldoende glijmiddel aan om het inbrengen van de intieme douche te vergemakkelijken
 • Gebruik lauw water. Het water mag niet te heet of te koud zijn.
 • Laat het water langzaam naar binnen stromen. Stop wanneer de endeldarm gevuld aanvoelt. Meestal is 1 tot 2 kopjes water voldoende.
 • Haal het tuitje, het opzetstuk of klysma uit je anus en houd het water binnen.
 • Loop vervolgens wat rond en wieg heen en weer. De darm is een kronkelend orgaan. Door te bewegen zorg je ervoor dat het water zoveel mogelijk kan reinigen en weer naar beneden kan zakken.
 • Neem plaats op het toilet en ontspan de kringspier. Zo laat je het water weer uit je anus lopen. Let op dat je geen druk zet!

Let op! Herhaling is nodig zodat uiteindelijk al het water is uitgespoeld. Het komt namelijk niet in één keer naar buiten. Neem steeds plaats op het toilet wanneer je de aandrang voelt.

De risico’s van een klysma

Spoel niet te vaak

Gebruik een anaal douche niet vaker dan twee keer per maand. Ons darmflora bestaat voor een deel uit slechte, maar ook uit goede bacteriën. Deze goede bacteriën zijn nodig voor een goed werkende spijsvertering en immuunsysteem. Een intieme douche spoelt dus zowel de slechte als de goede bacteriën weg. Dit kan vervelende infecties en irritaties tot gevolg hebben.

Spoel voorzichtig

Ga voorzichtig en met beleid aan de slag. Wanneer je te ruig gaat spoelen, loop je het risico om de anus en de darmwand te beschadigen. Spoel daarom met lauw water en zorg ervoor dat de waterdruk niet te hoog is. Het gebruik van glijmiddel vermindert de kans op anale scheurtjes en beschadigingen.

Denk aan Hygiëne

Spoel minstens 45 tot 60 minuten voordat je van plan bent om anale seks te hebben. Zo voorkom je dat er nog wat water uit de anus loopt tijdens de seks. Gebruik daarnaast een anaal douche enkel voor jezelf. Gezamenlijk gebruik is namelijk een risico voor de overdracht van hepatitis C.

Een anaal douche kan je gemakkelijk reinigen met een toycleaner. Spray het speeltje in met de cleaner en laat het even intrekken. Vervolgens kan je het met een droge doek schoon en droog maken. Je kan ook water met wat milde antibacteriële zeep gebruiken om de intieme douche te reinigen.

Let op! Voer nooit ondersteboven een darmspoeling uit. Dit is zeer pijnlijk en gevaarlijk.

Zou jij een anaal douche gebruiken voordat je anale seks gaat hebben?

4 reacties

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk 🙂
   Let wel dat je niet té vaak spoelt hè? Zo voorkom je dat je alle goede bacteriën wegspoelt.
   Het is verstandig om niet vaker dan 2x per maand te spoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

39.798 keer bekeken

Geschreven door

Natuurlijk, zijn favoriete standje zal hem ongetwijfeld het lekkerste orgasme geven, maar onbewust zegt zijn nummer één seks positie in bed ook wat over zijn persoonlijkheid. Lees aan de hand van zijn moves in de slaapkamer wat voor vlees jij in de…
39.798 keer bekeken