It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

4.378 keer bekeken

Dit moet je weten voor je seks hebt met een transgender persoon

1 oktober 2020,

geschreven door

Heb jij een relatie of ben je aan het daten met een transgender persoon Dan wil je vast wel weten waar je aan moet denken voordat jullie seks met elkaar gaan hebben. Het is heel goed dat je dit artikel nu leest, maar het allerbeste advies komt natuurlijk van je partner zelf. Communication is key.

Seks met een transgender persoon – zonder geslachtsoperatie

Genderneutraal woord

Uit onderzoek blijkt dat de meeste trans mannen geen genderbevestigende operatie hebben gehad. Dat betekent dat zij een vagina hebben in plaats van een penis. Je kan je voorstellen dat veel van hen zich niet prettig voelen bij de benaming van de vagina, want dit is nou eenmaal een van de meest vrouwelijke woorden die er bestaan. Het eerste wat belangrijk is om met je trans partner te bespreken is hoe hij wil dat jij zijn geslachtsdeel noemt. Ditzelfde geldt natuurlijk voor transvrouwen die hun geboortegeslachtsdeel (nog) hebben.

Feit! Een kunstmatig geslachtsdeel noem je een neo-penis of neo-vagina

Communiceren is leren

Het is heel belangrijk om te weten wat jouw partner fijn vindt tijdens de seks. Misschien wil je partner juist dat je aandacht geeft aan het geslachtsdeel of misschien juist helemaal niet. Voelt hij wat voor een voorbinddildo of is dat niet zijn ding? Is zij op haar gemak met penetratie? Als je deze gesprekken hebt voordat jullie in the heat of the moment zitten, kan dit een boel ongemak besparen. Je hoeft je absoluut niet ongemakkelijk te voelen over het  aangaan van dit gesprek. Je partner zal het alleen maar ontzettend waarderen dat jij zo veel interesse toont.

Seks met een transgender vrouw ná geslachtsoperatie

De neo-vagina van een transgender vrouw schijnt op het oog niet tot nauwelijks te onderscheiden zijn van de vagina van een cisvrouw. Inwendig is het wel een beetje anders. Transgender Emma Wagemans heeft hier een uitgebreide video over op haar YouTube kanaal. Sommige transgender vrouwen kunnen wel nat worden tijdens de seks, maar lang niet allemaal. Ook is een neo-vagina erg strak. De vrouw moet de vagina na de operatie dan ook blijven oprekken. Maar ondanks het oprekken kan seks en penetratie altijd wat gevoelig zijn, zeker aan het begin. Voordat je seks gaat hebben met een transgender vrouw met een neo-vagina is het dus goed om af te spreken dat jullie voorzichtig doen én glijmiddel bij de hand hebben!

Wist je dat… Je mensen die zich prettig voelen met het geslacht waarmee zij zijn geboren cismannen of cisvrouwen zijn.

Twee soorten neopenissen voor trans mannen

Trans mannen die een penis willen, kunnen kiezen uit twee verschillende operaties. De een is de ‘metaidoioplastiek’, dan wordt een minipenis gemaakt van de clitoris. Er blijft dan veel seksueel genot zitten. De andere is de ‘falloplastiek’, dan wordt er een penis gemaakt van een normaal formaat. Deze wordt gemaakt met huidweefsel uit je arm of been. De clitoris wordt dan een soort van verstopt in de schacht van de penis. Er zit dus wel een beetje gevoel in de neo-penis, maar het is niet zo als bij een penis van een cisman.

Seks met een transgender man met een neo-penis kan dus op veel verschillende manieren verlopen. Dus ook hier is het beste advies om met je partner te praten over wat hij wil en waar hij zich prettig bij voelt.

Heb jij nog goede tips? Wij zouden het heel fijn vinden als je ze met ons deelt in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.353 keer bekeken

Geschreven door

Soms kom je iemand tegen met wie je bizar goede chemistry hebt. Eén blik is genoeg om jou in vuur en vlam te zetten en de seks die jullie hebben is bijna bovennatuurlijk heerlijk. En dan is dat nog een understatement. Deze persoon is niet per se iem…
2.353 keer bekeken
14.089 keer bekeken

Geschreven door

Als je bekend bent met seksspeeltjes, zal het merk Satisfyer vast wel een belletje doen rinkelen. Het merk is bekend geworden door haar revolutionaire vibrators voor vrouwen, die de clitoris stimuleren door middel van luchtdrukgolven. Maar het assort…
14.089 keer bekeken