Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Hoe vertel ik mijn vriendin dat ik anale seks wil?”

23 januari 2022,

geschreven door

Beste Talitha, al enige tijd geleden heb ik ontdekt dat ik anale stimulatie erg opwindend vind. Eerst stimuleerde ik mijzelf met mijn vingers, later met een anaal speeltje. Mijn vrouw weet hier niets van, voornamelijk omdat ik mij hiervoor schaam. Toch zou ik het haar graag willen vertellen en zou ik met haar samen willen experimenteren met anale seks, waarbij zij mij anaal stimuleert. Hoe vertel ik dit aan haar en hoe kunnen we dat dan stapsgewijs onderzoeken?

– Eric, 45 jaar

Beste Eric,

Op anale stimulatie of anale seks rust nog steeds wat taboe, zeker als heteroseksuele mannen hier interesse in hebben of een voorkeur voor hebben. Toch is genieten van anale stimulatie als man allesbehalve vreemd: via de anus kan de prostaat gestimuleerd worden, een gevoelig plekje dat in een gebied vol zenuwuiteinden ligt. Stimulatie van de prostaat levert daarom bij veel mannen een erectie, toenemende opwinding en vaak een intens orgasme op. Ongeacht je geaardheid kan anale seks als man een bijzonder geweldige ervaring of aanvulling op je seksuele repertoire zijn.

De magie van prostaatstimulatie

De prostaat is een wonderlijke mannelijke spot, die zeer gevoelig is bij aanraking. De prostaat bevindt zich op ongeveer vijf cm diepte van de anus, te herkennen aan de verharde, walnootvormige plek aan de buikzijde. Het ligt in een gebied waar veel zenuwuiteinden samenkomen, waaronder zenuwen die de erectie en het orgasme reguleren. Stimulatie van deze plek kan daardoor zo gevoelig en opwindend zijn, dat mannen een intens orgasme kunnen bereiken. De prostaat wordt daarom niet voor niets de mannelijke g-spot genoemd.

Anale seks, de schaamte voorbij!

Anale seks wordt door velen nog steeds gezien als iets dat vies of ongewoon is of enkel besteed aan homoseksuele mannen. Hoewel het meer bespreekbaar wordt, rust er nog steeds wat taboe op. Ten onrechte, want als man genieten van anale stimulatie is heel begrijpelijk en daarom volkomen normaal, gezien de ligging van de prostaat. Zie het ontdekken van je ‘seksuele ik’ juist als een verrijking, waarbij weten wat je wel en niet fijn vindt een essentieel onderdeel is.

“Als man genieten van anale stimulatie is volkomen begrijpelijk en normaal, gezien de ligging van de prostaat.”

Anale seks bespreekbaar maken met je partner

Seks of bepaalde seksuele voorkeuren bespreekbaar maken is voor veel mensen lastig. Seksualiteit blijft een kwetsbaar iets, waarbij gevoelens als schaamte en onzekerheid gauw een rol kunnen spelen. Toch heb jij alle recht om een voorkeur voor anale stimulatie te hebben. Een gezonde relatie kenmerkt zich daarnaast met de ruimte om respectvol, open en eerlijk over jullie seksleven te kunnen praten. Het is fijn om eerst je partner te vragen hoe zij over jullie seksleven denkt. Is ze tevreden, heeft zij wellicht specifieke wensen, fantasieën of ideeën die ze graag met je wil proberen? Zo creëer je ruimte voor jezelf om ook jouw wensen bespreekbaar te maken. Leg hierbij uit wat je lekker vindt en dat dit heel normaal is. Benadruk hoe fijn je het zou vinden dit stukje seksualiteit specifiek met haar willen ontdekken. Sta hierbij wel open voor de reactie van je partner. Geef haar tijd en ruimte om het op haar te laten inwerken. Mocht ze er uiteindelijk echt niet voor open staan, dient ook die grens van haar gerespecteerd te worden.

Tips voor anale seks

Wanneer je vrouw ervoor open staat anale seks met jou te gaan ontdekken, is het fijn om wellicht eerst samen wat meer informatie op te zoeken over anale seks. Er zijn zoveel manieren om anale stimulatie te bewerkstelligen, van anaal vingeren tot anale penetratie aan de hand van speeltjes. Duik samen de wereld van anale seks in en maak altijd samen bespreekbaar waar jullie wensen en grenzen liggen.

Anaal voorspel: anaal vingeren of orale seks (rimmen)

Ik raad je aan om niet direct maximaal te beginnen. Voor je partner is dit wellicht heel nieuw terrein. Gun haar daarom de tijd om stapsgewijs jouw anus te verkennen. Anaal vingeren is hierbij een mooie manier om te beginnen met anale stimulatie.

Tip! Indien het nog wat spannend is een vinger anaal in te brengen, kan je partner jou ook eerst stimuleren bij het perineum: het stukje huid tussen de anus en de balzak.

Naast jou bevredigen met de vingers, kan je partner de anus en alles daaromheen ook gaan verkennen met haar mond of tong. Anale orale seks heet ook wel rimmen.

Maak gebruik van een anaal speeltje

Er zijn diverse seksspeeltjes verkrijgbaar die bedoeld zijn voor anale stimulatie. Zo kan een buttplug anaal worden ingebracht, waar het een tijdje kan blijven zitten. Veel mannen ervaren een intens orgasme wanneer tijdens het klaarkomen langzaam maar zeker de buttplug wordt verwijderd. Tijdens het vrijen met je partner kunnen zowel jij als je partner de buttplug in- of uitbrengen. Ook zijn er diverse penisringen verkrijgbaar met een extra anale stimulator, ook wel asslocks genoemd.

Tip! Gebruik bij anale stimulatie te allen tijde glijmiddel. Vermijd glijmiddel op siliconen basis wanneer je gebruik maakt van siliconen speeltjes.

Daarnaast kan je gebruik maken van anale dildo’s, anaal vibrators of speciaal ontworpen prostaat stimulators. Deze speeltjes zijn zeer geschikt voor zelfbevrediging, maar kunnen natuurlijk net zo makkelijk ‘bediend’ worden door jouw partner.

Anale penetratie: pegging

Anale seks tussen heterokoppels waarbij de man anale stimulatie ontvangt van zijn partner, wordt ook wel pegging genoemd. Penetratie is mogelijk wanneer de vrouw gebruik maakt van een voorbindpenis, ook wel een strapon genoemd. Onder voorbindpenissen zijn weer diverse soorten en modellen verkrijgbaar. Zo kunnen jullie ook kiezen voor een dubbele strapon of strapless strapon, waarbij ook jouw vrouw kan genieten van de stimulatie.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, wij zijn al jaren gelukkig samen, maar zijn erover eens dat we ons seksleven wel wat nieuw leven kunnen inblazen. Om het weer wat spannender te maken in de slaapkamer, willen we graag beginnen met seksspeeltjes. Wij zijn beiden leek op…
2.678 keer bekeken