Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Hoe kunnen wij beginnen met anale seks?”

4 april 2020,

geschreven door

Beste Talitha, het lijkt ons erg spannend om te gaan experimenteren met anale seks. Alleen, we weten niet zo goed hoe we dit moeten aanpakken. We hebben het wel eens spontaan geprobeerd, zonder succes. Hoe kunnen wij succesvol beginnen met anale seks?

– Vincent en Lotte

Beste Vincent en Lotte,

Anale seks is eigenlijk niet iets dat je zomaar even spontaan doet. Een goede voorbereiding is in dit geval zeker het halve werk. Jullie hebben het er samen al over gehad en zijn er beiden over eens om te beginnen met anale seks. Dat is al een goede eerste stap! Ik heb een paar tips voor jullie om samen te genieten van deze nieuwe ervaring in de slaapkamer.

Beginnen met anale seks: anaal voorspel

Bij anale seks is het essentieel om tijd te nemen voor het voorspel. Doe het rustig aan en bouw het langzaam op, want overhaast overgaan tot anale penetratie kan pijnlijk zijn. De kringspier staat normaliter gespannen en zeker als er iets tegen deze spier aan komt, gaat het aanspannen. Een vinger of een penis tegen de opening van de anus aan levert daarom vaak een krampachtige samentrekking van de sluitspier op, waardoor penetratie niet of onmogelijk is.

Gebruik glijmiddel

Allereerst is het van essentieel belang om glijmiddel bij de hand te hebben. In tegenstelling tot de vagina, maakt de anus van nature geen vocht aan. Wrijving of penetratie kan dan zeer stroef en pijnlijk zijn. Om te kunnen genieten van anale seks is het daarom absoluut belangrijk om glijmiddel te gebruiken. Enkel dan kan anale stimulatie prettig en comfortabel zijn.

“Glijmiddel is essentieel om te kunnen genieten van anale stimulatie.”

Anale glijmiddel is speciaal ontwikkeld voor anale seks. Ook kan je kiezen om een glijmiddel op basis van siliconen te gebruiken. Let er in dat geval wel op dat je geen siliconen speeltjes erbij gebruikt. Het siliconen glijmiddel kan namelijk het siliconen materiaal van het speeltje aantasten.

Verken de anus

Neem daarom uitgebreid de tijd om de anus te verkennen. Masseer het gebied, streel er zachtjes langs en ontdek wat de sluitspier doet wanneer er iets tegen de anus wordt gelegd. Dit kan je doen met de vingers, maar ook met de mond en tong (rimmen). Hoe meer tijd je besteedt aan dit voorspel, hoe aannemelijker het wordt dat de kringspier gaat ontspannen door de toegenomen seksuele opwinding.

Tip! Gebruik een vibrator om tegen de anus te leggen. De trillingen zorgen ervoor dat de kringspier meer gaat ontspannen.

Anale stimulatie met een seksspeeltje

Voordat je direct overgaat tot anale seks met penetratie, kan het fijn zijn om anale stimulatie eerst te ontdekken aan de hand van een seksspeeltje. Er zijn verschillende anale speeltjes verkrijgbaar die jou kunnen laten wennen aan het idee en gevoel van anale stimulatie.

Zo kan je een buttplug set aanschaffen, waarbij je klein kan beginnen. Een buttplug is zeer geschikt om je te laten ervaren hoe het is om iets in de anus te hebben. Daarnaast zijn er smalle anale dildo’s of kettingen verkrijgbaar. Ook een anaal vibrator kan erg fijn zijn, zeker doordat de trillingen van het speeltje ervoor zorgen dat de sluitspier meer gaat ontspannen.

Anale seks met penetratie

Zijn jullie toe om over te gaan tot penetratie? Zorg er dan voor dat jullie voldoende glijmiddel bij de hand hebben en ook hierbij weer rustig beginnen. Probeer het inbrengen van de penis voorzichtig uit, stukje voor stukje. Ga vooral niet de snel van start en geef duidelijk aan wanneer het prettig of juist onprettig is.

Tip! Probeer anale seks eerst voor een paar minuten uit. Volledige penetratie hoeft echt niet direct succesvol te zijn. Jullie kunnen altijd een volgende keer verder proberen.

Tips voor een fijne anale seks-ervaring

  • Probeer verschillende standjes uit. Ontdek samen welke positie voor jullie prettig is. Denk om de hygiëne. Ga nooit na anale penetratie over tot vaginale penetratie. Zo voorkom je dat rectale bacteriën in de vagina terecht komen.
  • Ga van tevoren naar het toilet en gebruik eventueel een anaal douche om de anus te reinigen om de kans op meekomende ontlasting te verkleinen. Onthoud dat de kans dat er wat ontlasting mee komt altijd aanwezig is.
  • Stimuleer tijdens de anale seks ook andere erogene plekjes, zoals de clitoris. Dit zorgt voor extra opwinding, ontspanning én seksueel plezier!

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik ben altijd al iemand geweest die enorm kan genieten van seks. Ik vind het daarnaast ook leuk om te blijven experimenteren met nieuwe dingen op dit vlak. Zo probeer ik regelmatig verschillende seksspeeltjes uit en ben ik inmiddels be…
3.755 keer bekeken