Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik ben nog nooit klaargekomen. Welke speeltjes helpen mij?”

13 augustus 2022,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben nog nooit klaargekomen. Zowel alleen als met een partner niet. Nu ben ik erg nieuwsgierig naar het gebruik van speeltjes en wil ik graag ontdekken of ik aan de hand van een speeltje wél tot een orgasme kan komen. Welke speeltjes zijn goed om mee te beginnen?

– Layla, 21 jaar

Beste Layla,

Net als jij zijn er veel vrouwen die moeite hebben met klaarkomen of nog nooit zijn klaargekomen. Het ontbreken van een orgasme hoeft seks echter niet minder lekker en fijn te maken. Mocht je toch benieuwd zijn naar hoe het voelt om een orgasme te hebben, dan kunnen speeltjes zeker een extra handje helpen.

“Het ontbreken van een orgasme hoeft de seks niet minder lekker en fijn te maken.”

Nog nooit klaargekomen, wat nu?

Niet kunnen klaarkomen is een van de meest voorkomende seksuele klachten bij vrouwen. Anders dan bij mannen, is bij vrouwen het pad naar het hoogtepunt vaak een stuk ingewikkelder te bewandelen. Een vrouw kan seksueel plezier beleven aan de hand van verschillende soorten stimulaties. Via de vagina kunnen gevoelige plekken als de g-spot, a-spot of baarmoedermond gestimuleerd worden. Extern kunnen de tepels, schaamlippen, borsten, kringspier of andere spots belangrijke erogene zones zijn. De holy grail is echter voor de meeste dames de clitoris.

Veruit de meeste vrouwen hebben (indirect) stimulatie van de clitoris nodig om de climax te bereiken. Extern kan dat door het knopje van de clitoris te prikkelen. Maar de clitoris heeft een groot deel dat inwendig uitwaaiert. Via vaginale stimulatie kan op die manier de clitoris indirect gestimuleerd worden. Ben jij nog nooit klaargekomen en wil jij het orgasme bereiken, dan is het belangrijk om van jezelf te weten welke soort stimulatie voor jou het lekkerst is.

Jouw eerste orgasme met hulp van deze speeltjes

Afhankelijk van de manier waarop jij jezelf het liefst bevredigt, zijn er verschillende speeltjes om te proberen. De meeste speeltjes zijn in ieder geval perfect voor sologebruik, al kunnen ze ook goed door een eventuele partner bediend worden.

Speeltjes voor clitorisstimulatie: de luchtdruk vibrator, mini vibrator of oplegvibrator

Zoals gezegd gaat bij de meeste vrouwen de voorkeur uit naar clitorisstimulatie. Vaak wordt hier het extern prikkelen van de clitoris mee bedoeld. Het topje van de clitoris dus. Speciaal voor dit gevoelige plekje zijn er clitorisspeeltjes ontwikkeld, waarbij de laatste jaren de luchtdrukvibrator veel terrein aan populariteit heeft gewonnen. Anders dan bij ‘gewone’ vibrators, stimuleert een luchtdrukspeeltje de clitoris aan de hand van luchtdrukgolven. De meest populaire speeltjes in deze categorie zijn de Satisfyer en de Womanizer. Je herkent de speeltjes aan hun tuitje die op de clitoris wordt gelegd. Sommigen maken gekscherend de vergelijking met een oorthermometer 😉

Door de luchtdrukgolven wordt de clitoris lichtjes vacuüm gezogen en ontstaat er een subtiel gevoel dat wel eens wordt vergeleken met het gevoel van orale seks. Omdat de clitoris op deze manier subtiel wordt geprikkeld, voorkom je de kans op overprikkeling. Het gevoel blijft daarom aangenaam en het lukt zelfs veel vrouwen om binnen enkele minuten tot een orgasme te komen. Maar ook bij dit speeltje geldt: experimenteer ermee, varieer in de manier waarop je het tuitje om je clitoris legt en leg geen druk op jezelf.

“De clitoris stimuleren aan de hand van luchtdrukgolven gebeurt op subtiele wijze, waardoor de kans op overprikkeling minimaal is.”

Is een luchtdrukstimulator niets voor jou en wil je liever een speeltje die de clitoris rechtstreeks prikkelen met vibraties? Dan is een mini vibrator of een oplegvibrator bij uitstek geschikt als jouw eerste speeltje. De mini vibrator is in allerlei vormen en kleuren te verkrijgen, zoals een bullet of een lipstick. Ze zijn klein, compact, makkelijk mee te nemen en zeer laagdrempelig. Daarnaast zijn ze perfect om niet alleen de clitoris extern te stimuleren, maar ook andere gevoelige plekken, zoals de tepels, schaamlippen of kringspier.

Speeltjes voor vaginale stimulatie: de dildo of de g-spot vibrator

Ben jij toch iemand die voorkeur heeft voor interne, vaginale stimulatie? Dan zijn er genoeg toys die vaginaal kunnen worden ingebracht voor het juiste gevoel. Een dildo is een doorsnee speeltje dat in allerlei formaten beschikbaar is. Een G-spot vibrator is qua ontwerp wat verfijnder en heeft doorgaans een gebogen kop om gerichter de g-spot (maar eventueel ook de a-spot of de baarmoedermond) te prikkelen.

Speeltjes voor dubbele of meervoudige stimulatie: de tarzan vibrator of koppeltoy

Natuurlijk kunnen vrouwen ook voorkeur hebben voor een combinatie van zowel interne als externe stimulatie. Dubbele stimulatie, dat wil zeggen het prikkelen van de vagina én de clitoris, wordt het vaakst gerealiseerd met de welbekende tarzan vibrator. Een geweldig, betaalbaar eerste speeltje om hiermee te experimenteren is de Lily vibrator. Maar naast toys voor dubbele stimulatie, zijn er ook speeltjes die voor meervoudige prikkeling zorgen, zoals de Vice – double vibrator, die voor clitorale, vaginale én anale stimulatie zorgt.

Tip! Het gebruik van stimulerend glijmiddel kan al voldoende zijn om dat beetje extra te geven.

Ben je nog nooit klaargekomen tijdens de seks met je partner? Dan kan je tijdens verschillende standjes natuurlijk voor extra clitorisstimulatie zorgen door een speeltje zelf of door je partner tegen de clitoris aan te leggen. Maar jullie kunnen ook een koppeltoy gebruiken, zoals een duo vibrator. Deze speeltjes zijn speciaal voor (hetero)koppels ontwikkeld en zijn te herkennen aan hun C-vorm. Het bestaat uit een smal intern gedeelte dat vaginaal wordt ingebracht, Als een soort klem rust het externe gedeelte vervolgens op de clitoris. Het ingebrachte deel is smal genoeg zodat de man er ook met de penis in kan: stimulatie voor zowel haar als hem!

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. mijn clitoris is moeilijk te vinden en ligt vrij diep.
    Heb moeite met het klaarkomen.
    aan een kant is de vaginalip vrij groot.
    wat kan ik doen om mijn partner te bevredigen.
    welk hulpmiddel kan ik gebruiken om tot bevrediging te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, al enige tijd zoek ik naar manieren om mijn orgasme uit te kunnen stellen met als bijkomend voordeel dat ik beter klaarkom. Ik vind dat ik te vlug klaarkom, vaak nog voordat mijn vriendin haar hoogtepunt heeft bereikt. Dit zit ons seks…
3.568 keer bekeken