door seksuoloog Talitha

“Hoe vertel ik dat ik een micropenis heb?”

8 juni 2019

Beste Talitha, sinds kort ben ik serieus aan het daten met een leuke meid. Het klikt enorm en we staan er beiden serieus in. We zien elkaar regelmatig en kunnen uren achtereen zoenen. Ik merk dat ze behoefte heeft aan meer intimiteit, maar ik vind dat een lastige stap. Ik heb helaas een micropenis. Ik ben bang dat het haar enorm afschrikt. Iets dat in het verleden wel eens is gebeurd. Ik wil deze prille relatie wel een kans geven. Hoe kan ik het haar vertellen dat ik klein geschapen ben?

– Ricardo

Beste Ricardo,

Het opbouwen van een nieuwe, prille relatie is voor de meeste mensen een leuke, maar spannende fase. Veel mensen voelen zich in deze periode nog vaak onzeker over zichzelf, en zo ook over hun naakte lijf en bedprestaties.

Voor veel mannen is de penisgrootte en -dikte een belangrijk aspect van de mannelijkheid. Het hebben van een ‘grote penis’ zou het ideaal zijn. Maar wist je dat er heel veel mannen zijn die zich onzeker voelen over de grootte van hun geslachtsdeel. Nergens voor nodig, want vaak zijn vrouwen al sneller tevreden met de grootte dan menig man denkt.

Het hebben van een micropenis

Hoewel een micropenis – een penislengte van 5 cm of kleiner in erectie – niet veel voorkomt, is dit echt niet direct een reden om je zorgen te maken over je mannelijkheid of seksualiteit. Wellicht zal je merken dat vaginale penetratie niet (goed) mogelijk is, maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen fijn seksleven kan hebben.

“Het hebben van een micropenis hoeft een fijn seksleven absoluut niet in de weg te zitten.”

Schaam je er dus niet voor: je bent immers wie je bent en dat is al heel wat om trots op te zijn. Als jouw nieuwe partner net zo serieus met jou is, als jij met haar, dan acht ik de kans groot dat het geen probleem hoeft te zijn.

Breng het gewoon ter sprake

Ik begrijp dat je afwachtend bent met betrekking tot seks. Toch loop je het risico dat hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om jouw micropenis ter sprake te brengen. Wees er gewoon open en eerlijk over, zonder schaamte. Dit is wie je bent en het zou fijn zijn als zij jou accepteert om wie je bent.

De mogelijkheden met een micropenis

Zoals ik al aangaf: het hebben van een micropenis hoeft absoluut niet te betekenen dat er geen fijn seksleven kan worden opgebouwd. Er zijn genoeg mogelijkheden! Seks is immers veel meer dan louter penetratie. Zo kan je uitgebreid aandacht besteden aan manuele en orale seks, zijn er genoeg seksspeeltjes die jullie kunnen gebruiken bij elkaar en kan het zelfs heel prettig voor jullie beiden zijn om te experimenteren met anale seks.

Wist je dat… anale seks uitstekend geschikt is voor mannen die kleiner geschapen zijn?

Andere tips voor een goed seksleven

  • Het geven en ontvangen van een erotische massage
  • Elkaars lichaam ontdekken door middel van streeloefeningen (Sensate Focus)
  • Samen een erotisch spel spelen
  • Uitgebreid aandacht besteden aan voorspel
  • Gebruik maken van seksspeeltjes, zoals een penissleeve of een koppelvibrator.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid