Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik heb gevoelens voor een ander. Wat kan ik doen?”

24 augustus 2019,

geschreven door

Beste Talitha, al ruim 6 jaar heb ik een relatie met mijn lieve vriend. Ik heb niets te klagen, maar toch merk ik dat ik de laatste tijd gevoelens voor een ander ben gaan krijgen. Ik raak hier behoorlijk van in de war en daardoor weet ik niet meer zo goed wat met mijn huidige relatie en deze situatie aan moet. Wat kan ik doen?

– Ilse

Beste Ilse,

Gevoelens voor een ander ontwikkelen kan iedereen overkomen. Zelfs in de beste, stabiele relaties kan het voorkomen. Een vluchtige verliefdheid is immers heel anders dan een diep ‘houden van’ gevoel koesteren voor iemand. Begrijpelijk dat deze gevoelens voor iemand anders behoorlijk verwarrend voor je zijn.

Gevoelens voor een ander

Hoewel het iedereen kan overkomen, kunnen mensen er heel anders mee omgaan. Dit hangt van een aantal factoren af. Hoe ga je zelf om met deze gevoelens? Wat zegt het precies over jou dat nu deze gevoelens ervaart?

“Bedenk voor jezelf waar deze gevoelens precies vandaan komen. Wat zegt het over jou en je huidige relatie?”

Om te bepalen wat je kan doen in deze situatie, is het vooral belangrijk om na te gaan waar jouw verliefdheid voor deze andere persoon precies vandaan komt. Wat zegt het over jouw relatie of de gevoelens die je voor je huidige partner hebt? Zijn er dingen in je relatie waar je tegenaan loopt? Is er iets wat je wellicht mist op het moment?

“Het gras is altijd groener aan de overkant”

Zeker als je al langere tijd in een relatie zit, kan je te maken krijgen met sleur. De heftige verliefdheid die je voelde in het begin van je relatie zal op den duur verminderen of zelfs overgaan in “houden van”. Sommige mensen kunnen nog altijd terug verlangen naar die tijd waarin alles hevig, spannend en nieuw voelde. Als je vervolgens iemand anders tegenkomt waar je van onder de indruk bent, kan je deze emoties opnieuw beleven. Begrijpelijk dat dit je dan aan het denken zet.

Begrijp je eigen gevoelens

Wees ervan bewust dat hevige emoties, zoals een ‘verliefdheid’ op een ander, misleidend en tijdelijk kunnen zijn. Deze verliefdheid hoeft zeker niet direct te betekenen dat er iets mis is in jouw huidige relatie. Dat het jou aan het denken zet, is tevens niet verkeerd. Maakt jouw huidige relatie je gelukkig? Is de relatie nog spannend en geeft het je energie? Of mis je toch iets, en kan je voor jezelf bepalen wat je dan nodig hebt om (weer) gelukkig te zijn in je relatie?

“Kies altijd voor datgene wat jou op de lange termijn gelukkig maakt.”

Wil je toch kiezen voor je nieuwe liefde, bedenk dan goed of de persoon op wie je verliefd bent geworden jou kan geven waar je naar verlangt en wat je verdient. Probeer hier zo rationeel mogelijk bij stil te staan (nogmaals: gevoelens kunnen misleidend zijn). Besef namelijk dat – als je voor de nieuwe partner kiest – je ook in die relatie op een punt kan komen waarin even minder lijkt. Kies daarom altijd voor datgene wat jou op de lange termijn gelukkig maakt.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

De one-night-stand is een populair begrip in erotiekland. Ook de BOB relatie is een term die steeds vaker de revue passeert. BOB staat voor Bed, Ontbijt, Buiten. Je slaapt met iemand, ontbijt samen en bonjourt hem of haar vervolgens de deur uit om di…
362 keer bekeken