Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Ik houd van anale stimulatie maar ben niet gay. Hoe ga ik hiermee om?”

12 augustus 2023,

geschreven door

Beste Talitha, ik houd ervan om seksueel wat te experimenteren en zo ben ik erachter gekomen dat ik het soms wel lekker vindt om mezelf anaal te bevredigen. Alleen krijg je vaak te horen dat dit dan gelijk ‘gay’ is, maar mijn gevoel is wel degelijk anders. Ik vind anale stimulatie soms gewoon een lekker gevoel geven, en vind het ook wel opwindend om dit te zien bij andere mannen of shemales als ik porno kijk. Toch heb ik helemaal geen verliefde gevoelens jegens andere mannen. Hoe kan ik mezelf dan nu het beste omschrijven? En hoe deel ik dit met vrienden of eventueel later met een vriendin? Ik ben heel bang voor het oordeel dat mensen hebben. Hoe ga ik hiermee om? 

– Mace, 20 jaar

Beste Mace,

Lange tijd werd anale stimulatie geassocieerd met homoseksuele seks of seks waarbij een vrouw anaal bevredigd wordt door haar partner. Dat anale seks juist voor mannen – ongeacht hun geaardheid – als iets heel opwindends en prikkelends wordt beschouwd, is helemaal niet raar. Het is echter de maatschappelijke visie op anale stimulatie onder hetero’s waardoor nog altijd sprake is van een taboe. Erg jammer, want seksualiteit gaat om jezelf accepteren en ontdekken wat voor jou wel of niet prettig en veilig voelt op dit vlak. Dit is voor iedereen weer iets anders: smaken verschillen immers sterk. Hoe kunnen we dan bepalen wat de norm is? En als iets niets helemaal in lijn is met deze ‘norm’, is dat dan per se iets om je voor te schamen? Zeker niet!

“Dat anale seks juist voor mannen – ongeacht hun geaardheid – als iets heel opwindends en prikkelends wordt beschouwd, is helemaal niet raar, aangezien je daarmee je prostaat kan stimuleren.”

Waarom anale stimulatie juist voor (hetero) mannen zo fijn is

Waar bij mannen vaak de focus ligt op het prikkelen van de eikel en/of penis, kan via anale stimulatie een heel nieuw terrein worden ontdekt. Variatie van bevrediging alleen al is opwindend. Daarbij komt dat via de anus een van de meest gevoelige erogene zones bij mannen geprikkeld kan worden: de prostaat. Dit is een ietwat harde, gladde bobbel, ter grootte van een walnoot. Het bevindt zich op zo’n vijf centimeter diepte aan de buikzijde.

De prostaat is een belangrijk geslachtsorgaan dat onder andere verantwoordelijk is voor de aanmaak van prostaatvocht. Dit vocht komt samen met de zaadcellen vrij tijdens een zaadlozing. Prostaatvocht is rijk aan ‘voedingsstoffen’ voor de zaadcellen, zodat je zwemmers langer overleven en beweeglijker worden. Naast deze belangrijke bijdrage aan de mannelijke vruchtbaarheid, is stimulatie van de prostaat voor veel mannen vaak erg gevoelig, wat kan leiden tot een intens orgasme. De prostaat bevindt zich namelijk in een gebied waar veel zenuwuiteinden samenkomen, die onder andere de erectie en het orgasme reguleren.

Je seksuele voorkeuren delen met anderen

Waar het bij seksualiteit vooral om gaat is dat jij zelf ontdekt wat jij wel of niet lekker vindt. Wat voor jou werkt, hoeft een ander niet aan te spreken en vice versa. Dat jij geniet van anale prikkeling betekent absoluut niet dat je hier direct een label op hoeft te plakken in het kader van seksuele geaardheid. Wil je dat wel, dan is dat oké. Doe je dat niet, net zo oké! Het is jouw seksualiteit en jouw ontdekking naar wat voor jou werkt. De keuze is daarom ook aan jou om te bepalen hoe en met wie je dat zou delen. Het is een stukje van jezelf, dus aan jou de volledige vrijheid om te overwegen hoe je dit deel wil delen.

Tip! Er zijn tegenwoordig steeds meer seksspeeltjes speciaal voor anale stimulatie verkrijgbaar op de markt!

Zelfacceptatie en safe space

Ongeacht het oordeel van anderen is vooral jouw eigen oordeel over jezelf en jouw voorkeuren van belang. Ook al omring je je met mensen met andere smaken: jouw smaak is niet meer of minder dan die van een ander. Of je het zou willen delen met vrienden, hangt wellicht deels af van hoe veilig het voelt voor jou om je voorkeuren uit te spreken. Ook kan het prettig zijn om vooraf te peilen hoe de mensen om jou heen denken over seksualiteit in brede zin. Wanneer jij je in een safe space bevindt, is het makkelijker je kwetsbaarder op te stellen. Seksualiteit is immers iets intiems en persoonlijks. Ook in een eventuele relatie is die veiligheid om open en eerlijk met elkaar te communiceren en delen essentieel. Met de juiste partner aan je zijde, waarbij jij je veilig en vertrouwd voelt, moet dat vast goed komen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

3 reacties

 1. Hoi Mace, ik herken het gevoel en hoe je vrienden daar invloed op hebben. Misschien zou je het met hen willen delen, daarvoor ben je immers vrienden. Dat wordt even aftasten denk ik. Ik heb inmiddels mensen om mij heen die hier vrij over denken en je niet veroordelen of labelen op basis van jou gevoel en beleving. Het vergt een stukje volwassenheid om los te laten en de meesten zullen er moeite mee hebben om die onzekerheid te overwinnen. Blijf bij jezelf 👍

 2. Hello,

  Lijkt mij ook heerlijk hoor maar zoek iemand die dat doet bij mij. Sorry. Wil weten hoe het voelt als ik kom enzo!

  1. Hallo. Het voelt zo heerlijk om klaar te komen terwijl je anaal wordt gestimuleerd. Het is zo intens dat je er lange tijd na het klaarkomen nog echt kan van genieten.
   Echt iets dat het ontdekken waard is hoor.
   En als je het in volle vertrouwen met twee kan beleven dat is het nog beter, want eigenlijk hebben wij met slechts 2 handen minstens 1 hand te weinig.
   Ik kan er zelf zeker van genieten zowel alleen als met twee en dat zonder gay te zijn. En ik prijs het zeker aan. Indien gewenst wil ik er wel info of hulp voor bieden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

“Beste Talitha, sinds kort heb ik een nieuwe vriendin en helaas lijkt het in de slaapkamer nog niet zo’n succes. Mijn penis wil niet stijf worden, wat we ook proberen. Als ik alleen ben en masturbeer, heb ik nergens last van. Waarom heb ik geen erect…
4.552 keer bekeken