Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

436.984 keer bekeken

Prostaat massage: de mannelijke g-spot vinden en verwennen

13 juli 2022,

geschreven door

Heb jij weleens van prostaatmassage gehoord? Misschien ben je er al een tijdje nieuwsgierig naar, of misschien denk je dat het niks voor jou is. Maar geloof ons: een orgasme door prostaat stimulatie is ontzettend lekker! Daarom leggen wij in dit artikel uit hoe jij jezelf of je partner kan verwennen met een heerlijke P-spot massage.

De prostaat: de mannelijke g-spot

Al jarenlang wordt geschreven over de vrouwelijke g-spot; waar je deze kunt vinden en hoe je deze kunt stimuleren. Maar nu is het hoog tijd om ook de P-spot eens in de schijnwerpers te zetten!

Wat is de P-spot?

De ‘P-spot’ verwijst naar de prostaat, een klier ter grootte van een walnoot die zich bevindt tussen de anus en het scrotum, net onder de blaas.

In dit gebied komen verschillende zenuwbanen samen die een belangrijke rol spelen bij erecties, orgasmen en zaadlozingen. De prostaatklier is verantwoordelijk voor de productie en het transport van prostaatvocht.

Wat is een prostaatmassage?

Prostaatmassage wordt ook wel prostaat melken genoemd. Dit is een techniek waarbij de prostaat gestimuleerd wordt, of dat nu met behulp van de vingers of een prostaat stimulator is.

Misschien dat je denkt: oké, allemaal leuk en aardig, maar hoe reageert een man erop? Nou, met een heerlijk intens en soms zelfs meervoudig orgasme!

Het prostaatorgasme

Ja, dat lees je goed. Een orgasme door middel van prostaatmassage wordt doorgaans een stuk intenser ervaren dan een normaal orgasme. Soms kan het zo prettig zijn dat een man hierdoor een meervoudige climax beleeft.

“Stimulatie van de prostaat kan leiden tot nog diepere sensaties. Meer dan het ontdekken waard!”

mannelijke g-spot

Waarom is een prostaatmassage zo lekker?

Het masseren van de prostaat kan zorgen dat een man in de zevende hemel is. Maar wat maakt prostaat massage, of prostaat melken, toch zo effectief bij mannen?

Nou, eigenlijk is het heel simpel. Dit heeft alles te maken met het grote aantal zenuwuiteinden in de prostaat. De prostaat is een uiterst gevoelig orgaan en krachtige erogene zone.

Is het stimuleren van de prostaat gezond?

Maar dat het lekker is, is niet het enige voordeel van prostaat massage. Het stimuleren van de prostaat is namelijk hartstikke gezond!

Aan prostaat massage zitten in ieder geval de volgende gezondheidsvoordelen:

  1. Hardere erecties: een betere doorbloeding betekent hardere erecties die langer duren
  2. Betere ejaculatie: een gezond voortplantingssysteem zorgt voor een krachtigere ejaculatie
  3. Vermijd prostaatproblemen: prostaatmassage voorkomt ophoping van schadelijke stoffen, wat ontstekingen en zwellingen tegengaat
  4. Minder prostaatpijn: voor sommige mannen helpt prostaatmassage bij het verlichten van pijn en ongemak, zoals bij prostatitis
  5. Minder stress: prostaatmassage kan helpen bij het verminderen van stress en spanning

Kortom: door je prostaat regelmatig te masseren kun je niet alleen meer genieten, je houdt de klier ook in goede conditie!

Hoe stimuleer je de prostaat?

Voor een heerlijk, intens en misschien zelfs meervoudig orgasme, zou iedereen moeten weten hoe je de prostaat kunt stimuleren. Laten we beginnen bij stap één: de P-spot vinden!

Hoe vind je de P-spot?

prostaat

Waar vind je de prostaat? Je kunt deze vinden tussen het scrotum (de balzak) en de anus. Op ongeveer 5 cm diepte aan de buikzijde is een verhard stukje, ter grootte van een walnoot voelbaar. Dit is de prostaat.

De prostaat ligt in een uiterst gevoelig gebied, waar verschillende zenuwuiteinden samenkomen. Deze zijn betrokken bij seksuele sensaties en natuurlijk het orgasme… of orgasmen!

Hoe masseer je de prostaat?

Je hebt de prostaat gevonden, hoe nu verder? De prostaat laat zich het makkelijkst masseren in een liggende positie, met voldoende anaal glijmiddel. Laat hem op zijn rug op bed liggen met de knieën een beetje omhoog.

Breng zachtjes je vinger naar binnen en beweeg deze richting de navel. Wanneer je een kleine verdikking voelt, weet je dat je de prostaat bereikt hebt! Masseer de prostaat zachtjes om hem te laten wennen aan het gevoel.

Onthoud dat de zenuwuiteinden supergevoelig zijn, dus wees voorzichtig, zeker als je net begint en/of het de eerste keer. is Breng indien nodig opnieuw glijmiddel aan. Wanneer hij geniet van deze sensatie, kun je de druk een beetje opvoeren.

Wanneer je liever niet je vingers gebruikt, kun je een prostaatspeeltje gebruiken, zoals een prostaat dildo of een prostaat vibrator. We zullen je zo aan een aantal prostaat toys voorstellen!

Prostaat massage tips

We willen je graag nog herinneren aan een paar essentiële tips voor anale stimulatie:

  • Communicatie: Open en eerlijke communicatie met je partner is essentieel, zeker als het gaat om het verkennen van het lichaam. Bespreek wensen, grenzen en verwachtingen vóórdat je aan prostaat melken begint.
  • Hygiëne: Zorg ervoor dat je handen en eventuele toys schoon zijn. Vergeet de nagels niet! Denk er ook om dat ze kort en glad zijn en geen scherpe randjes hebben.
  • Glijmiddel: De anus maakt van nature geen vocht aan, dus gebruik liever iets te veel anaal glijmiddel dan te weinig. Zo voorkom je onnodige pijn en ongemak.
  • Ontspanning: De ontvanger moet ontspannen zijn om de prostaatmassage soepel te laten verlopen.
  • Condooms: Ben je van plan om (anale) seks te hebben, draag dan een condoom om de hygiëne verbeteren en je tegen soa’s te beschermen.
  • Medisch advies: Heb je bepaalde prostaat-gerelateerde gezondheidsproblemen, overleg dan eerst met een arts voordat je aan prostaatstimulatie begint.
  • Pijn of ongemak: Ervaar jij of je partner pijn of ongemak, stop dan en raadpleeg een arts.

De lekkerste prostaat stimulators

Speciaal voor jou hebben we een aantal van de beste prostaat stimulators op een rijtje gezet:

Anal Probe Prostaat Dildo no. 2

De Anal Probe Prostaat Dildo no. 2 heeft een elegant design en is gemaakt van zijdezacht siliconen materiaal. Perfect en makkelijk om te gebruiken dus!

De dildo is voorzien van een gebogen top en is bovendien buigzaam, waardoor jouw prostaat en anus optimaal gestimuleerd kunnen worden. En wist je dat je deze dildo aan beide kanten kan gebruiken?

Dildo Gebogen Prostaat Dildo met Handvat

Ben je op zoek naar een speeltje dat speciaal ontworpen is voor het stimuleren van jouw prostaat? Dan is de Gebogen Prostaat Dildo met handvat precies wat je nodig hebt.

Het handvat zorgt ervoor dat je op een makkelijke en comfortabele manier de dildo kan inbrengen en bewegen. En niet alleen jouw prostaat wordt door de gebogen bolvormige top goed geprikkeld, ook het perineum wordt uitgebreid verwend met dit speeltje dankzij het extra gebogen detail.

Dynamic Duke Prostaatvibrator

De iconische Dynamic Duke Prostaatvibrator is een must-have voor alle liefhebbers van prostaat stimulatie! De krachtige vibraties van dit speeltje zorgen voor een ongekend optimale stimulatie van zowel jouw prostaat als het perineum.

De vibrator heeft een buigzaam model en is gemaakt van zacht siliconen. Wedden dat dit comfortabele speeltje jou binnen no-time tot een waanzinnige climax brengt?

Bekijk ook:

Heb jij ervaringen met het geven of het ontvangen van een prostaat massage? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring!

40 reacties

  1. hi ik ben transgender en ik vind het heerlijk om een prostaat massage te krijgen ik heb verschillende contacten met gay mannen en heb er 1 man bij zitten die me diep fist en dan raakt die me g spot ook vaak an gelijk bij het naar binnen gaan bij me anus wat een intens gevoel geeft dat ja en als ik alleen ben heb ik een massage eitje op afstand bediening via me tel ook heerlijk helemaal als ik in de stad loop en ik laat hem dan harder trillen dan kom ik zo goed als klaar ja ik kom minstens 6a7keer in de week anaal klaar in 1 woord gezegd heerlijk groetjes christel

  2. Ik heb een prostaat stimulator en ook een vibrerende buttplug en vind het super leuk om deze te gebruiken, zowel wij het vrijen als bvb tijdens het masturberen (of gewoon in huis er mee rond te lopen 😉 ). Maar ik heb niet het gevoel dat ik enkel met deze stimulatie zou kunnen klaarkomen. Klopt dat of moet ik misschien een ander speeltje proberen ?

  3. Helaas is het nog nooit gelukt om mijzelf een prostaatorgasme te geven, ondanks dat ik al wat speeltjes heb aangeschaft, en een partner heb ik helaas niet. Mijzelf vingeren lukt mij al helemaal niet. Daarbij ben ik diabeet en teveel zenuwen zijn al dood. Had ik het maar eerder geweten maar vrees dat het er voor mij niet meer in zal zitten.

    Kan het ergens laten doen maar € 200,- kan ik niet betalen, helaas. En garantie kunnen ze natuurlijk niet geven.

  4. Hallo, ik ben 80 jaar en ongeveer 8 jaar geleden bestraald geweest wegens een lichte vorm van prostaatkanker. Heb daar nu geen enkele hinder meer van en kan nog steeds klaar komen. Ik vraag me af of ik nu ook nog opgewonden kan raken van prostaat stimulatie of massage.

  5. Goendenavond, Ik doe kennelijk iets fout. Een vriendin eerst geprobeerd met een vinger. Niks alleen alsof ik naar de toilet moet. Dag erna zelf iets geprobeerd niks. Nu een prostaat stimulator die al een kwartier aanstaat op elke stand ook niks. Misschien omdat ik al sex heb gehad vandaag?
    Mvg

  6. Helaas ..maar voor mij is klaarkomen niet meer hetzelfde. In een tijdsbestek van een paar jaar ben i tot 2 x toe geholpen aan mijn prostaat. Oorzaak een sterk vergrootte prostaat die de urinewegen zo dichtdrukte dat normaal plassen onmogelijk was. En ik telkenmale afhankelijk was voor enige maanden aan een katheter. Door de TURP ingreep. Waarbij de prostaat geschraapt wordt tot weer een normale omvang is de sex voor mij erg anders geworden. Ik geniet er nog van . Maar door de turp ingreep zoekt de sperma de weg van de minste weerstand. En na het klaarkomen komt het in de blaas terecht. Waarna het uiteindelijk uitgeplast word. Wel heb ik nog het gevoel van het klaarkomen. Met dat verschil dat het in de rondte spuiten niet meer gaat doordat er geen vocht uit de penis meer komt. Wel heb ik gemerkt dat de penis ook na het klaarkomen langer in erectie blijft. En daardoor het langer genieten is van een stevige vrijpartij. Een prostaat massage is voor mij geen uitkomst, omdat dit een pijnlijke ervaring is en blijft. Doordat de P-spot nog steeds na al die jaren beschadigd is.

  7. Zelf vaak genoeg prostaat massages gegeven. Vooral hetero guys zijn er toch soms nieuwsgierig naar. Orale seks en prostaat massage zijn een heftige combi. Beste is om eerst je partner te laten wennen aan de massage alvorens orale seks te doen. Edging is ook intense. Zorg wel bij een orgasme dat je niet in direct zicht bent van de penis, niks zo pijnlijk als sperma in je oog krijgen haha.

  8. Ik vinger geregeld mijn prostaat onder de douche. Ik breng dan eerst een, maar na een tijdje meer zeepgladde vingers in mijn anus. Mijn prostaat is goed vindbaar en als ik er op druk voel ik dat tot in mijn eikel, alsof daar van binnenuit een eikel massage plaatsvindt. Is enorm lekker en geil. Ik druk zo geilvocht mijn plasbuis uit, mmm, als dat naar omlaag drupt. Ik kan gemakkelijk steeds meer vingers inbrengen, een keer al eens zes, 3 links, drie van de rechterhand. Zalig om zo mijn prostaat lekke stevig te betasten. Klaarkomen, moet dan helaas wel de vingers van één hand uit mijn komt halen, is een enorm geil genoegen dan.

  9. Ik ben meer dan 7 jr met man geweest alleen voor de sex (ik was vrijgezel, hij niet, maar daar was hij naar mij toe altijd eerlijk over en wat hij deed vond ik zijn eigen verantwoordelijkheid, we waren en zijn allebei volwassen mensen).
    Inmiddels ben ik in vaste relatie en ik heb voor gekozen alleen daar voor te gaan en te stoppen met de relatie alleen gebaseerd op sex. Ik heb hem dat ook eerlijk verteld en hij begrijpt.
    Toch nu dat over is, realiseer ik me dat we meer dan alleen heeeel goede sexuele relatie hadden, hij kwam ook meteen naar me toe als ik emotioneel incontinent was en niemand kon me meer de slappe lach laten hebben dan hij. Hij blijft gewoon altijd heel speciaal voor mij!

  10. mijn nieuwe partner had het er ook over anale seks en eerst dacht , bah viezerik, maar we communiceren daar zeer vlot over kennen ook geen schaamte omwille van onze leeftijd 60/65, tot het moment dat ik uitwendig met mijn vinger die plaats vond , nu zit je er echt wel in zegt hij op gegeven moment doe je toch geen pijn , neen , vind hij de max , je bent werkelijk van niks vies , neen waarom zou ik, praten tijdens is de sleutel tot goede seks

  11. Ben ook al tijdje bezig om zo te proberen komen maar verder dan het : ik moet plassen gevoel kom ik niet, wat doe ik verkeerd?

  12. Ik experimenteer al enige tijd met een gebogen prostaat dildo en anaal vibrator. Om alles schoon te houden spoel ik wel vooraf. Ik merk dat na een tijdje spelen mijn anus vochtig wordt met een doorzichtige vloeistof.
    Wat is die vloeistof en waardoor wordt die afgegeven?

    1. Beste Henk,

      Het kan zijn dat het vocht in de anus afkomstig is van de slijmvliezen waarmee de darmen gelaagd zijn. Slijmvliezen zijn altijd voorzien van wat slijm of vocht.

  13. Toen ik anale stimulatie begon te ontdekken vond ik het super zalig, het voorvocht stroomde er uit.
    Daarna een prostaat stimulator gekocht, deed een beetje pijn, maar sindsdien is het nog wel leuk, maar niet meer zo zalig als de eerste keren. Kan ik iets hebben “stuk” gemaakt de stimulator?

  14. Ik heb lang geoefend maar nooit echt anaal een orgasme gehad. Totdat ik op jullie site terecht kwam en mij wat meer had ingelezen. Ik ben het gaan proberen en ja hoor. Damn wat was dat lekker zeg!!

  15. Ik ben vrij klein geschapen. 12 cm in erektie maar ook nog een redelijke knik erin. En het bereik daardoor nog korter….MAAR!..
    Hierdoor ben ik een perfekte levende prostaat dildo! Nu wil het ook nog zo zijn dat ik vaak sex heb met een man. Als hij op zijn rug ligt met zijn knieen naar zijn borst en ik hem rustig anaal penetreer dan komt hij echt klaar zonder dat ik aan zijn penis kom. Soms is die van hem niet eens helemaal hard en geeft het hem een enorme lozing en orgasme.
    Ik kom zelf hierdoor vaak ook snel klaar. We lijken dan net man en vrouw.

  16. Vanavond voor het eerst een prostaatvibrator gebruikt… Man wat een ervaring!!! In eerste instantie dacht ik dat het bij mij niet werkte, voelde wel het trillen maar geen “Ik moet plassen” gevoel. Ik ben in een andere houding gaan liggen en ben voorzichtig met de vibrator gaan “zoeken”. Het bleek dat ik te diep zat. Op het moment dat ik mijn P-spot vond ging er een golf van warmte door mij heen, wat was dat lekker zeg! Vrij kort daarna kwam inderdaad het “Ik moet plassen” gevoel, maar dat verdween ook weer snel. Mijn penis werd harder en harder. Mede dankzij de cockring die ik ook om had. Na enkele minuten begon mijn penis enorm te kloppen en ik kwam weergaloos klaar! Zonder ook maar iets met de handen te doen! En die hoeveelheid, niet normaal!

    Ik kan het iedereen aanraden! Ik heb zelf heel lang getwijfeld of ik een speeltje zou aanschaffen. Ik had mezelf enkele keren geprobeerd anaal te vingeren, maar dat was altijd zonder succes. Maar het bleef maar in mijn hoofd hangen, ik moest het toch eens met een speeltje proberen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb… Dit gaat een verslaving worden!

    1. Dag Aat,

      Wat goed om te lezen dat een prostaatmassage voor jou een hele nieuwe en geweldige ontdekking is geweest 🙂
      Blijf ervan genieten!

      1. Een jaar of wat geleden las ik over lekker een prostaat orgasme kan zijn. En dus een p-toy aangeschaft. Na een paar keer proberen kwam ik op een dag zo intens klaar. Ik moest even een hand voor mijn mond houden om niet te veel geluid te maken.

        Ben nu zover dat er een andere (grotere) p-toy mag komen.

  17. Beste, ik ben 40j en heb tot op heden mijn zogenaamde G Spot nog niet kunnen vinden. Mezelf strelen rond de anus, een butplug en zelfs een dildo heb ik reeds geprobeerd maar nog niet dat orgasme kunnen beleven waar jullie naar refereren.
    Wie kan me helpen om deze alsnog te vinden ?

    1. Hey Louis,
      De mannelijke G-spot ligt net iets dieper dan waar een reguliere buttplug kan komen. En ook met een dildo is het niet altijd mogelijk om de prostaat aan te doen. Heel simpel; niet alle buttplugs en dildos hebben de kromming die nodig is om de prostaat te stimuleren. De prostaat ligt ongeveer op 3-5cm diep in de anus en deze kun je het beste bereiken door gericht te simuleren met prostaat toys. Of om met je vinger op zoek te gaan naar de prostaat en druk uit te oefenen richting de buikzijde, je voelt ‘m vanzelf. Op onze website kun je de zoekfunctie gebruiken om naar prostaatstimulators te zoeken en we hebben de categorieën prostaat plugs en prostaat vibrators voor gerichtere zoekacties. Er zijn natuurlijk nog meer manieren om je prostaat te stimuleren en daar kun je erg veel over lezen in deze blog. Daarnaast zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een perineum massage te proberen.

  18. ik heb mijn eerste prostaat-massage gehad zo,n 10 jaar geleden ging eingelijk onverwachts door dat toen mijn vriendin onder het vrijen ineens rond mijn anus ging draaien met haar vinger zo ging dat steeds verder tot mijn anus vingerde ik kwam geweldig en hard klaar ik kan het iedereen aanraden nu vraag ik er zelf om om mijn anus te vingeren of te neuken —-peter—–

  19. Hoi iedereen. Ik heb idd ook al ontdekt dat het enorm heet is om te doen. maar mijzelf vingeren lukt wel, maar moet heel ongemakkelijk liggen. Ik wil ook niet de rest aanraken, omdat het lijkt, als je verder komt in het masseren, bij mij het gevoel switcht. maar heen en weer tussen de twee schakelen is erg leuk. Iemand ook dat je bij langer masseren eerst begint te druppen als een gek? En nee geen druiper hoor…

    1. Hi P-Bone!

      Jezelf vingeren kan inderdaad een beetje lastig zijn. Misschien is een prostaat speeltje wel iets voor jou?
      En het druppelen nadien is heel normaal 🙂 Als de prostaat wordt gemasseerd, zal uiteindelijk resterend prostaatvocht via de plasbuis naar buiten komen.
      Dat is bijvoorbeeld ook precies wat er gebeurt bij prostaat toucheren bij medisch onderzoek, om zo het prostaatvocht op te vangen.

  20. Ik heb mezelf weleens gekontvingerd en de prostaat gevonden
    Jezuschristus wat een orgasme kwam daaruit voort zeg
    Ik stond erbij en viel bijna flauw toen ik golvend klaarkwam. T bleef ook maar doorgaan

    Vrouwen hebben me vaak klaar laten komen maar jezelf lekker prostaatje melken , daar kan geen vrouw aan tippu😏

    1. Een prostaat orgasme kan inderdaad behoorlijk intens zijn. Leuk om te lezen dat jij dit bij jezelf hebt ontdekt!

  21. Heb prostator stimulator met 7 vibraties gekocht,inbrengen geen probleem.
    Maar te verwachten effect 0,0 !
    Wat nu ?

    1. Hallo J.A.de.Witte, vervelend om te horen dat er (nog) geen gewenst effect heeft opgetreden. In het geval van de wens om door prostaatmassage tot een orgasme te komen, vergt dat soms behoorlijk wat geduld. Hoewel de prostaat niet moeilijk te vinden is, is totale ontspanning erg belangrijk. Het is daarom raadzaam om dit langzaam op te bouwen. Begin met een massage bij de billen, de dijen en ga steeds een stap verder. Gebruik ook glijmiddel.
      Bedenk goed dat een massage van de prostaat niet direct hoeft te leiden tot een spetterend orgasme. Soms is het nodig om het meerdere keren te proberen; soms is stimulatie van de andere geslachtsdelen ook nodig (om mee te beginnen).

    2. Heb ontdekt dat je snel te diep zit. En dan mis je de prostaat. Breng je speeltje heel langzaam schuin naar voren, de eerste 5 cm pulserend, in en tast met de top naar de buikwand je binnenkant af. Je vindt dan de verdikking door de prostaat.

  22. Tijdens de sex moet je lekker gek kunnen doen experimenteren houd het leuk. Mijn vriendin deed het laatst ook bij me. Wist niet wat me overkwam toen ze met haar vinger naar binnen ging haha, maar liet haar maar haar ding doen. Ben er niet vies van eerlijk gezegd…grappig ik kwam ook klaar zonder veel aanraking ze gaf alleen wat kusjes 😘 op mijn toeter hihi

  23. De eetste keer dat Mijn vrouwtje dat deed wist ik niet wat me overkwam maar we zijn allebij lollig tijdens de sex dat maakt het altijd leuker en lekkerder….kwam inderdaad ook klaar zonder verdere aanraking echt humor. Laat je niets wijsmaken niets geks aan…een andere keer gebruikte ze een strapless strapon met vibrator had ze stiekum op bol.com besteld. Hint hint sex moet gek zijn. Andersom vind zij het ook heerlijk om gebeft te worden terwijl der kontje word gestimuleerd.

  24. Er is ooit een moment dat ik me vriend prostaat goed gevingerd heb dat hij klaarkomt en niet eens aan zijn piemel afgetrokken had. Is het wel normaal dat man dus zodanig klaar kan komen zonder af te trekken aan zijn piemel met alleen prostaat massage?

    1. Jazeker Hallo, dat is helemaal normaal 🙂 De prostaat is een zeer gevoelig plekje dat in een gebied ligt met zenuwen dat onder andere het orgasme regelen.
      Wist je dat mannen zelfs kunnen klaarkomen zonder enige stimulatie? Denk maar eens aan een ‘natte droom’: klaarkomen terwijl een man slaapt.

  25. Mijn vriend heeft nog nooit een speeltje gebruikt om de p-spot te stimuleren. Welk speeltje kan mijn vriend het beste gebruiken voor de eerste keer?

    1. Hey Emma,
      Jij en je vriend hebben wel een spannend seksleven hé, zo te lezen houden jullie van experimenteren! Leuk!
      Als je van plan bent om de prostaat van je vriend te masseren met een speeltje, zou ik je aan raden daar sowieso eerst veel over te lezen voordat je aan de slag gaat. Je wilt voorkomen dat je hem pijn doet 😉
      Een goede prostaat massage geef je met een speciale prostaat dildo. Deze kun je hier kiezen: http://www.easytoys.nl/anaal-dildo/prostaat-dildo

      Succes en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.373 keer bekeken

Geschreven door

Hoe geweldig je seksleven ook is, soms ben je toe aan iets nieuws. Een nieuw standje, nieuw speeltje of misschien zelfs een nieuwe partner. Maar wat dacht je van nieuwe sensaties? Het gebruiken van warmte, tintelingen en andere sensaties voegt echt i…
5.373 keer bekeken