Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

5.129 keer bekeken

Zwanger worden? Zó geef jij je vruchtbaarheid een boost!

30 september 2018,

geschreven door

Wanneer je hebt besloten om zwanger te worden, wil je dat het liefst zo snel mogelijk. Rond je ovulatie ben je maar met één ding bezig en dat is raak schieten. Onder het motto: “alle beetjes helpen”. Zes simpele manieren om je vruchtbaarheid eigenhandig een boost te geven!

Zes natuurlijke boosts voor je vruchtbaarheid

1.Eet gezond en regelmatig

Natuurlijk, gezond eten is altijd belangrijk. Maar als je zwanger probeert te worden al helemaal. Hiervoor hoef je geen speciaal dieet te volgen; het belangrijkste is dat je je nog meer houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van alle voedingsstoffen en genoeg drinkt. Dat betekent dus onder andere twee ons groente en twee stuks fruit, genoeg koolhydraten, weinig vet vlees en vette vis en genoeg water drinken.

2. Stress beperken

Er is een sterke link tussen stress en een lagere vruchtbaarheid. Natuurlijk hoef je je niet meteen zorgen te maken als je een keer stressvolle dag op je werk hebt, maar langdurige spanning kan je beter voorkomen. Stress voorkomen is makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer daarom genoeg rustmomenten in te lassen om je lichaam zowel fysiek als geestelijk tot rust te laten komen. Een rustmoment kan je creëren door bijvoorbeeld een heerlijke massage, een rustgevende avondwandeling of vroeg het bed in te duiken met een goed boek.

Wist je dat… seks ook stressverlagend kan werken?

3. Houd jezelf op gewicht

Een gezond gewicht is cruciaal voor je vruchtbaarheid. Onder- of overgewicht maakt het een stuk moeilijker om zwanger te worden. Een gezonde leidraad is je BMI. Die bereken je door je gewicht in kilo’s te delen voor je lengte in centimeters in het kwadraat. Bij een BMI tussen de 21 en 29, is je vruchtbaarheid op zijn best.

4. Genoeg bewegen

Hoe beter de conditie is, hoe beter de hormoonhuishouding geregeld wordt. Low-impact workouts zoals wandelen, zwemmen, fietsen, yoga en pilates zijn ideale sporten om uit te oefenen. Wel is het een aanrader om niet te veel te sporten, want dit kan weer een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Ga dus vooral geen bergen beklimmen of marathons lopen. Doseer het aantal uren dat je sport en overdrijf niet.

5. Geniet van de seks

Seks moet geen verplichting worden, omdat jullie zo graag een baby willen. Zodra de seks als geforceerd aanvoelt en één van jullie niet meer geniet, is de kans veel kleiner dat je zwanger wordt. De bevruchting geef je met een orgasme ook meer kans. Hierbij wordt het sperma nog dieper de baarmoederhals ingestuwd wordt door de spiersamentrekkingen van de schede. Het biedt in feite hulp aan de zaadcellen om op de juiste plek te komen. Na de vrijpartij is het ook verstandig even tien minuten te blijven liggen, zodat het sperma niet meteen weer naar beneden glijdt door de zwaartekracht.

Tip! Vrij ook niet té vaak; eens in de twee á drie dagen behoudt de zaadkwaliteit zonder dat je kansen om zwanger te worden misloopt.

6. Gunstige seks standjes

Bij het zwanger worden is het vooral belangrijk dat de man het werk doet. Dit betekent een standje waarbij hij bovenop ligt, zoals de klassieke missionarispositie of op z’n hondjes. De zwaartekracht kan je dan namelijk helpen om de zaadcellen beter naar de baarmoeder te leiden en dus meer kans te geven de eicel te bevruchten.
Standjes met de vrouw bovenop worden afgeraden, omdat de zaadcellen dan sneller uit de vagina lopen. Een standje waarbij de man diep kan penetreren is wel weer goed, zoals lepeltje-lepeltje. Hoe dieper de man penetreert, hoe dichter bij de baarmoeder hij al zit.

De vruchtbaarheid van de partner

Last but not least! Om een eicel te kunnen bevruchten is het belangrijk dat het sperma van de man van goede kwaliteit is. Dat betekent dat de zaadcellen gezond, beweeglijk en talrijk moeten zijn. Om de kwaliteit van het sperma te verhogen dient hij, net als jij, rekening te houden met onder andere zijn voeding, het op peil houden van zijn gewicht, stress te beperken en voldoende te bewegen.

Ook goed om te weten is dat de ideale temperatuur voor zaadballen 35 graden is, net iets koeler dan de normale lichaamstemperatuur van 37 graden. In deze temperatuur maken de ballen de meeste nieuwe zaadcellen aan en blijft de kwaliteit het hoogst. Mannen met een zitten beroep, zoals vrachtwagenchauffeurs, kunnen minder vruchtbaar zijn omdat de ballen opwarmen. Het is daarom verstandig om regelmatig een rondje te lopen.

Let op! Dit zijn tips die tot een betere vruchtbaarheid kunnen leiden. Wanneer jullie na een jaar proberen nog niet zwanger zijn, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts.

Hoe zou jij jouw vruchtbaarheid willen boosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

In de rubriek ‘Fetish Friday’ behandelen we iedere vrijdag de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Voor alles wat jij je maar kan bedenken, is er wel een fetisj. Deze week lichten wij de breedingfetisj uit. Benieuwd wat dat inhoudt?…
1.349 keer bekeken