Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

160.266 keer bekeken

Prostaat massage: een oeroude en intieme massage

6 mei 2020,

geschreven door

Voor veel mannen rust er nog een taboe op: de prostaatmassage. Een prostaatmassage of massage van de P-spot kan juist ontzettend helend en ontspannend werken. Daarnaast heeft zo’n massage nog veel meer verschillende voordelen. Zo kan een prostaatmassage er voor zorgen dat je als man meerdere keren achter elkaar klaarkomt en kan het verlichting geven bij prostaatklachten, zoals chronische prostaatontsteking. Hoe je een prostaat massage ondergaat en welke speeltjes je hierbij kunt gebruiken lees je in dit blog!

Het nut van een prostaatmassage

Voor veel mannen is de anus en de prostaat een verboden terrein op het gebied van seks. Sommigen linken het aan homoseksuele seks, anderen zien de anus als louter ‘uitgang’. Toch kan het stimuleren van de P-spot voor iedere man – homo, bi of hetero – een ultieme ervaring zijn, dat ook nog eens een hoop voordelen heeft:

  • Het stimuleren van de prostaat kan resulteren in een ongekend, intens orgasme.
  • De mogelijkheid om meer dan één keer achter elkaar klaar te komen.
  • Regelmatig een prostaatmassage ondergaan kan de kans op prostaatklachten doen verminderen

Hoe vind je de prostaat?

prostaat

Om de prostaatklier te vinden, die je binnenin de anus te treden. Op ongeveer 5 cm diepte is aan de buikzijde een verhard stukje, ter grootte van een walnoot te voelen. Hier bevindt zich de prostaat. De prostaat ligt in een uiterst gevoelig gebied, waar verschillende zenuwuiteinden samenkomen. Deze zenuwen reguleren onder andere de bloedtoevoer naar de penis en het orgasme.  

“De prostaat is een ribbelige structuur ter grootte van een walnoot, dat op vijf cm diepte in de anus zit.”

Hoe onderga je een prostaatmassage?

Een prostaatmassage kun je op verschillende manieren ondergaan. Zo kun je er voor kiezen om naar een medisch specialist te gaan, je kunt een speciale masseur op het gebied van prostaat massages bezoeken of je kunt er voor kiezen een seksspeeltje te gebruiken of je partner te vragen om een massage. Wil je dit doen met je partner? Dan is het wel belangrijk dat hij of zij ontzettend veel geduld heeft.

Wist je dat… ze in de oudheid al aan prostaatmassage deden? Dit werd gezien als essentieel onderdeel van je algehele welzijn en gezondheid.

Veel geduld

De P-spot is dan wel makkelijk te vinden met een gebogen vinger, het is wel belangrijk dat je partner helemaal ontspannen is en dat zijn spieren volledig ontspannen zijn. Begin daarom met een rustige massage van de billen en ga steeds een stapje verder. Gebruik daarbij veel glijmiddel. Probeer uit of je bedpartner van rustige, sensuele bewegingen houdt of juist meer van harde, pompende bewegingen. Een massage van de prostaat zorgt niet meteen voor een spetterend orgasme, soms moet je het meerdere keren proberen en soms is het nodig om je partner nog even op de ‘gewone’ manier te verwennen.

Liever met een prostaat speeltje?

We kunnen ons voorstellen dat je het misschien niet ziet zitten om een prostaatmassage te ondergaan bij een professionele masseur of dat je het niet aan je partner durft te vragen. Wil je het toch eens proberen, bijvoorbeeld in je eentje? Dan zijn er verschillende seksspeeltjes die je goed kunt gebruiken voor het masseren van de prostaat.

Tip! Ga op je rug liggen met opgetrokken knieën. In deze houding is het makkelijker om de prostaat te bereiken.

Prostaat stimulators

De prostaat dildo heeft een gebogen vorm en een bolle kop en beschikt vaak over een handige trekring of handvat waarmee je hem makkelijk in- en uit laat glijden. Naast de prostaat dildo’s kun je ook gebruik maken van zogeheten prostaat buttplug of een prostaat vibrator. Deze zijn iets kleiner dan een dildo, maar vaak ook ergonomisch ontworpen zodat het speeltje de contouren van je lichaam kan volgen en makkelijk in te brengen is. Ook deze prostaat speeltjes hebben een gebogen vorm en vaak een handige trekring of handvat. Met een prostaat vibrator wordt de p-spot extra gestimuleerd door middel van verschillende vibratiestanden. Door de vibrator zachtjes tegen de anus aan te laten trillen, ontspant deze daarnaast beter en wordt het eenvoudiger om het speeltje in te brengen.

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd? Bedenk dan dat het masseren van de prostaat op een veilige en ontspannen manier moet gaan. Of je nu kiest voor een prostaat dildo of een liever een massage ondergaat. Een prostaat massage kan er voor zorgen dat je klaarkomt zoals je nog nooit bent gekomen. Wedden dat je hierna nooit meer iets anders wilt?

Is het je gelukt om de P-spot te vinden? En wat is jouw ervaring met de prostaat massage? We horen het graag in een reactie hieronder!

22 reacties

  1. Hallo, Ik heb gelukkig al op jonge leeftijd ontdekt dat met jezelf spelen via de achterkant ook heel erg fijn kan zijn. Dat heeft niets te maken met sexuelle voorkeur voor bepaalde geslachten. Mijn ervaring is dat de dildo niet te fijn ribbelig moet zijn maar juist wat golvend waarbij de kop niet te spits maar wel wat dikker mag zijn. Wanneer ik op mijn rug lig fixeer ik met een extra handdoek de dildo een beetje zodat die de druk wat meer naar onderen concentreert.

    Het is altijd wel een tijdrovend gebeuren eerst lekker douchen en achter schoonspoelen, maar uiteindelijk heerlijk spelen en lekken. Alleen wil ik nog een keer wat zien te verzinnen dat ik ongeveer hetzelfde kan doen maar dan op mijn buik lig.

    Een orgasme zonder ook mijn penis te stimuleren is mij nog niet gelukt, maar bijna wel.
    Wat ook erg fijn is bij het stimuleren van de penis te proberen alle spieren te totaal te blijven ontspannen uitgezonderd ritmisch en met lichte samentrekkingen van de spieren rond je prostaat, alsof je je plas wil ophouden zeg maar. wanneer je denkt dat je moet plassen moet je ontspannen blijven en doorgaan. zo heb ik al een aantal keren een super intens orgasme gehad zonder te ejaculeren waarbij ik met een diepe zucht een fractie in zwijm val en elke spier in mijn lijf de rillingen krijgt. Het help wanneer je wat olijfolie of zonnebloemolie gebruikt zodat het lekker glijdt.

    1. Vandaag de g-spot vibrator van m’n vrouw gepakt en voor het eerst klaargekomen door prostaat stimulatie alleen, heel bijzonder om mee te maken. Gelijk een tweede keer er achteraan geplakt en als ik meer tijd had gehad had een derde keer ook nog gelukt denk.

  2. Als ik alle reacties lees moet het heerlijk zijn om succesvol prostaatorgasme te hebben.. Ik vraag me alleen af hoe je, wanneer je begint met een vinger, weet of je ver genoeg naar binnen bent gegaan? Is het echt maar 5 centimeter?

    1. Hoi Luc,

      Je kunt de prostaat voelen. Wanneer je een ribbelig en verhard stukje weefsel voelt, heb je hem gevonden! De prostaat zit inderdaad maar een paar centimeter diep. Hierdoor is het mogelijk om het plekje met de vingers te stimuleren. Sommige prostaat speeltjes maken het stimuleren van de prostaat daarnaast eenvoudiger.

    2. De prostaat ligt inderdaad op zo’n 5 cm diepte 🙂 Je kan hem voelen als je met je vinger voelt/drukt aan de buikzijde. Je herkent hem aan de wat verharde, geribbelde structuur. Bij sommige mannen is het direct goed te voelen, andere mannen zullen eerst wat meer moeten onderzoeken waar de prostaat zich precies bevindt. Ik raad je aan om op je rug te gaan liggen, met de knieëen goed opgetrokken. Vervolgens kan je met je vinger een kom-hier-beweging maken, in de richting van de buikzijde.

  3. Ik doe het wel eens (veel te weinig…lees ik hier) bij mijn man. Hij moet idd. ontspannen zijn en ik moet geen scherpe of lange nagels hebben. Eerst beginnen met strelen/masseren met glijmiddel van de penis, liezen, ballen, dijen, billen en uiteindelijk de anus en dan langzaam en rustig naar binnen. Het is genieten om hem te zien genieten.

  4. Ja het is mij gelukt na het lezen van jullie blog om mijn P spot te vinden. ik maakte gebruik van een stimulator die ik on line kocht.
    Het effect was bijzonder, alsof je hele onderlichaam gaat gloeien. er komt opvallend veel voorvocht vrij dat lekker zacht smaakt. Ik kan nog niet zonder directe eikel stimulatie, maar kom wel steeds dichterbij het punt dat ik voel te ga komen zonder mijn penis te hebben aangeraakt. Jammer dat ik deze techniek pas zo laat ontdek want het is erg goed. Vraag is of de P spot ook zo fijn wordt gestimuleerd als er een echte penis in je glijdt.

    1. Hi Nicholaas,
      Wat goed dat je je P-spot hebt ontdekt na het lezen van onze blog(s)! Het is zeker een bijzondere plek voor de man en daarnaast zorgt het voor ongekende stimulatie. Of jouw P-spot ook gestimuleerd kan worden tijdens anale seks met een echte penis, durf ik niet te zeggen. Dit verschilt niet alleen per persoon, maar het ligt ook aan de penis zelf. De een heeft genoeg aan een iets dunnere penis, terwijl de ander juist een penis met een ferme omtrek nodig heeft. Dit zou je echt voor jezelf moeten ontdekken 😉

      1. Het standje en de hoek waarmee je penetreert kunnen ook meespelen. Bijvoorbeeld wanneer de man in een sling ligt. Het bijzondere en intense gevoel bij de man is speciaal, maar voor mijn vriend en ik is het de band, de wisselwerking, het vertrouwen en de intimiteit die deze vorm van sex met zich meebrengt, pas echt het gene dat dit zo speciaal maakt.

  5. Het is echt een overweldigend gevoel als je tijdens de prostaatmassage die ik geregeld bij mezelf doe klaarkom. Ik heb het idee dat ik ook veel meer en heftiger sperma spuit. Daarna een heerlijk rustgevend en ontspannend gevoel .
    Heerlijk ook om in slaap te komen.

  6. Hoi ik durf niet met m’n vinger of dildo prostaat te masseren wil wel erg graag maar ik ben bang dat het pijn doet bij het in brengen

    1. Hoi A Speelman,
      Het genot zit het ‘m in de ontspanning. Een prostaat massage hoeft en doet eigenlijk geen pijn, als je maar ontspant en het durft te doen. Een beetje glijmiddel doet al wonderen bij het inbrengen van een vinder of een dildo. In eerste instantie zou ik beginnen met het inbrengen van een vinger en dit rustig aan opbouwen richting een prostaatstimulator. Wil je toch graag met een dildo starten? Probeer dan eens een Siliconen Dildo of een Buttplug Set, dit zijn prima producten om mee te beginnen!

    2. Gaat geen zeer doen je moet je heel goed ontspannen en speeksel of glijmiddel gebruiken en dan komt het van zelf

  7. Met cor. Een p spot massage is super heerlijk. Doe het vele keren bij mij zelf. Ik zelf doe het altijd met twee of drie vingers in mijn aars. Wel glijmiddel om je vingers doen en ook glijmiddel op je aars doen. Dan ik je vele keren klaar komen als je met je P SPOT speel
    Groetjes Cor

    1. Met prostaat massage komt er bij mij via de penis zonder te masturberen prostaat vloeistof vrij. Ook ervaar ik orgasmes met een enkele keer een zaadlozing.

  8. Begonnen met masseren en stimuleren van de anaal sluitspier met mijn door Aloe vera glad gemaakte wijsvinger. Na oefening open voor gladde middelvinger en daarna voor prostaat vibrator. Schuin naar voren ondiep ingebracht is trilling overbodig en wordt heen en weer over de prostaat gewreven. De zachte druk door de vibratortop op dit orgaantje voelt bijzonder aan en ook stimuleert het meestal tot plassen. Het heeft zich in enkele maanden ontwikkeld tot een plezierige en bijna dagelijkse ervaring waaraan ik helaas ruim een halve eeuw te laat begon.
    Greet van Cornelis.

    1. Ik heb een goede prostaatstimulator, het enige gevoel dat ik krijg als ik er lang mee bezig ben is intense verveling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.290 keer bekeken

Geschreven door

Er bestaat niet zoiets als een opsommingslijst waarin staat wat ieder persoon aantrekkelijk vindt. Aantrekkingskracht is een kwestie van smaak. Toch hebben door de jaren heen verschillende studies uitgewezen dat bepaalde eigenschappen vaker aantrekke…
2.290 keer bekeken