Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

prostaat toys
46.037 keer bekeken

How to… prostaat stimulatie op verschillende manieren

21 september 2022,

geschreven door

De prostaat is een van de meest gevoelige plekken van het mannelijk lichaam. Met de juiste stimulatie kan het zelfs voor een intens orgasme zorgen. Helaas wordt de prostaat als erogene zone nog steeds vaak gekoppeld aan seks tussen homoseksuele mannen. Maar hoewel er in deze tijd nog altijd taboes bestaan rondom prostaat stimulatie, weten gelukkig ook steeds meer heteroseksuele mannen de weg naar de prostaat te vinden. Wij nemen de verschillende manieren van prostaat stimulatie met je door!

De prostaat

De prostaat bevindt zich op 5 cm afstand van de anusopening. De functie van de prostaat is het vocht produceren waarmee de zaadcellen van de man naar buiten komen tijdens een zaadlozing. Dit prostaatvocht is melkachtig wit en zorgt ervoor dat zaadcellen langer in leven blijven.

Bij het klaarkomen trekt de prostaat samen: het prostaatvocht met daarin de zaadcellen komt naar buiten. Op het moment dat de prostaat samentrekt, wordt ook de blaashals samengetrokken om te voorkomen dat het sperma de blaas ingaat.

Wist je dat… de prostaat ook wel de mannelijke G-spot wordt genoemd?

 De prostaat als erogene zone

In de buurt van de prostaat zitten veel zenuwuiteinden. Het is daarom ook een erg gevoelige erogene zone. Het aanraken van de prostaat tijdens de seks, door bijvoorbeeld een vinger of penis in de anus, kan zorgen voor enorme opwinding.

Verschillende manieren van prostaat stimulatie

Er zijn talloze speeltjes en technieken die kunnen worden ingezet voor prostaat stimulatie, maar ook penetratie kan een man helpen bij het stimuleren van de prostaat.

Let op! bij anale seks is het belangrijk om een ruime hoeveelheid anaal glijmiddel te gebruiken omdat deze plek van nature geen vocht aanmaakt.

Prostaat massage

Zorg ervoor dat je nagels kort geknipt zijn en geen scherpe randjes hebben. De anus is een gevoelig plek waar scherpe hoekjes onaangenaam kunnen aanvoelen. Het gebruiken van een vinger vibrator zal extra stimulatie bieden tijdens de massage.

De man kan op zijn rug gaan liggen, met de benen opgetrokken of in de lucht. Vervolgens draai je de handpalm naar beneden als je met de vinger de anus in gaat. Gebruik hiervoor voldoende anaal glijmiddel! Je weet dat je goed zit wanneer je aan de buikzijde een wat bobbelige, glibberige verdikking ter grootte van een walnoot voelt.

Wist je dat… een prostaat massage kan bijdragen aan de gezondheid van de prostaat?

Het masseren van de prostaat is niet iets dat snel gaat. Dit heeft veel tijd en aandacht nodig. Naarmate de opwinding stijgt, zal de prostaat groter worden. Dit kan aanvoelen voor hem alsof hij moet plassen, maar dat gevoel zal snel weggaan.

De prostaat kan je masseren, stimuleren of ‘melken’. Dit doe je door erover te wrijven, je hele vinger over de prostaat te laten glijden of er druk op uit te oefenen. Je kan variëren in bewegingen. Stem hierin vooral af op je partners wensen.

Ga zo door tot hij eventueel klaarkomt. Trek na het klaarkomen niet in één keer de vinger uit de anus. Na een anaal orgasme trekken de sluitspieren samen, zo’n plotselinge beweging kan dan erg pijnlijk zijn.

Sextoys voor prostaat stimulatie

Wil je de prostaat stimuleren maar liever niet je vingers gebruiken? Onderstaande prostaat stimulators kunnen dan de oplossing bieden! Natuurlijk ook heel handig om te gebruiken tijdens een solo-sessie. Zorg ervoor dat je altijd een ruime hoeveelheid anaal glijmiddel gebruikt tijdens het inbrengen van anale seksspeeltjes.

Prostaat dildo

Een prostaat dildo is te herkennen aan een gebogen puntje, waarmee de prostaat makkelijk te bereiken is. Prostaat dildo’s zijn beschikbaar in veel verschillende groottes en vormen. Sommige hebben een extra toevoeging om ook het perineum van de man te prikkelen. Dit is het gebied tussen de anus en scrotum en is ook een erogene zone. Door druk uit te oefenen op het perineum kan tevens de prostaat worden gestimuleerd.

Prostaat vibrator

Prostaat vibrators kenmerken zich door hun kromme schacht en gebogen top. Anders dan bij een prostaat dildo is het mogelijk de anus en prostaat extra te stimuleren door middel van verschillende vibratiestanden. De kracht en snelheid van de trillingen is met behulp van een afstandsbediening of draaiknop eenvoudig aan te passen.

Prostaat buttplug

Een buttplug is een speeltje dat de anus volledig afsluit. Een prostaat buttplug heeft een specifieke vorm met een gebogen top, waardoor de buttplug de prostaat extra stimuleert. Het brede uiteinde voorkomt dat het speeltje in de anus verdwijnt. Er zijn zowel vibrerende als niet-vibrerende buttplugs verkrijgbaar.

Standjes voor prostaat stimulatie

Er zijn verschillende standjes waarbij de prostaat gestimuleerd kan worden. Deze standjes zijn zowel door man-man koppels uit te voeren als vrouw-man koppels met behulp van een voorbinddildo. Dit wordt ook wel pegging genoemd.

De meest gangbare vorm is doggy-style, maar ook de krab is uitermate geschikt voor prostaat stimulatie. Belangrijk is dat er een bepaalde hoek wordt gemaakt met de penis waarbij je via de anus de prostaat van je partner stimuleert.

Wat is jouw ervaring met prostaat stimulatie? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

9 reacties

 1. Je anus wordt bij een man gewoon vochtig hoor je hebt geen glijmiddel nodig. Je prostaat geeft vocht af bij stimulatie

  1. Je anus wordt niet vochtig bij stimulatie, een glijmiddel is zeker wel aanbevolen.
   Je prostaat kan soms vocht afgeven bij stimulatie maar staat niet in verbinding met de anus maar komt uit in de plasbuis.
   Have fun!

 2. Ik doe soms bij mezelf prostaat stimulatie met mn vingers een dildo en ook het dragen van een buttplug.

  Zijn verschillende manieren en geven allemaal een ander gevoel.

  Vooral het dragen van de buttplug vind ik opwindend. In een bepaalde houding drukt hij dan tegen je prostaat. Heel opwindend!

  1. Het stimuleren van de prostaat is voor mij echt lekker al is het soms moeilijk om het juiste plekje te vinden die het meeste gevoel geeft. Het klaarkomen is echter voor mij alleen lekker vlak voor het orgasme daadwerkelijk komt. Klaarkomen door alleen met een dildo te stimuleren is mij nog nooit gelukt maar moet toegeven dat je het lang kan volhouden zonder te komen en erg lekker is. Tegelijkertijd masturberen geeft wel een extra lekker gevoel. Het echte klaarkomen is voor mij minder. Weet niet of ik dat als enige ervaar. Jammer dat het nog steeds een taboe is onder mannen om iets in je kont te stoppen en vaak vergeleken word met het feit dat je dan homo zou zijn. Het belangrijkste is genieten en je niet schamen. En je partner moet er ook voor open staan. Veel genot mannen, en schaam je nergens voor.

 3. Bij de stimulatie van de prostaat is het lekker dat het klets nat is van de glijmiddel. Dit voorkomt pijnlijke ervaring met negatieve gevolgen. Et is heerlijk met een goede butplug.

 4. Ben hetero maar wilde graag de prostaat massage etc ontvangen/proberen
  2 speeltjes aangeschaft daarvoor
  Maar blijkbaar geen effect of doe ik iets verkeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Allereerst: weet dat je niet de enige bent. Ik zie in mijn praktijk veel mannen die hiermee worstelen. Het is dan ook niets om je voor te schamen. Erectieproblemen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Goed om te weten is alvast wel dat de oorza…
4.233 keer bekeken