Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

6.518 keer bekeken

Temperature play – spelen met koude en warme sensaties!

8 juli 2021,

geschreven door

Spelen met temperatuur, ook wel temperature play genoemd, komt veel voor in de BDSM scene. Maar dit spel is zeker niet alleen voor kinksters – iedereen kan het doen! Ben jij benieuwd naar zo’n ijskoude doch stomend hete seksuele ervaring? Lees dan snel deze guide. 

Bekijk ook:

Temperature Play – een kleine opwarmer

Temperature play klinkt heel spannend, maar wat is het nou precies? Simpel gezegd is Temperature Play een techniek waarbij je met warme en koude temperaturen speelt om de huid te stimuleren. Je huid is de grootste erogene zone van je lichaam en zenuwcellen reageren op de kleine verandering in temperatuur. In de juiste setting kan deze vorm van spelen een heerlijke opwarmer zijn voor een hele hete (of coole 😉 ) ervaring.

Hoe werkt dat met die zenuwcellen dan?

Wanneer je huid in aanraking komt met een koud of heet object worden de neuroreceptoren in de huid gestimuleerd. De huid wordt gevoeliger en elke aanraking hierna wordt intenser beleefd. Dit kan de opwinding behoorlijk laten toenemen! Het effect kan daarnaast versterkt worden door één van zintuigen weg te nemen, bijvoorbeeld met een oogmasker. Door een zintuig weg te nemen worden andere zintuigen aangescherpt.

“Wanneer je huid in aanraking komt met een koud of heet object worden de neuroreceptoren in de huid gestimuleerd. De huid wordt gevoeliger en elke aanraking hierna wordt intenser beleefd.”

Beste lichaamsplekken voor Temperature Play

Focus je op de erogene zones van je partner. We raden aan te beginnen met de borst, buik of rug. Je weet nooit hoe je partner reageert op dit soort intense sensaties, dus het is beter om te beginnen met plekken die een beetje weerstand hebben en niet te gevoelig zijn.

Wanneer dit goed gaat, kan je voorzichtig bij de tepels beginnen. Beweeg het koude (of warme) object om de tepels heen en ga vervolgens over elke tepel heen. Houd goed in de gaten hoe je partner hier op reageert. Heeft je partner het naar zijn of haar zin? Dan kan je verder naar beneden bewegen, bijvoorbeeld richting de binnenkant van de dijen. De penis of vulva is als laatste aan de beurt.

Hoe begin je?

Wees je bewust van wat je gebruikt voor dit soort spel. Pak bijvoorbeeld niet gelijk de eerste de beste kaars die je in je woonkamer tegenkomt om deze vervolgens op de dijen van je partner te laten druipen. Hiermee eindigt je partner dezelfde avond nog in het ziekenhuis met tweedegraads brandwonden. Niet doen dus!

Bij temperature play is het goed om met koude temperaturen te beginnen alvorens je met warme temperaturen gaat experimenteren. We raden ijsblokjes aan als startpunt. Je hebt er weinig rommel van en als je het niks vindt kan je het zo door de gootsteen gooien.

Wanneer je met kaarsen wilt spelen – dit wordt overigens wax play genoemd – dien je speciale kaarsen te gebruiken. SM kaarsen hebben een lager smeltpunt en worden minder heet dan je gewone huis-tuin-keuken kaars.

Seksspeeltjes opwarmen en afkoelen

Wist je dat je sommige seksspeeltjes kunt afkoelen of opwarmen? Vooral glazen en metalen seksspeeltjes lenen zich hier uitstekend voor. Seksspeeltjes die werken op batterijen of met een motortje dien je in ieder geval niet op te warmen. Hier kan je het speeltje mee beschadigen.

Speeltjes afkoelen

Sekspeeltjes moet je niet proberen af te koelen met behulp van de vriezer. Bevroren voorwerpen wil je niet in contact laten komen met de huid. Je kent vast wel het beeld van iemand die met zijn tong vastzit aan een lantarenpaal. Met je geslachtsdeel vast komen te zitten, is het laatste wat je wil.

“Wat je ook doet; probeer nooit je seksspeeltje af te koelen met behulp van je vriezer of vriesvak in de koelkast. Bevroren voorwerpen wil je niet in contact laten komen met de huid.”

Een glazen of metalen dildo kan je bijvoorbeeld wel vooraf jullie voorspel in de koelkast leggen. Het gevoel van een ijskoud seksspeeltje dat over je tepels en clitoris loopt, is zeer stimulerend.

Speeltjes opwarmen

Ben jij meer voor een hete vrijpartij? Net als bij het afkoelen lenen glazen en metalen voorwerpen zich heel goed voor een warme temperature play sessie. Deze toys moet je niet opwarmen in de magnetron of een oven! Even onder de warme kraan of een paar minuten in een schaaltje met heet water zal al heel wat prikkelende sensaties moeten geven. Probeer nieuwe dingen en kijk wat werkt!

Wat zijn jouw ervaringen met temperature play? Deel het met ons in een reactie!

1 reactie

  1. Uit eigen ervaring weet ik dat het ook leuk is om je partner te blinddoeken, één kopje ijskoud water en één kopje thee of warm water te gebruiken. Geef hem een blowjob en wissel af door eerst met een slok koud water te nemen en dan een slok thee of warm water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

6.705 keer bekeken

Geschreven door

Iedereen heeft recht op een gezond en bevredigend seksleven! Een fysieke beperking hoeft intiem contact en seks zeker niet onmogelijk te maken. Net als de meeste dingen in het leven, kan ook seks een beetje worden aangepast. Of jezelf nu een handicap…
6.705 keer bekeken