It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Mijn vriendin kan niet klaarkomen. Wat kan ik doen?”

19 oktober 2019,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendin en ik hebben nu twee jaar een relatie en hebben het geweldig samen. Ook ons seksleven is top, al lopen we toch tegen één ding aan: zij kan niet klaarkomen. Ik probeer echt van alles uit de kast te halen om haar compleet te verwennen, maar het lijkt maar niet te lukken. Wat kan ik nog meer doen zodat ze toch tot een hoogtepunt komt? Zonder haar orgasme voelt het iedere keer alsof ik faal en het niet ‘af’ is.

– Thomas

Beste Thomas,

Veel vrouwen zullen zich vast herkennen in de situatie die jij schetst. Waar het voor de meeste mannen makkelijk is om tot een hoogtepunt te komen, lijkt dat voor veel vrouwen niet zo vanzelfsprekend. Het niet klaarkomen van jouw vriendin hoeft echter niets ergs te betekenen en ook zeker niet iets te zeggen over jouw bedprestaties.

Wist je dat… slechts 20 tot 30 procent van de vrouwen met regelmaat kan klaarkomen tijdens de seks?

Vrouwen die niet klaarkomen

Het vrouwelijk orgasme is eigenlijk een fascinerend iets dat soms behoorlijk wat onderzoek vereist. Voor iedere vrouw kan de weg naar het hoogtepunt anders zijn, al lijken de meeste vrouwen clitoris stimulatie nodig te hebben. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het al dan niet klaarkomen bij de vrouw.

1. De soort stimulatie

Als partner is het soms lastig om te ontdekken wat jouw vriendin nou écht fijn vindt. Om dat te weten is het van belang dat jouw vriendin van haarzelf duidelijk weet wat ze wel en niet fijn vindt in bed. En dat vervolgens ook duidelijk met jou kan communiceren. Indien ze van zichzelf niet goed weet wat ze wil, kunnen jullie daar ook samen mee experimenteren door verschillende standjes met verschillende diepten en stimulatie te proberen. Op deze manier ontdekken jullie welke soort stimulatie jouw vriendin prefereert.

2. Voldoende opwinding

Om überhaupt tot een orgasme te komen, dient ze natuurlijk wel voldoende opgewonden te zijn. Wat veel mensen niet duidelijk weten, is dat het voor een vrouw tot soms wel een half uur kan duren voordat ze volledig opgewonden is. Mannen zijn daar veel vlotter in, waardoor het kan voorkomen dat een man reeds klaarkomt, nog voordat een vrouw haar volledige opwinding heeft bereikt.

Tip! Neem voldoende tijd om te besteden aan het voorspel, zodat zij goed opgewonden kan raken.

Indien je overgaat tot penetratie, nog voordat ze écht opgewonden is, kan dat resulteren in pijn bij het vrijen, teveel spanning op het bekken, het uitblijven van opwinding en daarmee ook het uitblijven van het orgasme.

3. Ontspannen zijn

Hoe kundig jij ook kan zijn in bed, vaak ligt het niet eens aan de prestaties van de partner. Om te kunnen klaarkomen, dien je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal opgewonden te zijn. Teveel spanning, zorgen, negatieve emoties of afleidende gedachten kunnen ertoe leiden dat zij met haar hoofd niet bij de seks is. Al haal je dan van alles uit de kast: het orgasme blijft dan uit. Het is daarom belangrijk dat zij voldoende ontspannen is en mentaal in het hier-en-nu kan zijn, zodat ze zich volledig kan overgeven aan de seks en het plezier dat zij daaraan beleeft.

Zonder vrouwelijk orgasme óók fijne seks

Twijfel dus vooral niet teveel aan je eigen prestaties in de slaapkamer. De mogelijkheid tot klaarkomen ligt voor een groot deel dus bij jouw vriendin. Probeer daarnaast niet teveel de druk te leggen op het al dan niet klaarkomen. Geniet van elkaar en van de seks, want ook zonder een orgasme kan het mindblowing zijn. Zodra jullie je niet langer focussen op ’te moeten presteren’, kan de weg naar het orgasme zomaar een stuk makkelijk worden.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

3 reacties

 1. Ik ben jouw vriendin!
  Ik kom zelden tot nooit klaar met een partner!

  Ik snap jouw frustratie maar bij mij is het net de frustratie van de man die me weerhoudt blijkbaar om klaar te komen!

  Dat uitsloven en het niet als compleet voelen als ik niet klaarkom is net wat bij mij DRUK legt! Ik MOET klaarkomen!
  En nu is het net zo dat ontspanning en geen druk het bereiken van een orgasme bevordert.

  De keren dat ik wel klaar kom zijn de momenten waar mijn partner niet aan ‘afwerken’ denkt en zelf ontspannen met le vrijt!

  Laat het doel AUB los!!! Ze vind je geweldig zelfs zonder orgasme! Wedden dat als je net loslaat zij meer ontspant en net wel de ruimte krijgt om wel of niet klaar te komen en Bingo!

  Stop met haar orgasme als maatstaf van je ‘prestaties’ te zien. Je zegt het zelf jullie hebben een fijn seksleven.
  Lat haar de ruimte om te genieten van jou, met of zonder orgasme

 2. Helemaal herkenbaar. Ik, man, heb verschillende bedpartners gehad. Met één was het extreem fantastisch om seks te hebben, altijd klaarkomen en meermaals en geen gefake want dat voel ik toch. Nu een partner die echt niet klaar komt, meermaals wel doet alsof, ze komt enkel klaar met de straal vd douche of het bad. Daardoor is ze sex beu en blijft er voor mij 1 x per week aftrokken worden. Ik heb me al verschillende namaak spullen aangeschaft maar een ding is het best en dat is de real thing.
  De frustratie is dan ook enorm.

 3. Ik kom ook heel moeilijk klaarkomen. Als k het zelf doe al en helemaal als een ander het doet. Ik heb ontdekt dat als we in een lage doggy positie zitten en een vibrator (voor mij werkt de wand, die is krachtig en met stekker) gebruiken en hij langzaam heen en weer gaat en wisselt met vingeren dat k daar klaar van kom.
  Daarnaast met beffen heel relaxt en zachtjes helpt bij mij ook en veel herhaling., lange tijd het zelfde doen. Wss heel saai voor de man haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, om psychische redenen gebruik ik sinds kort antidepressiva. Om beter te kunnen functioneren moet ik deze medicatie blijven nemen. Nu merk ik dat mijn seksleven minder wordt. Ik heb veel minder zin in seks en als ik eenmaal seks heb met…
1.418 keer bekeken