Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik wil graag een trio, hoe maak ik dat bespreekbaar?”

5 februari 2022,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendin en ik hebben een prima relatie en goed seksleven. Toch verlang ik soms naar wat meer spanning en daardoor probeer ik te ontdekken wat mijn fantasieën zijn. Zo wil ik graag eens een trio met haar, maar ik vind het lastig om dit bespreekbaar te maken. Ik heb geen idee hoe ze zal reageren en als ze ervoor open staat, hoe pakken we het dan aan?

– Joris

Beste Joris,

De wens om eens een trio te hebben is een van de meestvoorkomende seksuele fantasieën. Maar om van een fantasie werkelijkheid te maken, is soms best een hele kunst. Natuurlijk betekent het in de eerste plaats dat jouw partner hiervoor open moet staan. Daarna zullen wat dingen samen besproken moeten worden voordat jullie daadwerkelijk kunnen genieten van een trio.

Trio? Zo maak je dat bespreekbaar!

Communicatie is een van de belangrijkste bouwstenen van een goede en stabiele relatie. Open en eerlijk met elkaar kunnen praten over alles dat jullie als koppel aangaat – dus ook seks! – zorgt voor verbinding en verdieping van jullie relatie. Praten over seks en jullie seksuele wensen en grenzen draagt tevens bij aan een beter seksleven en meer tevredenheid.

“Een goed seksleven betekent voornamelijk dat jullie de tijd, aandacht en ruimte nemen om te blijven ontdekken.”

Een goed seksleven zegt niet zoveel over hoe spannend het eraan toegaat in de slaapkamer. Het draait allemaal om het idee dat jullie te allen tijde jullie wensen met elkaar kunnen bespreken en dat jullie de tijd, aandacht en ruimte nemen om te blijven ontdekken. Vernieuwing houdt de spanning erin. Zo kan experimenteren met een trio jullie seksleven een prikkelende boost geven, of gewoon een erg spannende ervaring zijn.

1. Weet wat je wensen en grenzen zijn

Een seksuele fantasie betekent voor veel mensen niet direct dat ze er ook naar willen handelen. Soms geldt dat een fantasie juist zo opwindend werkt, omdát het enkel een fantasie is. Wanneer je toch erg benieuwd bent naar hoe het in de realiteit zal zijn, is het goed om eerst bij jezelf na te gaan hoe jij het voor je ziet. Welke persoon wens je erbij? Welke rol zie jij jezelf in het trio aannemen? En ook belangrijk hierbij: wat wil je liever niet? Stippel het voor jezelf uit voordat je dit openbaar maakt aan je partner.

2. Deel je trio fantasie met je partner

Maak jullie relatie en seksleven op een luchtig moment bespreekbaar. Bijvoorbeeld tijdens een fijne avond op de bank of tijdens een wandeling. Bijvoorbeeld door aan haar te vragen hoe zij vindt dat het tussen jullie gaat, onder andere in de slaapkamer. Zo creëer je ruimte om haar visie te peilen en kan je vervolgens hierop reageren door jouw wensen te bespreken. Verwoord het altijd vanuit jezelf, op positieve wijze.

3. Geef je partner de ruimte om na te denken over jouw fantasie

Je vriendin kan natuurlijk op verschillende manieren hierop reageren. Wellicht staat ze er direct voor open, waardoor jullie het idee van een trio verder kunnen concretiseren. Maar misschien moet ze dit toch even laten bezinken en heeft ze tijd nodig om erover na te denken. Geef haar die tijd en ruimte, overhaast niets en voorkom dat je iets doordrukt waar ze eigenlijk niet op zit te wachten. Indien ze er echt niet voor open staat, zal haar grens absoluut gerespecteerd moeten worden.

“Geef je partner tijd en ruimte, overhaast niets en voorkom dat je iets doordrukt waar je partner niet op zit te wachten.”

Jullie eerste trio? Zo pak je dat aan!

Staat ze open voor jouw idee om een trio te doen, dan zullen jullie verder moeten praten over hoe, wat, waar, wanneer en met wie. Heb hierbij oog voor jullie wensen en verlangens, maar ook grenzen. Maak bijvoorbeeld samen een lijstje met wat en wie jullie willen. Een extra man? Of een extra vrouw? Een bekend iemand die jullie vertrouwd is, of liever iemand die wat verder van jullie staat?

“Communicatie is niet alleen essentieel voorafgaande het trio, maar ook tijdens!”

Maak afspraken wat wel en niet mag, zeker qua seksuele handelingen en soorten stimulaties. Wel of geen penetratie, enkel kussen of meer, met of zonder speeltjes, kinky seks of niet. Denk hierbij tevens aan bescherming tegen soa’s, bijvoorbeeld door gebruik van een condoom. Het zijn allemaal zaken waar jullie goed over moeten praten om concreet te krijgen hoe jullie ideale trio eruit zal zien.

Extra tips voor de perfecte threesome

  • Experimenteer met spannende standjes voor trio’s
  • Heb een uitgebreid voorspel samen hoog in het vaandel!
  • Geniet vooral en denk er verder niet teveel over na: afleidende gedachten zitten een spannende ervaring in de weg.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, de laatste tijd merk ik als man dat ik tijdens de seks wel het gevoel heb dat ik klaarkom, maar dat ik dan geen zaadlozing heb. Mijn vriendin zegt dat ik last heb van een droog orgasme. Ik ben hier vrijwel onbekend mee en maak me…
2.055 keer bekeken