It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Hoe krijgen wij de seksuele aantrekking terug?”

27 juni 2020,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vrouw en ik zijn al ruim 20 jaar gelukkig getrouwd. We houden zielsveel van elkaar, zijn elkaars beste maatjes en steunen elkaar door dik en dun. Ik zou voor geen goud dit huwelijk willen opgeven, maar toch knaagt er iets. Het lijkt alsof het seksuele vuurtje is uitgedoofd. We hebben vrijwel geen seks meer, de seksuele aantrekking is weg. Hoe krijgen we deze weer terug?

– Klaas

Beste Klaas,

Het is bekend dat de kans aanwezig is dat bij een langdurige relatie de spanning, lust en intimiteit minder wordt. Bij sommige koppels verdwijnt deze zelfs helemaal. Heel gek is dat niet: de intimiteit kan behoorlijk routinematig worden. We weten immers precies wat wij én onze partner fijn vinden. De sleur kan er langzaam insluiten, en kan bij sommige stellen zelfs volledig de aantrekking en intimiteit doen wegvagen.

Feit! In een langdurige relatie zitten kan ervoor zorgen dat er minder of geen seks meer plaatsvindt tussen jou en je partner.

Spanning, lust, seksuele aantrekking en intimiteit zijn dus allerminst vanzelfsprekend. Binnen een relatie is het altijd raadzaam om hier aandacht aan te blijven schenken en moeite voor elkaar te  blijven doen. Als de seksuele aantrekking minder is geworden of verdwenen is, zijn er manieren om deze terug te vinden.

De seksuele aantrekking terugvinden

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het vuurtje weer binnen jullie relatie aanwakkert. Voordat jullie echter iets doen op dit gebied, is het belangrijk om jullie relatie, seksleven en intimiteit bespreekbaar te maken. Weet van elkaar wat jullie wensen zijn en hoe jullie er in staan. Wat zou jij bijvoorbeeld concreet willen op het gebied van seks, intimiteit en passie? En weet je hoe jouw partner hierover denkt? Door dit openlijk te bespreken leer je van elkaar en vormt zich de volgende stap naar het kijken naar oplossingen en mogelijkheden.

Behoefte aan nieuwigheid

Een van die mogelijkheden is dat jullie behoefte hebben aan iets nieuws. De mens snakt van nature naar nieuwe prikkels om ‘beloond’ en geïnteresseerd te blijven. Dit geldt ook voor stellen in lange relaties, die elkaar door en door kennen. Blijf samen op ontdekkingsreis en ga samen iets nieuws proberen. Op het gebied van seks kan dit van alles zijn: een (nieuw) seksspeeltje, het uitproberen van een nieuw seksstandje of experimenteren met nieuwe soorten stimulaties.

Elkaar (her)ontdekken met een erotisch spel

Het is soms erg lastig om het gesprek over seks op gang te krijgen en jezelf open te stellen. Soms kan het ook moeilijk zijn om te ontdekken wat nou precies jouw wensen zijn op seksueel en intiem vlak. Het spelen van een erotisch spel kan jullie daar bij helpen. Ultiem Verlangen is zo’n spel, dat door middel van vragen en opdrachten de spanning laat opbouwen en jou en je partner de mogelijkheid biedt om elkaar op seksueel vlak te (her)ontdekken.

Creëer meer intimiteit buiten de slaapkamer

Indien er geen spanning in de slaapkamer is, betekent dat niet per se dat je het direct op die plek weer moet vinden. Begin eens buiten de slaapkamer, door de intimiteit daar op te zoeken. Dit kan al heel subtiel plaatsvinden: dicht tegen elkaar aan op de bank kruipen, elkaar regelmatig knuffelen of kussen, een lief of spannend berichtje sturen en elkaar complimenteren. Meer intimiteit buiten de slaapkamer kan leiden tot meer spanning ín de slaapkamer.

“Zoek de intimiteit eens buiten de slaapkamer op.”

Werk aan jezelf, je relatie en elkaar

Een relatie hebben betekent altijd blijven werken aan je relatie. Neem de relatie dus nooit voor lief. Voor sommigen betekent dit onder andere om goed verzorgd te blijven. Het kan zijn dat de uiterlijke verschijning met de tijd wat minder is geworden in de ogen van je partner. Dit kan gebeuren, al kan het dus ook betekenen dat je elkaar dan misschien minder aantrekkelijk gaat vinden. Maak ook dit bespreekbaar. Wat was hetgeen waardoor je jouw partner zo aantrekkelijk vond in het begin? En wat is ervoor nodig om elkaar weer aantrekkelijk te vinden?

Overige tips voor meer spanning

  • Ga op date en plan leuke uitjes, bijvoorbeeld buiten picknicken, dagtrips of weekenden weg.
  • Overweeg om eens samen naar porno te kijken. Dit kan heel leerzaam zijn op verschillende manieren: je ontdekt wat jij opwindend vindt, én je ontdekt wat jouw partner opwindend vindt.
  • Verras je partner met een romantische avond, een (erotische) massage of spannende lingerie

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Wij zijn 27 jaar samen sinds we tieners waren, de seksuele aantrekkingskracht is bij ons met de tijd alleen maar beter en meer geworden. We proberen samen alles en vertrouwen elkaar daar in blindelings. We genieten volop van elkaar als vrienden, partners, ouders maar vooral als minnaars. Na 27 jaar krijg ik nog steeds glimlach op m’n gezicht als hij thuis komt. Denk dat eerlijk zijn/praten over wat je wil proberen maar ook wat je grenzen zijn je het spannend houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, lange tijd was ik vrijgezel en maakte ik veel gebruik van mijn luchtdrukstimulator. Op die manier kwam ik makkelijk aan mijn trekken. Sinds kort heb ik een vriendje en ik merk dat het in de slaapkamer erg stroef gaat. Het lukt me niet …
2.719 keer bekeken