door seksuoloog Talitha

How to… clitoris stimulatie op verschillende manieren

22 juli 2022

De clitoris is misschien wel de holy grail van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Veruit de meeste vrouwen hebben stimulatie van dit knopje nodig om seksueel volledig bevredigd te zijn. Hoe kan je de clitoris stimuleren? Op verschillende manieren! Ik vertel je welke manieren er zijn voor fijne clitorisstimulatie.

Het topje van de ijsberg: de clitoris

De clitoris is voor de meeste vrouwen het meest gevoelige van de vrouwelijke geslachtsdelen. Dit knopje ligt tussen de buitenste schaamlippen, waar de binnenste schaamlippen samenkomen. Dit is eigenlijk alleen nog maar het zichtbare gedeelte. Het topje van de ijsberg, want de clitoris heeft twee inwendige uitlopers! Toch bedoelen we met clitorisstimulatie vooral het stimuleren van het zichtbare, uitwendige knopje.

Wist je dat… ongeveer 70% van de vrouwen clitorisstimulatie nodig heeft om tot een orgasme te komen?

clitoris stimuleren

Bron: sense.info

De clitoris stimuleren op verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om jouw (of je partners) clitoris te stimuleren. Hoewel veel dames dit plekje gemakkelijk met de hand kunnen stimuleren tijdens het masturberen, zijn er ook genoeg hulpmiddelen, oftewel clitoris vibrators, die speciaal ontwikkeld zijn om dit gevoelige plekje te bevredigen.

Clitoris stimulatie met de wand vibrator

wand vibrator

 • Krachtige vibraties
 • Dient ook als massage-apparaat
 • Kan gebruikt worden tijdens de seks met een partner
 • Makkelijk om een orgasme te bereiken

Eigenlijk is de wand vibrator voornamelijk bedoeld voor massages, maar hij is ook perfect te gebruiken voor intieme stimulatie. De massagekop van het speeltje kan comfortabel tegen de clitoris worden aangelegd, terwijl de krachtige vibraties het plekje gericht stimuleren. Omdat de trillingen zeer krachtig kunnen zijn, is de wand vibrator erg geschikt voor vrouwen die normaliter moeite hebben met klaarkomen. Zo kan de wand vibrator ook perfect gebruikt worden tijdens de seks, wanneer vaginale of anale penetratie niet voldoende bevredigend is.

“De wand vibrator is naast een massage-apparaat, ook een krachtige clitoris stimulator.”

Wand vibrator opzetstukken

Om extra stimulatie toe te voegen, is het mogelijk om een speciaal opzetstuk op de wand vibrator te zetten. Veel opzetstukken hebben een extra stimulerende structuur, maar sommigen zijn ook ontworpen voor inwendig gebruik.

Clitoris stimulatie met een luchtdruk vibrator

 • Unieke technologie door middel van luchtdrukgolven
 • Sensatie die te vergelijken is met orale seks
 • Orgasme wordt bijzonder snel bereikt
 • Geschikt voor vrouwen die moeilijk klaarkomen

Een populair speeltje op dit moment is de luchtdruk vibrator. Dit type speeltje maakt gebruik van een revolutionaire technologie: luchtdrukstimulatie. De speeltjes zijn te herkennen aan een tuitje dat over de clitoris kan worden gelegd. Via dit tuitje creëert de vibrator pulserende luchtdrukgolven, waardoor de clitoris gericht wordt gestimuleerd. Zo ontstaat er een soort zuigend effect.

Veel vrouwen ervaren dat deze manier van stimuleren erg uniek is, waarbij het orgasme bijzonder snel bereikt wordt. Ook dames die moeilijk klaarkomen, kunnen baat bij dit speeltje hebben.

Luchtdruk stimulator van kwaliteit: Womanizer en Satisfyer

Clitoris stimulatie met de mini vibrator

bullet vibrator

 • Compact speeltje
 • Handig om overal mee naar toe te nemen
 • Gerichte stimulatie
 • Discreet uiterlijk

De mini vibrator is misschien wel de klassieker onder de clitoris stimulators. Het is een compact en handig speeltje dat overal mee naartoe kan worden genomen. Het voornaamste doel van het speeltje is externe stimulatie, al is inwendige stimulatie ook mogelijk.

De mini-vibrator is ook erg handig om tijdens de seks te gebruiken. Zeker wanneer penetratie niet voldoende is, kan een mini vibrator een fijne toevoeging zijn.

Wist je dat… een mini vibrator ook perfect geschikt is voor het stimuleren van de vagina-opening, tepels, perineum en de kringspier (anus)?

Verschillende soorten mini vibrators

 • De pocket vibrator is een kleine en krachtige mini vibrator die bedoeld is voor uitwendig gebruik. Het is te herkennen aan de nopjes die aan de bovenkant zitten. Sommige pocket vibrators hebben verschillende opzetstukken met diverse structuren.
 • De lipstick vibrator is niets meer dan een mini vibrator met het uiterlijk van een lippenstift! Erg discreet dus. Dit maakt het speeltje vooral handig voor dames die het overal mee naartoe willen nemen of makkelijk op hun nachtkastje willen leggen.
 • De bullet vibrator lijkt op de lipstick vibrator, maar heeft het uiterlijk van een kogel. Vaak hebben ze een puntige kop die heel specifiek de clitoris stimuleert.

Clitoris stimulatie met een opleg vibrator

opleg vibrator

 • Stijlvol en ergonomisch design
 • Stimuleert een groter erogeen gebied
 • Bedoeld voor externe stimulatie
 • Zeer geschikt voor lesbische koppels

Vergelijkbaar met de mini vibrator is de opleg vibrator bedoeld voor extern gebruik. Een duidelijk verschil is echter dat de opleg vibrator een groter vlak stimuleert. Daardoor worden de trillingen over een breder erogeen gebied verdeeld. Dit type vibrator is vaak erg stijlvol en ergonomisch gevormd, waardoor je niets anders hoeft te doen dan het speeltje op de vulva te leggen.

Tip! De opleg vibrator is erg geschikt voor lesbische koppels, waarbij de dames het speeltje tussen hun vulva’s kunnen leggen.

Clitoris én g-spot stimulatie met een tarzan vibrator

 • Clitoris én g-spot stimulatie
 • In- en uitwendig

Voor vrouwen die bewust op zoek zijn naar een combinatie van clitoris- en g-spot stimulatie, is de tarzan vibrator (ook wel rabbit vibrator genoemd) de perfecte uitkomst. Dit populaire speeltje bestaat uit een inwendig én uitwendig gedeelte, waarbij het inwendige stuk doelbewust de g-spot stimuleert. Om die extra stimulatie die veel vrouwen nodig hebben te geven, is het uitwendige stuk zo ontworpen dat het perfect de clitoris aanraakt.

Clitoris gel voor extra stimulatie

Hoewel een speeltje al veel teweeg kan brengen, vinden sommige dames het fijn om te experimenteren met extra sensaties. Om clitoris stimulatie net even dat extraatje te geven, kan je gebruik maken van stimulerende clitoris gel. Het heeft een opwindende en stimulerende werking en zorgt voor een prettige wrijving in combinatie met een seksspeeltje!

Hoe zou jij het liefst de clitoris stimuleren?

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

3 reacties op How to... clitoris stimulatie op verschillende manieren

 • Ik zou graag een grotere clitoris hebben
  Met testerone gel of andere gel of cremeren niet vlug een organen bijna nooit met testerone kan ik daar toch iets aan doen
  Geen pillen gel of crème
  Helpen jullie mij aub
  Dank u

  • Beste Jacqueline,

   Iedereen heeft unieke uitziende geslachtsdelen, geen enkele penis, vulva, clitoris of schaamlip is hetzelfde. Hoe de intieme delen eruit zien, hebben we niet in de hand: de natuur heeft onze anatomie gevormd.
   Ik raad je daarom vooral aan om te accepteren hoe je er intiem uitziet. De clitoris is een orgaantje dat voor een groot deel inwendig gelegen is: een deel dat je dus niet eens ziet! Bij opwinding neemt de bloedtoevoer naar de clitoris toe, waardoor deze aanzwelt. Het zichtbare clitorishoedje zwelt dan ook eerst wat op, vervolgens wordt het wat meer ingekapseld. Tijdens de opwinding varieert de grootte van de clitoris dus. Er zijn geen cremes of gels die ervoor kunnen zorgen dat je grootte wordt aangepast.

 • Een satisfyer of een magic wand kan goed helpen. Of in combinatie met gspot stimulatie. Meeste vrouwen hebben niet snel een orgasme, je heb zo 20min nodig om op te warmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid