Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

612.304 keer bekeken

Een vrouw vingeren? Dit zijn de 10 beste tips!

2 februari 2023,

geschreven door

Het vrouwelijk orgasme is complex en soms moeilijk te bereiken. Maar met goed vingerwerk kun jij je vriendin, vrouw of scharrel een onvergetelijk hoogtepunt bezorgen. Het vraagt alleen wel om geduld, aandacht en creativiteit. Leer hoe je haar heerlijk kan vingeren en ontdek ‘hoe moet je vingeren’ met de onderstaande vinger tips!

Bekijk ook:

1. Bereid je goed voor

 • Knip je nagels. Scherpe nagels kunnen pijnlijk aanvoelen. De huid van de vagina is zacht en kwetsbaar, waardoor je met scherpe nagels al snel wondjes kan veroorzaken. Knip en vijl je nagels dus even van tevoren. Ook is het omwille van de hygiëne raadzaam om je handen te wassen en eventueel vuil onder je nagels weg te halen.

“Zorg voor schone vingers en gebruik wat glijmiddel om ze soepeler te laten bewegen.”

 • Gebruik glijmiddel. Het voelt meestal niet lekker aan als het masseren en wrijven stroef gaat tijdens het vingeren. Je kunt je vingers een stuk soepeler laten bewegen door glijmiddel (op waterbasis) te gebruiken. Dat maakt het vingeren voor jou een stuk makkelijker en voor haar comfortabeler.

2. Ken haar vagina

Er zijn mannen (en vrouwen) die geen flauw benul hebben hoe de vagina van een vrouw er eigenlijk uitziet. Zo weten velen niet waar ze de clitoris kunnen vinden, terwijl dit juist de spot is die je wilt ‘bespelen’. Je hoeft je niet te schamen hiervoor, er zijn zelfs vrouwen die niet precies weten hoe het allemaal zit. Het kan helpen om te googelen naar de vagina of om het plaatje hieronder te bekijken.

De clitoris

De clitoris lijkt miscschien op een klein knopje of bobbeltje bovenaan haar vagina. Maar veel mensen weten niet dat de clitoris onderhuids eigenlijk heel groot is! Het uitwendige deel, is het kleine knobbeltje. Dit is heel gevoelig en wordt vaak gestimuleerd met vingers of een toy. Het inwendige deel loopt onder de schaamlippen wel 5 cm naar beneden. De clitoris heeft vaak een soort van hoedje – ook wel het clitoriskapje genoemd – waardoor hij als het ware beschermd wordt.

clitoris stimuleren

De G-spot

De G-spot is een veelbesproken plekje in de vagina. Voor sommige vrouwen is het heerlijk om te stimuleren, anderen merken weinig van G-spot stimulatie. Je kunt haar G-spot altijd een kans geven natuurlijk. Hij zit circa 3 tot 5 centimeter diep in de vagina aan haar buikkant. Het plekje zou een beetje verdikt en geribbeld aan moeten voelen.hoe vingeren

3. Voorspel vóór het vingeren

Weinig vrouwen vinden het prettig wanneer je meteen haar clitoris begint te vingeren. Geef haar de tijd om opgewonden te raken. Dat kan perfect door middel van voorspel. Begin bovenaan en eindig bij haar vagina, neem alles onderweg mee. Kus bijvoorbeeld haar nek, streel haar dijen en lik haar tepels. Zeker wanneer je in de buurt komt van haar vagina, maar er nog niks mee doet, is de kans groot dat ze gek wordt van opwinding.

“Begin met het voorspel bovenaan haar lichaam en eindig bij haar vagina, neem onderweg alles mee.”

4. Probeer deze clitoris vingertechnieken

 • Strelen: Streel eerst haar buitenste schaamlippen en vervolg je weg naar de ‘kern’. Streel eerst van boven naar beneden, om haar clitoris heen. Je kunt ook het clitoriskapje strelen. Wanneer ze echt goed opgewonden is, kun je voorzichtig haar clit zelf vingeren. Zet hierbij geen of weinig druk.
 • Cirkelen: Draai met je vingertoppen rondjes om haar clitoris heen. Zorg dat je hierbij nauwelijks haar knopje aanraakt. Als ze vraagt om meer, kun jij je vinger op haar clitoris plaatsen en verdergaan met de cirkelbeweging.
 • Klopjes geven: Vrouwen die wat meer stimulatie nodig hebben, zouden deze techniek kunnen waarderen. Begin langzaam en geef lichte klopjes op haar clitoris. Zet hierbij zeker niet te veel kracht, maar raak haar slechts licht aan op die plek. Voer het tempo op naarmate ze meer opgewonden wordt.

5. Begin langzaam

Je mag het tempo best opvoeren, maar doe dat later en geleidelijk aan. Begin juist heel rustig, zodat ze zich goed kan focussen op wat jij doet. Zeker wanneer ze vraagt om meer, is dat voor jou een teken om iets meer gas te geven.

“Als ze vraagt om meer mag je best wel wat meer gas geven of druk uitoefenen.”

6. Probeer deze vagina vingertechniek

 • G-spot stimulatie: Je kunt ervoor kiezen de G-spot tegelijk met de clitoris te vingeren. Maar dit is natuurlijk aan jou en haar. Gebruik je wijs- en middelvinger voor deze techniek. Breng deze vingers langzaam in haar vagina met je nagels naar haar rug gericht. Krul nu je vingers in een ‘kom-hier’ gebaar. Op die manier zul je haar G-spot stimuleren. Je mag best een beetje druk zetten (niet te veel) om dit plekje goed te stimuleren.

hoe moet je vingeren

7. Wees teder

Veel mannen denken dat een vrouw flink aangepakt moet worden om haar opgewonden te krijgen. Ze penetreren de vagina met hun vinger alsof het een penis is of drukken snel en hard op haar clitoris. Dat is af te raden, tenzij ze aangeeft dat ze dat fijn vindt natuurlijk. De clitoris is heel gevoelig en bevat twee keer zoveel zenuwuiteinden dan de hele eikel. Liefkozende en zachte aanrakingen zijn veel fijner.

“Je hoeft een vrouw niet hard te vingeren om haar opgewonden te krijgen.”

8. Pak alles mee

Focus je niet alleen op haar clitoris, maar streel af en toe ook eens haar (binnenste en buitenste) schaamlippen. Wat ook vaak wordt gewaardeerd is het masseren van de borsten, tepels, billen of binnenkant van haar bovenbenen tijdens het vingeren. Sommige vrouwen vinden het zelfs fijn wanneer je hun anus streelt. Doe dit overigens niet zomaar, maar vraag het haar of beweeg je vinger er langzaam naar toe en let op haar reactie. Kreunen betekent ‘oké’. Billen samenknijpen of haar onderlichaam wegtrekken betekent ‘niet oké’.

9. Communiceer met haar

 • Vraag haar wat ze ervan vindt. Het is helemaal niet verkeerd haar af en toe te vragen of ze het fijn vindt wat je doet, maar houdt het binnen de perken. Eén of twee keer vragen of je goed bezig bent kan zeker geen kwaad. Ook kun je het haar voor laten doen, om te zien wat ze fijn vindt.
 • Let op haar lichaamstaal. Want communiceren beperkt zich niet alleen tot praten. Let op haar lichaamshouding en reactie. Spreidt ze haar benen meer, kreunt ze harder of beweegt ze haar lichaam naar je toe? Dan ben je goed bezig. Wanneer ze nog amper geluid maakt, haar onderlichaam wegtrekt of haar benen sluit, vraagt jouw vingerwerk mogelijk om een andere aanpak.

10. Houd één ritme aan

De meeste vrouwen komen klaar wanneer er één ritme wordt aangehouden. Als haar ademhaling versnelt en ze kreunt harder, kan er een orgasme aankomen. Wanneer je stopt of verandert van techniek of ritme, is de kans groot dat haar orgasme wegzakt. Blijf dus vooral op dezelfde manier en met hetzelfde tempo vingeren. Tenzij ze vraagt om harder of sneller natuurlijk.

Heb jij nog vragen over vingeren of wil jij jouw vinger tips delen? Laat dan een reactie achter!

18 reacties

 1. Vooral dat (niet moeten!) wisselen van tempo, lijkt mijn partner niet te begrijpen. Dan ben ik er bijna en besluit hij tot een andere “techniek”. En het dan vreemd vinden dat hij me niet kan laten komen. Lang leve de Satisfyer!

 2. hee daar ik heb een katheter door mijn uriene kanaal (man )en zou graag sex willen hoe los je zo iets op
  heeft iemand raad

  1. Hoi Jan,

   Ik raad je aan om dit met jouw arts te bespreken. Hij of zij kan jou van passend advies voorzien.
   Succes!

 3. kom tot wel 6 keer klaar als partner me vingert , da blijft maar opvolgen die orgasmes , doet het ook heel goed, heb niet echt die G spot dat gebaar van kom maar met die vinger doet pijn bij mij gewoon vinger erin en het gebeurt al bij mij , dat squirten vind hij echt ongelooflijk geil , heb het zelfs als ik masturbeer, ben 59 hij 65 en wij genieten ongelooflijk van elkaar, laatst zelfs eens uitwendige prostaatmassage gegeven , alhoewel hij zei je zat er echt wel in met je vinger, de P spot bij de man is dat, er is communicatie tijdens , als ik net voor hij klaarkomt zijn tepels vastneem nog sterker zijn orgasme, welke zot heeft dat beweerd dat na menopauze het afgelopen is met goede seks , een man die nooit gepijpt is vermoed ik , hij ook eerste keer gehad bij mij een mondorgasme en ik slik , moet ik daarvoor zo oud geworden zijn om dat mee te maken , beter laat dan nooit

 4. Ik ben mijn briendins eerste vriendje alleen ik ben er al klaar voor maar van haar weet ik het niet hoe kan ik dit het beste doen want als ik het vraag geeft ze geen antwoord

 5. Top informatie! Het is te hopen dat de mannen het ter harte willen nemen. Vooral dat langzame….hmmmm… ! Onzekerheid over of de erectie wel blijft, doet mannen haastig penetreren….
  Natuurlijk kom je dan als vrouw niet klaar.
  Hoe kunnen mannen die onzekerheid bij zichzelf wegnemen?

  1. Onzekerheid kan inderdaad het seksueel functioneren en plezier in de weg zitten. Bij mannen kan die onzekerheid verschillende redenen hebben. Sommigen voelen een enorme prestatiedruk: het idee te moeten presteren (een erectie krijgen, ejaculeren), om goede seks te hebben. Zonder het hebben van een werkende erectie of zonder ejaculatie, gaat men er dan vanuit dat de seks als ‘niet geslaagd’ wordt gezien. Dit levert dan een druk op en bijkomend een angst om te falen.

   Andere mannen zijn wellicht meer onzekerheid over het uiterlijk van hun penis, over hun lijf, over hun bedprestaties etc. Hoe die onzekerheid dan kan worden weggenomen, heeft veel te maken met de reden waarom een man onzeker is. Gaat het om zijn zelfbeeld, dan zal een man moeten ontdekken wat nodig is om zich zekerder over zichzelf te voelen. Gaat het om de angst te falen tijdens het vrijen, dan kan het lonen om meer focus te leggen of het seksuele plezier en accepteren dat het verlies van erectie of vroegtijdig klaarkomen geen reden is om niet te kunnen genieten van seks.

   1. Ik (een man) weet uit ervaring dat je een vrouw zowel rustig en vertrouwd moet benaderen om haar te masturberen / vingeren.

    Dit geldt ook als ik met mijn penis de vagina ingaat. Anders verkrampt de ingang van de vagina waardoor vrijen met elkaar vooraf niet meer gaat.

    Omdat ik wel weet waar zowel de clitoris en de G-spot zit is dit een voordeel om een vrouw beter en veiliger te benaderen, lijkt mij. Dat geeft haar meer vertrouwen en moment van ontspannen.

 6. hoi ik ben 24 jaar getrouwd geweest en 6 jaar geleden gescheiden ik heb in de tijd dat ik alleen was heel veel informatie opgezocht over hoe je een vrouw kan plezieren in bed ik heb nu 7 maanden een vriendin en seks is iets dat doe je samen neem er de tijd voor want samen hebben we de g spot gevonden nog nooit zulke lekker seks gehad en ik ben 58 je ben nooit te oud om te leren

 7. Mijn vriend die vingert me wel eens tijdens de seks en opzich doet hij dat best lekker. Ik merk wel dat hij soms erg wild en snel rondjes draait en dat voelt totaal niet prettig… Dus ik geef hem soms wel eens instructies 🙂 en als hij het goed doet geef ik hem ook complimentjes!

  1. Heel goed! Zolang je blijft communiceren en complimentjes geeft wanneer hij het goed doet, zullen zijn ‘vinger skills’ vanzelf verbeteren!

 8. Ik weet waar de g-spot zit, maar het lukt me niet om mijn vrouw hiermee te laten klaarkomen. Wat kan ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

8.092 keer bekeken

Geschreven door

Soms kom je als man sneller klaar dan je eigenlijk zou willen. Voor je partner vervelend, maar voor jezelf natuurlijk ook. Met de volgende tips behoort te snel klaarkomen tot het verleden! 1. Train je bekkenbodemspieren Je bekkenbodemspieren spelen …
8.092 keer bekeken