Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

12.717 keer bekeken

8 redenen waarom je vandaag een orgasme moet hebben

28 mei 2020,

geschreven door

We weten allemaal dat seks ontzettend fijn en lekker kan zijn. Maar soms zijn we te druk, schiet het er even bij in of staat ons hoofd er niet naar. Toch is het helemaal niet verkeerd er een paar keer in de week tijd vrij voor te maken. Een orgasme is namelijk ontzettend goed voor je! Hieronder vind je 8 redenen waarom je vandaag nog een hoogtepunt moet beleven.

1. Een orgasme onderdrukt pijn

Heb je last van spierpijn? Vervelende buikpijn of een doorkomende verstandskies? Seks is de oplossing! Een orgasme is namelijk een natuurlijke pijnstiller. Door de endorfine die vrijkomt tijdens het klaarkomen kun je 70% meer pijn aan.

2. Betere slaap

Als je al een tijdje niet meer zo lekker slaapt, zou je eens een flinke sekspartij kunnen proberen voor het slapen gaan. Niet alleen word je moe vanwege het feit dat je met een flinke work-out bezig bent, maar je maakt ook nog eens meer van het hormoon oxytocine én melatonine aan. Deze stofjes zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt.

“Niet alleen word je moe vanwege het feit dat je met een flinke work-out bezig bent, maar je maakt ook nog eens meer van het hormoon oxytocine én melatonine aan.”

3. Gaat stress en depressie tegen

Tijdens een orgasme komen er niet alleen stofjes vrij die er voor zorgen dat pijn vermindert, maar er komen ook veel hormonen vrij die je blij en kalm maken. Oxytocine werkt kalmerend, endorfine maakt je blij. En dames, het is misschien even slikken maar sperma is dankzij cortisol en prolactine ook een enorme blijmaker.

4. Het is goed voor de lijn

Wist je dat wanneer je een orgasme hebt, je wel 60 tot 100 calorieën kunt verbranden? Je hartslag gaat omhoog, je transpireert en behoorlijk wat spieren in je lichaam spannen zich aan. Naast het orgasme verbrand je natuurlijk ook nog calorieën met de vrijpartij zelf. Je zou dus heel goed kunnen zeggen dat seks – en vooral het hoogtepunt – goed voor de lijn is.

“Je hartslag gaat omhoog, je transpireert en behoorlijk wat spieren in je lichaam spannen zich aan.”

5. Een orgasme helpt bij migraine

We vertelden eerder al dat de stofjes die vrijkomen tijdens een orgasme zorgen dat je minder pijn voelt. Maar wist je dat seks ook letterlijk het gevecht aangaat met hoofdpijn, zoals migraine? Deze wereldwijde ziekte zorgt voor verschrikkelijke hoofdpijn en de oorzaak ervan is vaak onbekend. Een stevig orgasme kan de pijn verlichten!

6. Het helpt je van je hik af

Je adem heel lang inhouden of minutenlang rijmpjes verzinnen om van de hik af te komen? Het is verleden tijd. Het enige dat jij nodig hebt, is een handig seksspeeltje of een bekwame partner, want de hik verdwijnt meteen. Als je klaarkomt wordt de nervus vagus geactiveerd, een zenuw die van je hersenen naar je borst, buik en bekken loopt. Volgens doktoren zou stimulatie van deze zenuw goed zijn tegen de hik.

7. Goed voor je immuunsysteem

Klaarkomen en seks is een enorme boost voor je immuunsysteem.  Tijdens de seks maak je immunoglobuline A aan, een anti-lichaam dat je beschermt tegen indringers van buitenaf, zoals bacteriën en virussen. Wanneer je dus een griepje of verkoudheid op voelt komen, is het helemaal niet zo verkeerd om even van bil te gaan, want seks is gezond voor je op dat moment! Maar daar moet je dan natuurlijk maar net zin in hebben.

“Tijdens de seks maak je immunoglobuline A aan, een anti-lichaam dat je beschermt tegen indringers van buitenaf zoals bacteriën en virussen.”

8. Vermindert premenstrueel syndroom

Ben je niet te pruimen als je ongesteld moet worden of heb je vaak last van rug- en buikpijn? Dan is een momentje voor jezelf met je favoriete vibrator het beste wat je kunt doen. Door het samentrekken van je spieren tijdens een orgasme en de chemische stoffen die in je hersenen worden aangemaakt, verdwijnt PMS als sneeuw voor de zon. Een orgasme kan ook helpen bij het verminderen van menstruatiepijn.

Heeft seks jou geholpen bij één of meerdere van deze problemen? Laat het ons weten!

4 reacties

 1. Ik vind masturberende echt geweldig. Heerlijk met mezelf spelen.

  Ik kom altijd heel gemakkelijk en heerlijk klaar, heerlijk die intense gevoel door mijn lichaam.

  Daar ik bijna altijd 2x per week met mezelf speel, is het soms ook wel eens 3x in de week. Ik zou niet meer zonder kunnen.

 2. Ik vind masturberende echt geweldig. Heerlijk met mezelf spelen.

  Ik kom altijd heel gemakkelijk en heerlijk klaar, heerlijk de intense gevoel door mijn lichaam.

  Daar ik bijna altijd 2x per week met mezelf speel, is het soms ook wel eens 3x in de week. Ik zou niet meer zonder kunnen.

  1. Jazeker Kim! Door de spier samentrekkingen kunnen krampen worden verlicht. En bij een orgasme komt het stofje endorfine vrij, dat werkt pijnstillend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

39.967 keer bekeken

Geschreven door

Een trio: het is de droom van velen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, seks met drie personen? Of je hier nu bent om inspiratie op te doen voor jouw eerste trio, of uit pure nieuwsgierigheid, dat maakt niet uit. Wij zetten de leukste standjes…
39.967 keer bekeken