door CheekyCharly

Het keelorgasme en 8 andere vrouwelijke orgasmes uitgelicht!

12 november 2018 door CheekyCharly

Het vrouwelijk orgasme is eeuwenlang een soort mythe geweest. Zelfs in deze tijd hebben sommige mannen geen idee hoe ze hun bedpartner moeten bevredigen. Wij helpen je een handje op weg en nemen de 9 verschillende soorten orgasmes met je door en vertellen hoe je deze kunt bereiken. 

Tepel orgasme

Bij het stimuleren van de borsten en tepels wordt een deel van de hersenen geactiveerd, dat ook geactiveerd wordt als de clitoris of vagina gestimuleerd wordt. Het enige wat jouw partner hiervoor hoeft te doen is jouw borsten masseren en met je tepels spelen. Goed om te weten is dat de climax even op zich kan laten wachten, soms tot wel 20 minuten duren. Even doorzetten dus! 

boobs

Anaal orgasme

Ondanks dat je anus heel wat zenuwuiteinden bevat, zijn die zenuwen niet gemaakt om een orgasme mee te krijgen maar vanwege die vele zenuwuiteinden kan het wel heel prettig zijn om de anus te stimuleren.

Een heftig ‘anaal orgasme’ krijg je dan ook wanneer jij je kringspier samen met je andere erogene zones bevredigt. Je clitoris of vagina zorgt dus voor het orgasme, maar de anale stimulatie kan ervoor zorgen dat je hoogtepunt heftiger wordt.

Keel orgasme

Een keel orgasme schijnt geactiveerd te kunnen worden door middel van deepthroating. Achterin je keel ligt namelijk een erogene zone doordat er zenuwverbindingen tussen de keel en de baarmoederhals zijn. Het bereiken van een keel orgasme schijnt zo ingewikkeld te zijn dat je er voor op cursus moet en zelfs dan is het nog niet voor iedereen weggelegd. In het boek: Twaalf Orgasmes van seksuologe Ann Cuyvers kun je meer te weten komen over het keelorgasme.

Wist je dat…orgasmes goed zijn voor je gezondheid. Ze verminderen je gevoeligheid voor pijn en verlichten krampen en stress.

G-spot orgasme

De G-spot voelt aan als een ribbelig sponsachtig stukje weefsel, zo’n 3 tot 5 centimeter diep in je vagina. Naar mate de opwinding stijgt vult dit sponsachtige stukje weefsel zich met vocht. Het aanwakkeren van dit plekje kan daarnaast ook een krachtig orgasme opwekken. Voor sommige vrouwen kan G-spot stimulatie zelfs een spuitend orgasme teweeg brengen.

Je kunt de G-spot het beste stimuleren door met twee vingers een ‘kom hier’ beweging na te bootsen of door een G-spot vibrator te gebruiken.

A-spot orgasme

De A-spot wordt ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd. Het plekje bevindt zich vlak boven de baarmoedermond, zo’n 4 centimeter dieper dan de G-spot. Stimulatie leidt vooral tot meer sensatie en lubricatie, vochtig worden van de vagina, waarbij sommige vrouwen kunnen klaarkomen.

Deze spot kun je stimuleren door middel van je vingers, maar daarvoor moet je wel diep gaan.  Een G-spot vibrator kan ook uitkomst bieden, door de gebogen kop is deze ook zeer geschikt om de A-spot te stimuleren.  Ook tijdens anale seks kan de A-spot gestimuleerd worden,  doordat de penis via de anus tegen de buikzijde van de vagina drukt.

U-spot orgasme

De U-spot is het plasgaatje van de vrouw.  In de U-spot monden veel zenuwuiteinden samen waardoor het plekje gevoelig is voor stimulatie. Hoewel elke vrouw verschillend is, is het voor sommige mogelijk om alleen door stimulatie van de U-spot een orgasme te verkrijgen.

Het stimuleren van de U-spot kan door middel van sounding. Sounding is het inbrengen van een dilator in de plasbuis. Een dilator is een dun staafje en is in sommige gevallen voorzien van een extra stimulerende structuur om de plasbuis vanuit binnen te prikkelen.

O-spot orgasme

Net als de A-spot ligt de O-spot dieper in de vagina dan de G-plek. Waar de A-spot aan de buikzijde, bijna tegen de baarmoedermond, ligt, vind je de O-plek ongeveer op dezelfde diepte aan de rugzijde van de vagina.

Doordat de O-spot zo diep ligt, is het voor vrouwen moeilijk om zelf deze plek te stimuleren. Wanneer je partner diep genoeg penetreert zou hij dit plekje kunnen voelen en stimuleren. Een G-spot vibrator kan ook weer bij deze spot gebruikt worden voor stimulatie. Waar je normaal gesproken de kop richting de buikzijde richt, richt je het speeltje nu de andere kant op.

Wist je dat…67% van de vrouwen wel eens een orgasme faket

Clitoraal orgasme

Met 8000 zenuwuiteinden die er samen komen is de clitoris voor de meeste vrouwen het gevoeligste plekje van de geslachtsdelen. Dit knopje ligt tussen de buitenste schaamlippen, waar de binnenste schaamlippen samenkomen.

Er zijn verschillende manieren om de clitoris te stimuleren. Hoewel dit plekje gemakkelijk met de hand of tong gestimuleerd kan worden, zijn er ook genoeg clitoris vibrators ontwikkeld om dit gevoelige plekje te bevredigen.

Kus/oraal-orgasme

Last but not least; een orgasme door te zoenen. Je lippen schijnen evenveel zenuwuiteinden te bevatten als je clitoris. Deze manier kost veel tijd, toewijding en concentratie maar met de juiste stimulans en een beetje geduld zou je met een goed potje zoenen ook een orgasme kunnen bereiken.

Bekijk ook: Marith zoekt uit… het vrouwelijk orgasme

Welke van deze orgasmes heb jij mogen ervaren? En hoe heb je deze bereikt? Wij zijn erg benieuwd!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid