door seksuoloog Talitha

De O van Orgasme: maak kennis met de O-spot!

8 augustus 2018

En G-spot is alom bekend en inmiddels zijn we ook op de hoogte van de A-spot! Maar de binnenkant van een vagina kent nóg meer spots, waaronder de O-spot! In dit artikel vertel ik jou hoe je deze spot kan vinden en wat je ermee kan doen.

De O-spot

Net als de A-spot ligt de O-spot dieper in de vagina dan de G-plek. Waar de A-spot aan de buikzijde, bijna tegen de baarmoedermond, ligt, vind je de O-plek ongeveer op dezelfde diepte aan de rugzijde van de vagina.

Wist je dat… niet veel vrouwen deze plek hebben gevonden, terwijl O-spot stimulatie kan leiden tot een heftig orgasme?

De O-spot is niet makkelijk te bereiken, doordat deze zo diep ligt. Om het punt te kunnen stimuleren, is het nodig dat de vrouw al (voldoende) opgewonden is. Je kan dus niet zomaar met je vingers naar binnen gaan om de O-spot te voelen.

O-spot en anale seks

De anale wand bestaat uit ontzettend veel zenuwuiteinden. De O-spot ligt niet ver uit de buurt van deze wand, doordat het aan de achterzijde van de vagina ligt. Het stimuleren van de O-plek kan daardoor een sensatie geven dat vergelijkbaar met anale stimulatie is.

Wist je dat… de O-spot ook deels wordt gestimuleerd tijdens anale seks?

o-spot stimulatie

Hoe stimuleer je de O-spot?

Er zijn verschillende manieren om deze erogene zone te stimuleren:

  • Met de handen
  • Tijdens de seks
  • Met een seksspeeltje

Met de handen

Doordat de plek zo diep ligt, kunnen de meeste vrouwen er niet zelf bij. Haar partner kan haar wel met de handen stimuleren. De meest makkelijke manier is als zij op haar buik ligt. Er kan eventueel een kussentje onder haar bekken worden gelegd, zodat de vagina wat makkelijker te betreden is. De partner kan vervolgens diep de vagina in, totdat hij/zij een sponsachtig stukje aan de achterzijde van de vaginawand voelt. Dit is de O-spot! Vervolgens kan deze worden gestimuleerd met de bekende ‘kom hier-beweging’.

Let op! Verwar de O-spot niet met de G-spot, doordat ze beide sponsachtig aanvoelen. De G-spot bevindt zich minder diep en aan de buikzijde van de vaginawand.

Het is ook mogelijk om de O- en G-spot gelijktijdig te stimuleren. Leg hiervoor je handen met de bovenkant tegen elkaar aan (dus de handpalmen naar buiten). Ga vervolgens met beide middelvingers de vagina in en bereik beide spots. Buig vervolgens de middelvingers tegen de spot aan, zodat je een soort ‘anker’ vormt. Deze gelijktijdige stimulatie kan resulteren in een zeer intens orgasme.

Tijdens de seks

Door de diepte van de plek is het niet altijd mogelijk om het met de vingers te bereiken. Ook tijdens de seks is het mogelijk om de plek te bereiken, al is hier wel een bepaalde positie voor nodig.

Hierbij ligt de man op zijn rug, met zijn benen wat gespreid. De vrouw zit met gespreide benen op haar partner, met haar gezicht naar de partner toe. Vervolgens leunt ze op haar armen wat naar achteren, waardoor de bekken iets gekanteld worden. De partner kan haar op deze manier penetreren, waarbij diepe O-spot stimulatie mogelijk is.

Ook lesbische koppels kunnen prima experimenteren met O-spot stimulatie, wanneer een van de partners een voorbind penis draagt.

Met een seksspeeltje

Mocht het met de vingers of tijdens het vrijen lastig zijn om de spot te bereiken en te stimuleren, dan kan gebruik worden gemaakt van een seksspeeltje. Speeltjes die bedoeld zijn voor G-spot stimulatie – g-spot vibrators – hebben een speciaal ontworpen design. Ze zijn te herkennen aan de gebogen top, waardoor bepaalde plekjes aan de vaginawand meer worden geprikkeld. Wanneer je de top naar de buikzijde houdt, kan de G- en A-spot gestimuleerd worden. Draai je echter de vibrator, dan komt de top richting de rugzijde te staan en kan de O-spot gestimuleerd worden.

Heb jij de O-spot al gevonden?

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid