door SassySue

Hoe moet je jezelf vingeren? Dit zijn de beste tips! 👌

3 mei 2021 door SassySue

Waar mannen onophoudelijk grapjes maken over aftrekken, houden vrouwen toch vaak ongemakkelijk hun mond. En dat is heel erg jammer, want masturberen is voor vrouwen net zo belangrijk én fijn als voor mannen. Misschien voel jij je wat ongemakkelijk over masturbatie, omdat er vaak lacherig over gesproken wordt of omdat het onderwerp zelfs helemaal gemeden wordt. Nergens voor nodig, masturberen is heel gewoon.

Inhoudsopgave

Masturberen kan je leren

Er zijn veel verschillende manieren om jezelf met je vingers te bevredigen. Hierin is niets fout, het gaat er uiteindelijk om dat het voor jou prettig voelt. Maar om je toch wat op weg te helpen, vertellen we je graag wat meer over wat gemiddeld het vaakst voorkomt: clitoris stimulatie!

Onderzoek heeft aangetoond dat de kans op een orgasme het grootst is als de clitoris diagonaal gestreeld wordt. Gemiddeld gezien kost het een vrouw 20 tot 30 minuten om tot een hoogtepunt te komen. Of het nu gaat om vingeren, Spaans spreken of pottenbakken; het kost tijd om een nieuwe vaardigheid te leren. Ook voelt het, net als bij het leren van andere vaardigheden, in het begin misschien wat onwennig of ongemakkelijk.

blije vrouw

No pressure!

Wanneer je voor het eerst begint met masturberen, probeer dan niet te veel focus te leggen op het klaarkomen. Probeer je orgasme te zien als de kers op de taart en niet als de taart zelf. Dit geldt ook voor seks. Een orgasme zou nooit het enige doel moeten zijn. Daarnaast is het goed om je aandacht te richten op wat fijn voelt en niet op wat je zo snel mogelijk tot een orgasme brengt. Trek er een paar weken voor uit om verschillende strelingen en aanrakingen uit te proberen. Varieer ook in snelheid en in de druk die je uitoefent. Zo kun je een mentaal lijstje beginnen met technieken die je fijn vindt.

“Probeer je aandacht te richten op wat fijn voelt en niet op wat je zo snel mogelijk tot een orgasme brengt.”

De juiste stemming

Vrouwen hebben over het algemeen wat meer tijd nodig om op te warmen dan mannen. Daarom is het verstandig om niet direct bovenop je clitoris te duiken, maar eerst rustig op te bouwen. Ook hierin heeft iedereen haar eigen voorkeuren. Zo kun je in de stemming komen door porno te kijken, een opwindend boek te lezen of door je erogene zones aan te raken.

“Door eerst de tijd te nemen om in de stemming te komen, gun je jouw lichaam ook wat tijd om opgewonden te raken.”

Je kan jezelf bijvoorbeeld opwinden door je tepels of buitenste schaamlippen zachtjes te strelen. Door eerst de tijd te nemen om in de stemming te komen, gun je jouw lichaam ook wat tijd om opgewonden te raken. Het kan namelijk heel goed zijn dat jouw brein al opgewonden is terwijl je lichaam achterblijft. Wanneer je lichamelijk opgewonden raakt, zul je ook merken dat je vochtig wordt. Dit komt door de toenemende bloeddruk, down there. Wanneer je vochtig bent, is het ook een stuk prettiger om jezelf aan te raken.

blije vrouw masturberen

Technieken om uit te proberen

 • Probeer een diagonale streling. Stel je een klok voor boven je clitoris. De 12 zit dan richting je anus en de 6 richting je navel. Streel van 1 naar 7 wanneer je rechtshandig bent, of van 11 naar 5 wanneer je linkshandig bent.
 • Gebruik een vinger om rondjes te draaien om je clitoris, zonder deze rechtstreeks aan te raken.
 • Wrijf tegen je clitoris met één vinger, of twee. Bouw op naar drie vingers, vier en vervolgens je hele hand.
 • Gebruik twee vingers, een aan elke kant van je clitoris. Wrijf van boven naar beneden, of probeer het van links naar rechts.
 • Tik op je clitoris met één of twee vingers.
 • Houd je ondergoed aan en wrijf tegen je clitoris door de stof heen. Dit kan je ook proberen met bijvoorbeeld een spijkerbroek aan.
 • Trek je buitenste schaamlippen tegen elkaar aan en en wrijf door de huid heen tegen je clitoris aan.

Bonus tips!

 • Gebruik glijmiddel om je vingers soepeler over je clitoris te laten glijden of voor extra stimulatie.
 • Probeer in verschillende houdingen te masturberen. Bijvoorbeeld terwijl je op je buik ligt, of terwijl je zit.
 • Stimuleer je clitoris met iets anders dan je vingers. Bijvoorbeeld met een kussen.
 • Houd tijdens het masturberen je adem in (niet te lang!).
 • Span je spieren aan tijdens het masturberen. Probeer bijvoorbeeld je tenen aan te spannen, vingers of buikspieren. Of span al je spieren tegelijk aan. Vergeet ook je bekkenbodemspieren niet!
 • Masturbeer eens met een speeltje.

Seksspeeltjes om uit te proberen

Met een seksspeeltje kan je ook uitstekend achterhalen wat je prettig vindt en wat niet. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld intense stimulatie nodig om opgewonden te raken of om tot een orgasme te komen. Daarnaast is het ook een manier om extra stimulatie toe te voegen aan de seks of de momentjes met jezelf. Heb je nog geen ervaring met seksspeeltjes? Dan is een vibrator een uitstekend speeltje om mee te beginnen.

Wat zijn jouw beste masturbatie tips? Deel het in een reactie! 

Reageer

Gerelateerde berichten

Een reactie op Hoe moet je jezelf vingeren? Dit zijn de beste tips! 👌

 • Ik vinger me het liefst als ik lig maar vind het een beetje saai worden en ben opzoek naar iets nieuw waar ik echt goed van kan klaarkomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid