Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

47.547 keer bekeken

Anus bleken: een gids voor beginners!

8 november 2017,

geschreven door

Het bleken van de anus is een trend die is komen overwaaien vanuit de porno-industrie. Na het scheren van het schaamhaar, werd ook dit modeverschijnsel snel overgenomen. Steeds meer mensen laten tegenwoordig hun anus bleken bij één van de vele schoonheidssalons, of doen het gewoon vanuit huis met behulp van een pigment blekende crème. Wil je meer weten over de risico’s en de verschillende methodes waarmee je je anus kunt bleken? Lees dan snel verder!

Waarom anus bleken?

Het bleken van de anus is de laatste jaren in populariteit gegroeid en steeds meer mensen zijn benieuwd geworden naar de mogelijkheden. Zoals gezegd, is het bleken van de anus een trend die is komen overwaaien uit de seksindustrie. Na het scheren van de schaamstreek moest op een gegeven moment ook de anus er aan geloven. Het was een ontwikkeling geworden om zo kaal en schoon mogelijk voor de dag te komen.

Het gebied rondom de anus is vaak donkerder van kleur doordat er meer pigment aanwezig is. Om dit kleurverschil te corrigeren kan men ervoor kiezen om de anus te bleken. Mannen en vrouwen die veel aan anale seks doen (anale penetratie, maar bijvoorbeeld ook rimmen) kunnen zich storen aan de hoeveelheid pigment rondom hun anus. Zij voelen zich aantrekkelijker en comfortabeler wanneer de anus lichter van kleur is. Het bleken van de anus is, ondanks wat sommige mensen denken, niet alleen voor vrouwen en homoseksuele mannen. Ook steeds meer heteroseksuele mannen willen tegenwoordig een ‘schoon sterretje’.

Voordelen:

 • Een zekerder en fris gevoel
 • Minder pigment rondom de anus
 • Aanmaak nieuw pigment wordt afgeremd
 • Het effect blijft 4 tot 6 maanden zichtbaar

Manieren om de anus te bleken

Er zijn verschillende methodes om het pigment rondom de anus te corrigeren.

Anus laten laseren

Wil je hulp van een professional bij het bleken van je anus? Hiervoor kun je een afspraak maken bij een kliniek of schoonheidssalon. Voorheen was dit de enige manier om je anus te laten bleken. Vaak maken deze klinieken gebruik van een laserbehandeling, waarbij het pigment van de huid lichter wordt gemaakt.

Het resultaat van een laserbehandeling is echter niet gelijk zichtbaar.. Met een laserbehandeling duurt het een aantal weken voordat je resultaat ziet. De lichtere huidcellen komen dan binnen 4 tot 7 weken door. Het resultaat van een laserbehandeling is daarnaast ook niet permanent. Na verloop van tijd zal er weer nieuw pigment aangemaakt worden en zal een nieuwe behandeling gestart moeten worden.

Voordeel laserbehandeling:

 • Eenmalige behandeling (niet dagelijks blijven smeren)
 • De behandeling wordt door een professioneel iemand uitgevoerd

Nadelen laserbehandeling:

 • Relatief duur
 • Pijnlijke behandeling

Anus laten bleken met behulp van crème

Waar er tegenwoordig verschillende schoonheidssalons zijn waar je je anus kunt laten bleken, is dit voor veel mensen vaak nog een te grote stap. Tegenwoordig kun je het echter prima thuis doen. Er zijn verschillende crèmes verkrijgbaar waarmee je zelf je anus kunt bleken.

De meeste crèmes dien je twee keer daags in een kleine hoeveelheid op de donkere plekken aan te brengen. Scheer van te voren eventueel haar weg en maak de anus goed schoon. Met een cirkelbeweging breng de crème vervolgens zachtjes aan op de anus. Net als met een laserbehandeling is bij een anus blekende crème is het resultaat pas zichtbaar na 4 tot 7 weken. Hoe snel de behandeling aanslaat en hoe lang het effect aanhoudt, is per persoon verschillend. Gemiddeld blijft het effect zo’n 2 tot 6 maand aanwezig.

Voordelen bleekcrème:

 • Gemakkelijk vanuit je eigen huis
 • Relatief goedkoper

Nadelen bleekcrème:

 • Huid kan droog aanvoelen (goed hydrateren dus!)
 • Tweemaal daags aanbrengen
 • Veel gebruikte bestanddelen zoals kojic zuur en hydrochinon kunnen de kwetsbare huid rondom de anus irriteren

anus bleek

Risico’s bleken anus

Voor beide methodes geldt dat wanneer de huid van te voren niet goed is schoongemaakt er een kans op infecties. Daarnaast kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • Huidbeschadiging
 • Een brandend gevoel
 • Irritatie en jeuk (door droogte)
 • Littekens
 • Hyper- of hypopigmentatie (lichtere of juist donkere plekken op de huid)

In sommige zeldzame gevallen kunnen er ook ongemakken als littekens, anale incontinentie of een bemoeilijkte stoelgang ontstaan. Gebruik je een crème en ervaar je één van de bovenstaande bijwerkingen? Stop dan met de behandeling en neem eventueel contact op met je huisarts.

Ben jij geïnteresseerd in het bleken van je anus en heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Misschien heb je al wel ervaring met een laserbehandeling of een blekende crème? Deel het in beide gevallen met ons in een reactie hieronder!

4 reacties

 1. Is het ongemakkelijk om je anus te laten bleken bij een schoonheidsspecialiste? Want het lijkt me zo’n gedoe om het zelf thuis te doen maar ik wil ook niet dat je dan helemaal awkward daar op zo’n stoel ligt ofzo. Heft iemand misschien ervaring met je anus laten bleken bij een specialist?? Ik ben een man van 36.

  1. Hoi Karel, ik begrijp dat de drempel om naar een schoonheidsspecialist te gaan nog wat hoog is. Je hoeft je echt geen zorgen te maken, want schoonheidsspecialisten zijn professionals die er voor zijn opgeleid en weten wat ze doen. Jij zal dus niet de eerste of de laatste klant voor ze zijn, die met de billen bloot gaat. Ze denken er dus absoluut niet raar over, en zullen vriendelijk en respectvol met je omgaan.

 2. Wat zijn goede producten dan om de anus mee te hydrateren? Mag gewone bodylotion daar voor worden gebruikt?

  1. Bodylotion zou ik niet snel doen, daar zitten vaak bestanddelen in die niet lekker samengaan met je anus. Bijvoorbeeld glycerine. Analyse me heeft een verzorgende spray voor de anus die ik wel kan aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

969 keer bekeken

Geschreven door

Seks is heerlijk, maar niet altijd zonder risico. In het heetst van de strijd vergeet je soms de gevaren van onveilige seks, maar het is zó jammer. Daarom delen wij in dit artikel 5 tips met jou die ervoor zorgen dat jij worry free kan genieten van …
969 keer bekeken