Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

8.895 keer bekeken

Waarom regelmatig masturberen gezond is én goed voor je seksleven!

30 mei 2023,

geschreven door

Stel je toch eens voor dat er iets zou zijn dat niet alleen ontzettend lekker was, maar ook nog goed voor je lichaam, goed voor je geest en goed voor je seksleven. Met als extra bonus: hoe meer je ervan zou genieten, hoe beter. Dan zou je dat wondermiddel toch meteen omarmen? Geloof het of niet: masturbatie ís dat wondermiddel. En het mooie: het is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Nu we Mei Masturbatiemaand weer afsluiten, heb je vast zelf al gemerkt hoe geweldig masturberen kan zijn. In dit artikel heeft seksuologe Eveline het nog even heel duidelijk over alle voordelen van masturberen!

Moe van het taboe

Helaas rust er nog altijd een zeker taboe op masturbatie. Vooral binnen een relatie. Veel partners weten bijvoorbeeld niet van elkaar hoe vaak ze masturberen of hoe ze dat doen. Masturbatie wordt door velen nog altijd gezien als iets dat je doet wanneer je vrijgezel bent of als een teken dat de seks met de eigen partner onbevredigend of ontoereikend zou zijn. Ook komt het regelmatig voor dat mensen de soloseks van hun partner als een bedreiging zien of zelfs als een vorm van vreemdgaan beschouwen.

Masturbatie wordt door velen nog altijd gezien als iets dat je doet wanneer je vrijgezel bent of als een teken dat de seks met de eigen partner onbevredigend of ontoereikend zou zijn.

En dat is dus eeuwig zonde. Want masturberen is een hele mooie manier om jezelf genot te geven en kan prima samengaan met een spannend en bevredigend seksleven met je partner. Sterker nog: eigenlijk kent regelmatig masturberen alleen maar voordelen. Zowel op het fysieke als op het mentale vlak:

Voordeel 1: Het is goed voor je lichaam

Je lichaam is dol op solo-seks. Het verlaagt stress en versterkt het immuunsysteem, en alsof dat nog niet genoeg is, helpt het je ook nog beschermen tegen hart- en vaatziekten. Als je jezelf genot bezorgt, gaat je hart namelijk sneller slaan en wordt je bloed sneller rondgepompt. Masturberen geldt dus als een prima cardio-workout. Mooi meegenomen, toch?

Voordeel 2: Het is goed voor je geest

Masturberen is een hele goede ontstresser. Niets is zo ontspannend en verkwikkend als een goede soloseks-sessie. Je verlegt je aandacht van je geest naar je lichaam. Je maakt je hoofd leeg. Je stressniveau daalt. En je maakt allemaal lekkere geluksstofjes aan. What’s not to love?

body en mind

Voordeel 3: Het is fantastisch voor je sexdrive

Bang dat je je zin in seks met je partner ‘verspild’ door te veel te masturberen? Geen zorgen, want het tegendeel is waar. Je sexdrive werkt als een spier: use it or lose it. Dus hoe meer je je sexdrive stimuleert, hoe sterker deze zal worden. Als je regelmatig masturbeert, stijgt namelijk je testosteronspiegel en komt je seksuele waakvlammetje als het ware wat hoger te staan. Daardoor krijg je niet alleen zelf meer zin in seks, maar zul je ook ontvankelijker zijn voor de seksuele prikkels en avances vanuit jouw partner.

Hoe meer je je sexdrive stimuleert, hoe sterker deze zal worden.

Masturbeert de ene partner veel meer dan de ander? Dan kan het zijn dat de één een hogere sexdrive krijgt dan de ander, waardoor een disbalans kan ontstaan. Daarom is het ook helemaal niet gek (en zelfs heel verstandig) om met je partner open te praten over soloseks. Door van elkaar te weten hoe vaak je ongeveer masturbeert en dat eventueel een beetje op elkaar af te stemmen, kun je ervoor zorgen dat je wat sexdrive betreft mooi in sync komt. Bovendien: door met elkaar te bespreken wat je lekker vindt bij het masturberen, geef je je partner ook de kans om daar iets van op te steken voor jullie momenten samen.

Voordeel 4: Je leert je eigen lichaam kennen

Een goed seksleven met een ander begint met een goed seksleven met jezelf. Dat klinkt misschien een beetje corny, maar het is echt waar. Genieten van seks begint met weten wat je lekker vindt, wat je niet lekker vindt en wat je nodig hebt om genot te ervaren of tot een orgasme te komen. Door regelmatig te masturberen leer je je eigen lichaam goed kennen en kun je ontdekken wat voor jou werkt, zonder de druk of spanning van het samenzijn. Vooral voor vrouwen valt er hier soms nog veel te winnen. Het ontdekken van hun eigen genot en alle manieren waarop ze dat genot kunnen bereiken, dat is voor veel vrouwen helaas nog een beetje een taboe. Zonde, want vrouwen hebben niet voor niets een clitoris gekregen: het enige orgaan dat alleen maar bestaat om genot te brengen.

Soloseks is goed voor je lichaam, je geest en je relatie. Zie het dus vooral als een cadeautje van de natuur. Enjoy!

Hulp nodig?

Vind je het toch lastig om intiem te zijn met jezelf of loop je tegen schaamte, schroom of andere blokkades aan? Wees niet bang, een seksuoloog kan je vaak heel goed helpen. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

2 reacties

  1. Beste Eveline ik heb wel eens gehoord dat als een man vaak zich masturbeert dat daar dor ook je penis beetje groter kan worden dus dat die iets lang kan worden als je vaker met je zelf speelt klopt dit of is dit een fabeltje groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.282 keer bekeken

Geschreven door

Je klikt dit artikel waarschijnlijk niet zomaar aan. Wij snappen je. Wij weten dat het soms zó ontzettend moeilijk is om voor jezelf te kiezen. Het is makkelijker om voor een ander te kiezen, dan krijg je tenminste geen gezeur of gezeik. Maar in the…
1.282 keer bekeken