De 10 grootste seksergernissen van mannen (+ oplossingen)

4 november 2020 door MisterD

Sommige vrouwen kreunen alsof hun leven er vanaf hangt, anderen zijn muisstil. De een spartelt als een vis op het droge wild over je heen, terwijl de ander geen vin verroert. We hebben het natuurlijk over seksergernissen. Opmerkelijk is dat veel mannen met dezelfde seksirritaties rondlopen. Grootste frustratiebron? Een gebrek aan initiatief bij vrouwen. Dat en nog véél meer lees je in deze blog.

1. Libidoverschil

Iedereen die in een prille relatie zit of zat herkent het; de eerste paar weken zijn één grote lichamelijke ontdekkingsreis. Het liefst zie, ruik en voel je elkaar zo veel en vaak mogelijk. Je libido stijgt boven alles en iedereen uit. Tot op enig moment de sleur als een sluipmoordenaar toeslaat en er steeds vaker een excuus bedacht wordt om niet te vrijen. Soms door mannen, soms door vrouwen. Maar wat moet je doen als jouw veel libido hoger ligt dan die van je partner?

“Jongeren hebben gemiddeld twee keer per week seks.”

De beste optie is om met je bedpartner te praten en alle kaarten op tafel te leggen. Een laag libido is veelal de oorzaak van een of meer van onderstaande factoren.

 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Angst
 • Prestatiedruk
 • Verkeerde verwachtingen
 • Medicatie (bijvoorbeeld antidepressiva)

Alleen al er over te praten werkt soms helend. Schroom niet om diep in elkaars gedachten te duiken en verlangens en angsten uit te spreken. Alleen dan komen jullie als stel én jullie libido dichter bij elkaar.

2. Te veel of te weinig geluid

Wie meerdere vrouwelijke bedpartners op zijn naam heeft staan, weet dat de ene vrouw tussen de lakens meer decibel produceert dan de ander. Sterker nog, de een hoor je van 5 kilometer afstand, terwijl de ander zich muisstil houdt. Beide uitersten vallen veelal niet goed in de smaak bij mannen. Ondanks dat het ‘maar’ geluid is, zit er vaak een dieperliggende reden achter. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek

Een noemenswaardige uitkomst van het onderzoek is dat een meerderheid van de vrouwen gedurende de seks geluid maakt (niet perse alleen tijdens het orgasme). Daarnaast zegt 66 procent van de vrouwen extra geluid te maken om de ‘climax’ van hun partner op te laten schieten. Bijna negentig procent kreunt om jou zelfverzekerder te laten voelen. Een andere reden waarom vrouwen soms veel geluid maken is omdat ze de seks oncomfortabel, pijnlijk of saai vinden.

3. Penetrante lichaamsgeur

Stel je voor: je date met een jongedame waar je al tijden een oogje op hebt. Er is een natuurlijke klik, wederzijdse humor en voelbare seksuele spanning. Jullie besluiten bij jou thuis de date te vervolgen. Daar begint niet veel later een vurige zoenpartij op de bank. Half lopend, half om elkaar heen draaiend vinden jullie de slaapkamer. Een voor een gaat een kleding stuk uit. Per uitgedaan kleding stuk komt er steeds meer lichaamsgeur vrij. De zorgvuldig opgebouwde seksuele spanning zakt als een kaartenhuis in elkaar. Met moeite geef je je over aan het moment en probeert er wat van te maken.

Achteraf overheerst teleurstelling. Een anticlimax van jewelste. Erg vervelend voor jou als man, maar ook vrouwen ondervinden vaak last van nare lichaamsgeurtjes. Veel voorkomende oorzaken zijn:

 • Schimmelinfecties
 • Hormonen die uit balans zijn
 • Warm weer
 • of slecht ademend ondergoed.

Blijft de stank bij je bedpartner aanhouden? Schroom niet om het subtiel te vertellen. Er zijn genoeg manieren om de vulva weer uitstekend te laten ruiken.

4. Weinig beweging

Mannen raken geïmponeerd door flexibele en lenige vrouwen in bed. De manier van bewegen vormt voor een groot deel de kwaliteit van de seks. Hoe minder beweging, hoe minder spannend de seks. Een vrouw hoeft niet perse turnlenig te zijn, maar als een zeester op haar rug blijven liggen is een ander uiterste. Dit frustreert mannen dusdanig dat het een afknapper is.

“Veel beweging bevordert de sekskwaliteit.”

Wees echter voorzichtig met de schuld afschuiven op je vrouwelijke bedpartner. Het kan zijn dat ze zich door jou niet op haar gemak voelt of er te weinig aandacht is besteed aan voorspel. Heb je alles uit de kast gehaald om haar zo fijn mogelijk te bevredigen?

Als er geen verandering optreedt, is het zaak om de oorzaak bij haar te zoeken. Het kan zijn dat ze onzeker is, niet bewust is van het feit dat ze amper beweegt of iets compleet anders! Wie weet houdt iets piepkleins haar tegen om los te gaan. Als jij die blokkade weghaalt, kan het nog wel eens verbazingwekkend leuk uitpakken ;-).

5. Verkeerd bevredigen

Het overgrote deel van mannelijke tieners en twintigers masturbeert meerder keren per week. Na al die jaren weet jij exact wat je lekker vindt. Je hebt je penis precies vast hoe jij het wil, met precies de juiste druk op precies de goede plek. Verwacht niet dat vrouwen dezelfde skills hebben. Doe dus wat water bij de wijn en verwacht geen magie van vrouwen. Het valt dan alleen maar mee als ze het wel goed kan.

Helaas snappen sommige vrouwen er weinig van. Ze beginnen gelijk fullspeed te sjorren, doen het te langzaam, vergeten de eikel, maken het niet nat of knijpen te hard. Dat is waar je dus niet op zit te wachten als man. De beste remedie is praten. Vertel wat je lekker vindt, maar vertel ook wat je niet lekker vindt. Het zelfde geldt voor orale bevrediging.

6. Vaginale droogte

Een veel voorkomende issue tijdens het voorspel is droogte. Dit kan in één klap de sfeer verpesten. Als man voelt het alsof je ego wordt aangetast. De handdoek in de ring gooien ligt voor de hand, maar even door de zure, droge appel heen bijten is een beter idee.

Vaginale droogte kent meerdere oorzaken. De meest voorkomende zijn:

 • Stress
 • De pil
 • Antidepressiva
 • Te veel seks
 • De overgang
 • Niet (genoeg) opgewonden raken
 • Roken
 • Lichamelijke aandoening (disfunctioneren Bartholinklieren)

Oplossing? Langdurig voorspel of glijmiddel.

7. Altijd zelf initiatief moeten nemen

De touwtjes zelf in handen hebben is fijn, maar een vrouw met dominante trekjes is minsten zo fijn. Altijd zelf bepalen wat er gebeurt wordt vroeg of laat voorspelbaar en zelfs saai. Het is voor mannen frustrerend als ze als enige initiatieftoner zijn. Denk daarbij aan beginnen met voorspel, kleren uitdoen, van standje wisselen of een nieuw seksspeeltje introduceren.

“De grootste seksergernis van mannen is een gebrek aan initiatief bij vrouwen.”

De een is van nature dominanter dan de ander, maar wederzijds initiatief zorgt voor meer spanning, onvoorspelbaarheid én meer seks. Houd er rekening mee dat verschillende factoren mogelijk invloed hebben op de mate van initiatief nemen: angst voor afwijzing, libidoverschil, gewenning of medicijnen.

8. Te korte vrijpartij

Een gemiddelde vrijpartij duurt iets langer dan 5 minuten. Voorspel is hierbij niet meegerekend. Veel mannen ambiëren een veel langere sekssessie en vragen veel van hun eigen lichaam. Het gevaar van te snel klaarkomen ligt dan op de loer. Veel mannen zijn hier onzeker over. Hoe meer je er bang voor bent, hoe eerder het gebeurt. Wil je die onzekerheid (tijdelijk) wegnemen? Probeer dan een orgasmevertragende crème.

Seksuele handelingen tussen de penetratie door is hét hulpmiddel tegen de frustrerende kortdurende vrijpartijen. Bevredig haar met je handen of mond en ga daarna verder met waar je gebleven was. Zorg dat het geen einddoel is om zo lang mogelijk bezig te zijn. Totale toewijding in het moment is het belangrijkst. Genieten jullie er samen van? Dan is tijd slechts bijzaak.

9. Vrouw die niet klaarkomt

Ondanks dat mannen voornamelijk gefocust lijken op hun eigen hachje, is het voor velen een uitdaging om een vrouw haar ultimum te laten bereiken. Dat vergt heel wat ziel en zaligheid. Onderzoek toont namelijk aan dat 1 op 4 vrouwen regelmatig last ondervindt van klaarkomproblematiek. Bij mannen ligt onzekerheid en egoschade op de loer als hun bedpartner niet klaarkomt, hoe hard hij zijn best ook doet.

“1 op de 4 vrouwen heeft regelmatig moeite met klaarkomen.”

Uit onderzoek naar vrouwelijke orgasmes blijkt dat slechts 18 procent van de vrouwen klaarkomt door alleen penetratie. Ruim 37 procent van de vrouwen behoeft clitorale penetratie. Dus, je weet wat je te doen staat! Ook andere oorzaken als spanning, gemoedstoestand en erfelijkheid hebben invloed. Helpende hand nodig? Verras je bedpartner dan met een spannende sextoy voor duo’s.

10. Onzekerheid

Onzekerheid is een zwaargewicht als het gaat om seksuele ergernissen. Zowel jouw eigen onzekerheid, als die van je bedpartner zorgen mogelijk voor enorme obstakels. Vragen als: ben ik wel aantrekkelijk genoeg? Heeft hij/zij wel zin? Is mijn penis wel groot genoeg? Heb ik mij wel goed geschoren? spoken door menig tiener en twintigerhoofd. Zelfs bij oudere mensen is onzekerheid een grote boosdoener. Dat wekt een hoop ergernissen op. Boos zijn op je onzekere ik, of de onzekerheid van je partner werkt averechts.

Spreek onzekerheden uit en bevorder gedrag wat jou zelfverzekerd maakt. Na het goed uitspreken van elkaars onzekerheden en wensen is de kans groot dat alle bevestigingsvragen in je hoofd als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Wat is jouw grootste seksergernis? Laat het ons weten!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid