Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

7.043 keer bekeken

Siliconen glijmiddel in combinatie met speeltjes – dit is wat je moet weten!

3 april 2019,

geschreven door

Een glijmiddel gebruik je wanneer je de seks soepeler en meer comfortabel wil laten verlopen. Ook bij het gebruik van seksspeeltjes is het fijn om een beetje smeersel bij de hand te hebben. Wanneer je glijmiddel in combinatie met een seksspeeltje wilt gebruiken, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Geen zorgen, we vertellen je alles wat je moet weten in deze blog!

Waterbasis en siliconenbasis

De meest voorkomende soorten glijmiddel zijn op water- of siliconenbasis. Beide smeermiddelen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Een siliconen glijmiddel kan bijvoorbeeld niet met alle seksspeeltjes van siliconen gebruikt worden.

Doordat een siliconen glijmiddel niet wordt opgenomen door de huid, droogt het minder snel op. Hierdoor ben je langer verzekerd van een soepel en glad gevoel. Een smeermiddel op siliconenbasis is echter wel wat lastiger schoon te maken dan een glijmiddel op waterbasis. Dit maakt een glijmiddel op siliconen basis wel weer geschikt voor onder de douche, waar een glijmiddel op waterbasis snel zou wegspoelen.

Glijmiddel op waterbasis

 • Kan met elk soort condoom en seksspeeltje worden gecombineerd
 • Makkelijk schoon te maken
 • Droogt snel op
 • Vaak aanvullen

Glijmiddel op siliconenbasis

 • Wordt niet opgenomen door de huid
 • Dikkere viscositeit
 • Blijft langer glad
 • Ideaal voor lange sessies en anale seks
 • Niet te gebruiken met siliconen seksspeeltjes

Opgelet! Siliconen seksspeeltjes in combinatie met siliconen glijmiddel

Waar je dus goed op moet letten bij een siliconen glijmiddel, is dat het niet altijd goed te combineren valt met je siliconen seksspeeltje. Het siliconen glijmiddel kan zich namelijk aan je seksspeeltje gaan hechten. Het resultaat is een plakkerig aanvoelend seksspeeltje. Dat wil je natuurlijk niet!

“Een siliconen glijmiddel kan zich aan je siliconen seksspeeltje gaan hechten. Het resultaat is een plakkerig aanvoelend seksspeeltje.”

Wat kan dan wel?

Heb je een siliconen seksspeeltje in huis en wil je deze nog een tijdje blijven gebruiken? Haal dan een glijmiddel op waterbasis in huis! Een lubricant op waterbasis kan namelijk met elk soort seksspeeltje gecombineerd worden. Plastic, metalen en glazen sextoys kunnen overigens wel gewoon met een siliconen glijmiddel worden gebruikt.

deformed sextoys
Bron: dangerouslilly.com

Gebruiken jullie je seksspeeltjes altijd met het juiste glijmiddel? Deel het met ons in een reactie!

5 reacties

  1. Hoi Jess,
   Siliconen glijmiddel tast het materiaal van een siliconen seksspeeltje aan en maakt het bij elk gebruik poreuzer. Hierdoor kunnen er snel kleine scheurtjes, gaatjes en barstjes ontstaan in de siliconen laag waar bacteriën zich makkelijk in kunnen nestelen. Het wordt onmogelijk om het seksspeeltje helemaal hygiënisch schoon te maken en dit kan leiden tot infecties van de geslachtsdelen. We willen dus zeker aanraden om het siliconen glijmiddel te vervangen door waterbasis glijmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.700 keer bekeken

Geschreven door

Toen mijn vriendinnen en ik een jaar of 13 waren zetten we ze bij elkaar (want dat was cool), nu krijg je een mep wanneer je probeert er een te geven. Dan heb ik het natuurlijk over zuigzoenen. Dé soort zoen die, naast een wat bezitterige vibe, ook …
5.700 keer bekeken