door SassySue

Dit kun je beter NIET als glijmiddel gebruiken

19 juli 2018 door SassySue

We hebben allemaal weleens een situatie meegemaakt waarbij glijmiddel geen overbodige luxe was. Bij een quicky, anale seks of bij het gebruiken van een speeltje doet een flinke lik glijmiddel wonderen. Maar wat doe je wanneer je om glibberigheid verlegen zit, maar geen glijmiddel in huis hebt? Juist, dan kijk je in je keukenkastjes en badkamer naar andere producten die je kan gebruiken. Wij zetten voor je op een rijtje welke producten je NOOIT als glijmiddel zou moeten gebruiken.

1. Bakboter

Hoewel jouw biefstukje misschien wel vlekkeloos de pan uit glijdt met een flinke dosis bakboter, is het geen geschikt glijmiddel om te gebruiken voor seks. Ten eerste is bakboter een product dat voor een groot gedeelte uit olie bestaat. Olie en condooms of seksspeeltjes zijn géén goede match; de olie kan het materiaal van condooms of speeltjes afbreken. Daarnaast is bakboter niet zo glibberig als je misschien denkt, het is niet glad genoeg om als glijmiddel te gebruiken. Tot slot is er een flinke kans dat dit goedje de vagina of penis flink zal irriteren, het is namelijk niet getest als glijmiddel. Laat je bakboter dus lekker in de keuken! Wanneer je aan de slag wil met fisting, is een boter(achtige) substantie overigens wel een goed idee. Bijvoorbeeld Crisco.

2. Spuug

Super handig, spuug heb je altijd bij je! Maar eh, erg sexy is het niet. “Oi lieverd, je poes is wel wat droog. Wacht, ik tuf er wel even op!”. Niet bepaald opwindend. Als dat nog niet genoeg reden voor je is om het niet te doen, dan hebben we er nog eentje voor je. Spuug is niet bepaald hygiënisch, je kan er SOA’s mee overdragen. Ook is spuug, net als bakboter, niet glibberig genoeg om effectief te gebruiken als glijmiddel.

3. Baby olie

Je kan het aan de naam al zien, in babyolie zit olie. Niet goed voor condooms dus. Maar dat is niet alles! Wanneer je babyolie als glijmiddel gebruikt, is de kans groot dat je er een vaginale infectie aan overhoudt. Onderzoek toont aan dat er een relatie bestaat tussen het gebruiken van babyolie en het krijgen van een candida infectie. Yikes.

4. Vaseline

Vaseline of Petroleum Jelly is een fijn goedje om te gebruiken op je droge huid. Dus waarom zou je het niet gebruiken voor andere droge situaties? Easy Peasy, omdat je er bacteriële vaginose van kan krijgen! Het gebruiken van vaseline verdubbelt je kans op bacteriële vaginose al wanneer je het één keer hebt gebruikt in de afgelopen maand. Een infectie is niet fijn, dus gebruik geen vaseline op je private parts. Ook condooms en sextoys houden niet van vaseline.

5. (Body)lotion

Bodylotion en andere lotions bevatten veel ingrediënten die niet bepaald goed zijn voor jouw geslachtsdeel. Denk bijvoorbeeld aan parfum, maar ook andere hulpstoffen die daar beneden niet veel goeds zullen doen. Gebruik je toch een lotion als glijmiddel? Dan is de kans groot dat je last krijgt van irritatie, zwelling en roodheid. Niet doen, dus.

6. Water

Net als spuug, heb je nagenoeg altijd toegang tot water. Lekker makkelijk dus. En als iets droog is, dan maak je het nat met water. Toch? Dat klopt. Maar hoewel water wel nat is, glijdt het voor geen meter. Heb je ooit als kind (of later in je leven) gebuikshuift over zo’n glibberige en natte plastic baan? Stel je dan nu eens voor dat je dit had moeten doen over een baan die alleen nat is gemaakt met water. Dus géén groene zeep, of wat dan ook. Autsj, pijnlijk toch? Seks met water als glijmiddel zal zeker niet soepeler verlopen. Glijmiddel op waterbasis is een ander verhaal, hier zijn stofjes aan toegevoegd waardoor dit glijmiddel wél lekker glijdt. 

Dit kun je wél als glijmiddel gebruiken

Gelukkig zijn er wel een paar producten die je wel als (alternatief) glijmiddel kan gebruiken. Wie weet heb je wel een van deze producten in huis.

1. Kokosolie

Iedere #fitgirl zweert erbij; kokosolie. Dit veelzijdige product kun je gebruiken om in te bakken, maar ook om je huid mee te hydrateren. Daarnaast is het ook lekker glibberig, dus je kan het ook als glijmiddel gebruiken. Het ruikt óók nog eens lekker. Gebruik kokosolie niet in combinatie met condooms, het blijft natuurlijk een olie!

2. Aloe Vera

Aloe Vera wordt regelmatig in glijmiddel verwerkt. Niet gek, want het sap van dit plantje is erg goed voor je! Pure Aloe Vera is zeer geschikt om te gebruiken als glijmiddel. Het is glad genoeg en niet schadelijk. Gebruik echter geen lotion met Aloe Vera, in lotion zitten nagenoeg altijd ingrediënten die niet goed zijn voor je private parts. Bonus, pure Aloe Vera kun je ook veilig gebruiken met condooms of seksspeeltjes.

3. Glijmiddel

Het allerbeste glijmiddel? Dat zal toch altijd glijmiddel zijn. Dit zijn onze favorieten. Stukken beter dan spuug of bakboter, toch?

Heb jij weleens iets als glijmiddel gebruikt wat hier niet voor bestemd was? Deel jouw ervaringen in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Dit kun je beter NIET als glijmiddel gebruiken

  • Kheb een keertje aftersun gebruikt tijdens t rukken. Rukken zelf ging vlot maar toch wel een week een rooie worst gehad en 2 weken was de dop echt gevoelig 😂 en normaal klaag ik niet van pijn. Heb me op me 21 laten besnijden zonder verdoving

    • De bestandsdelen in aftersun zijn inderdaad niet echt prettig voor je jongeheer. Dat overkomt je vast niet nog een keer 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid