Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

9.383 keer bekeken

BDSM – Alle feiten en fabels op een rijtje!

27 augustus 2023,

geschreven door

BDSM wordt steeds populairder en de meeste mensen zijn intussen wel bekend met de term. Toch gaan er vele feiten, fabels en onduidelijkheden over rond. Daarom zetten we een aantal feiten en fabels over BDSM voor jou op een rijtje.

Alle feiten en fabels over BDSM verzameld

Waar staat BDSM voor?

Een inmiddels bekende afkorting staat voor:

  • Bondage en Discipline (BD)
  • Dominantie en submissie (DS)
  • Sadisme en Masochisme/Sadomasochisme (SM)

Wat houdt BDSM precies in?

BDSM is een verzameling van verschillende seksuele handelingen. Het heeft betrekking op alles dat te maken heeft met seksuele opwinding door het beperken van iemands vrijheid, vastbinden, iemand pijnigen of gepijnigd willen worden, straffen, vernedering, domineren en onderdanigheid.

Doet het pijn?

Pijn speelt lang niet altijd een rol bij kinky sex. Machtsverhoudingen, vernederen en vastbinden zijn ook belangrijke elementen, waarbij pijn niet per sé aanwezig hoeft te zijn. Bij SM speelt pijn vaak wel een belangrijke rol. Bij pijn komt het stofje endorfine vrij en dat geeft jou een gelukzalig gevoel. Ook komt tijdens het BDSM-spel adrenaline vrij. En dat werkt dan weer als een natuurlijke pijnstiller!

“Bij pijn komt endorfine vrij, waardoor je je gelukkig gaat voelen. Tegelijkertijd komt ook tijdens een BDSM-spel adrenaline vrij, dat juist pijnstillend werkt.”

Voor wie is het?

Iedereen is geschikt voor BDSM! Maar niet iedereen zal er even openlijk over praten, hoewel menigeen fantasieën zal hebben om gedomineerd of ondergeschikt in bed te zijn. Hoe ver je daarin wilt gaat, ligt natuurlijk helemaal aan wat jij prettig vindt.

Is alles veroorloofd?

Ja, maar dat is van tevoren wel afgesproken. Het is een spel waarbij jullie elkaar goed in de gaten houden, zodat er geen grenzen worden overschreden. Het gaat om wederzijds vertrouwen, vrijwilligheid, verantwoordelijkheid en veiligheid. Dit spreek je samen met je partner af. Zo is het belangrijk om samen een stopwoord of -teken af te spreken, waarmee de onderdanige een grens kan aangeven. De Dominant zal een stopwoord of -teken nooit negeren.

Alleen maar kinky sex?

Nee, het kan een leuke en spannende afwisseling zijn. Af en toe kink toepassen in de slaapkamer, maakt je nog niet direct een BDSM’er. Daarnaast zijn er genoeg kinksters die ook regelmatig ‘vanilla’ seks hebben.

Wist je dat… sommige BDSM’ers er een 24/7 leefstijl op na houden?

Ongezond en onstabiel?

Nee, het is een fabeltje dat BDSM alleen voor mensen is die een seksuele afwijking hebben of die emotioneel onstabiel zijn. Sterker nog, het is gebleken dat de meeste BDSM’ers juist emotioneel erg stabiel en gezond zijn! Waarschijnlijk omdat een kinkster juist meer bewust is van zijn of haar seksuele voorkeuren, en daar handelen ze dan ook naar door middel van kinky seks. Dit leidt juist weer tot minder frustratie!

Doen of laten?

Of kinky sex iets voor jou en partner is, is volkomen afhankelijk van jullie. Niets hoeft, alles mag, zolang jullie beide er maar van genieten. Je kan rustig beginnen en het langzaam uitbreiden. Je merkt vanzelf tot op welke hoogte je dit het plezier brengt waarvoor het bedoeld is.

Bekijk ook: Marith Iedema duikt in de wereld van BDSM

Mis jij nog feiten of fabels over BDSM? Laat het weten in de reacties!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.884 keer bekeken

Geschreven door

Iedere vrijdag besteden wij aandacht aan de meest uiteenlopende fetisjen, want voor alles bestaat wel een bijzondere seksuele voorkeur. Deze week behandelen we gerontofilie: een seksuele voorkeur, van een relatief jong persoon, voor seks met mensen o…
1.884 keer bekeken