Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

1.991 keer bekeken

14 redenen waarom seks goed is voor lichaam en geest

2 maart 2021,

geschreven door

Wij mensen spenderen oneindig veel uren aan het denken aan en hebben van seks. Seks draait niet alleen om voortplanting (DUH, wat lezen we hier? De Margriet?), wij mensen hebben ook seks voor ons genot. Maar zo’n heuse vrijpartij biedt niet alleen lichamelijke sensaties, ook voor onze geest is het heel gunstig om eens goed van bil te gaan. Wij hebben 14 redenen voor jou verzameld waarom seks zo goed is voor lichaam én geest. 

#1 Seks verzacht pijn

Endorfines zijn de natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Lucky for us, want endorfines stromen door onze hersenen en lijf tijdens een vrijpartij. Voor sommige mensen kan het hoofdpijn genezen (gooi die smoes dus maar in de prullenbak, dames). Daarnaast wordt ook de neurotransmitter serotonine aangemaakt, wat je een gevoel van geluk geeft.

#2 Je verbrandt calorieën

Seks is niet zo effectief als twee uur beunen in de gym, maar het verbrandt zeker behoorlijk wat calorieën. Tijdens een sessie van 30 minuten verbranden mannen gemiddeld 101 calorieën, terwijl vrouwen er 69 (hehe) verbranden. Dat zijn zo’n 4,2 of 3,1 calorieën per minuut!

“Tijdens een sessie van 30 minuten verbranden mannen gemiddeld 101 calorieën, terwijl vrouwen er 69 (hehe) verbranden.”

seks is gezond

#3 Het verhoogt je immuunsysteem

Een studie wees uit dat studenten die minstens één keer per week seks hadden, hogere niveaus van een bepaald antilichaam hadden. Een hoog immuunsysteem is essentieel als het gaat om het bestrijden van ziekten. In feite waren de niveaus 30% hoger dan bij degenen die helemaal geen seks hadden.

#4 Seks is goed voor ons hart

Alles wat aankomt op training is goed voor ons hart. Punt 2 wees al uit dat seks een prima work-out is. Een vrijpartij kan je vergelijken met traplopen;  je hartslag zal in het heetst van de strijd zo’n 150 slagen per minuut maken.

#5 Het vermindert stress

Naast alle feel-good chemicaliën die je hersenen vrijgeven tijdens de seks, heb je ook een afname van cortisol. Uit onderzoek blijkt dat penetrerende seks het beste helpt om met stress om te gaan, maar alle soorten seks helpen bij het ontspannen.

#6 Vermindert de kans op prostaatkanker

Vaak ejaculeren staat in verband met het verminderde risico op prostaatkanker. Uit een onderzoek onder 50.000 mannen tussen de 40 en 75 jaar, bleek dat mannen die vaker dan 21 keer per maand ejaculeerden minder kans hadden op deze vorm van kanker dan mannen die vier tot zeven keer een natte erectie hadden.

prostaatkanker seks

#7 Je voelt je gezonder

Blijkbaar voel je je gezonder wanneer je seksueel actief bent. Volgens een studie onder 3000 Amerikanen van 57 tot 85 jaar, blijkt dat seksueel actieve mensen hun algemene gezondheid hoger inschatten dan personen die niet seksueel actief waren. De eerste groep gaf aan dat ze een ‘uitstekende gezondheid’ hadden in tegenstelling tot de tweede groep die de woorden ‘goed’ of ‘slecht’ aan hun gezondheid koppelden.

“Seksueel actieve mensen schatten hun algemene gezondheid hoger in dan niet seksueel actieve personen.”

#8 Kleinere kans op een maagzweer

Ook blijkt dat een gelukkig huwelijk (en dus een goed seksleven) het risico op een angina (hartaandoening) en maagzweren vermindert. In een onderzoek onder 10.000 mannen hadden degenen die zich geliefd en gesteund voelden een lager risico op angina pectoris. In een ander onderzoek onder 8.000 mannen hadden degenen die thuis problemen hadden meer kans op het ontwikkelen van een darmzweer. Seks is niet de enige manier om liefde en genegenheid te tonen, maar het is er zeker een.

#9 Seks verlaagt je bloeddruk

Mensen die elkaar vaak omhelzen, hebben waarschijnlijk een lagere bloeddruk. Dat blijkt uit een onderzoek uit 2003 (lang geleden jonge). Stellen die elkaars handen 10 minuten vasthielden en daarna 20 seconden omhelsden, hadden veel minder stress.

#10 Je slaapt beter

Ben jij of ken jij ook zo’n vent die binnen dertig seconden na ejaculatie naast je ligt te snurken? Irritant, maar hij kan er niet heel veel aan doen. Het hormoon oxytocine wordt vrijgemaakt tijdens de seks, en dit hormoon maakt je slaperig.

#11 Seks helpt mannen dichter bij hun gevoel te komen

In 2005 is uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen gebleken hoe seks mannen kan helpen in contact te komen met hun emoties. Mannen werden aangesloten op hersenscans om hun cerebrale bloedstroom te volgen, terwijl hun vrouwelijke partners hen stimuleerden. De resultaten toonden aan dat de bloedstroom werd verhoogd naar de achterste insula en verlaagd naar de rechter amygdala. De insula is een gebied dat in verband is gebracht met het verwerken van emoties, pijn en warmte. Moeilijke woorden allemaal, maar geloof maar gewoon dat het klopt. 😉

man gevoelig

#12 Het verbetert het korte termijn geheugen

Blijkbaar is seks een perfecte manier om ons korte termijn geheugen een boost te geven. Sommige onderzoeken concluderen dat het komt doordat seks de groei van hersencellen stimuleert in gebieden van de hersenen die verband houden met het geheugen, terwijl anderen suggereren dat het komt door de seksuele ‘nagloeiing’ die ons vol dopamine en oxytocine pompt.

#13 Seks vermindert angstige gevoelens

De bloedstroom neemt af naar de amygdala tijdens seks – het gebied van de hersenen dat verband houdt met angststoornissen. Veel bloed dat naar de amygdala stroomt, kan de kans op het ontwikkelen van een angststoornis of andere psychische problemen vergroten, dus seks kan een manier zijn om dat risico te verkleinen.

#14 Het kan je genetisch gezonder maken

In een studie werd meer seksuele intimiteit gekoppeld aan langere teromonen. Teromonen zijn een deel van onze chromosomen die hen beschermen tegen schade. De resultaten lieten een verband zien, geen oorzakelijk verband, dus het kan gewoon zijn dat gezondere mensen meer seks hebben dan dat seks goed is voor genen.
Heb jij nog een leuk seksweetje? Laat hem achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.525 keer bekeken

Geschreven door

Kan je wel een beetje extra beweging gebruiken? Dan is de Heeldo wellicht een speeltje voor jou! Heeldo is het eerste strap-on harnas voor je voet. Sterker nog, het is het eerste strap-on harnas voor eigen gebruik. Met behulp van het harnas kan je zo…
4.525 keer bekeken