It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

1.396 keer bekeken

De beste manieren om je hookup veiliger te maken!

16 oktober 2019,

geschreven door

Het is totaal geen schande als je met iemand afspreekt voor een snelle date of een hookup. Anno 2019 kan dit gewoon en gebeurt het ook steeds vaker via bijvoorbeeld Tinder en Grindr. Maar even veilig is het niet altijd, want we kennen de voorbeelden. Daarom gooien wij in dit blog 7 super handige tips naar jou toe!

Veel mensen hebben minder dan 25 woorden nodig om diezelfde avond nog af te spreken met elkaar voor een snelle hookup. Of soms is een foto van je ‘zaakje’ ook meer dan genoeg. Dat laatste komt op Grindr vaker voor dan je denkt, want daar kun je wel foto’s sturen. Gebruikers van zowel Tinder als Grindr weten vaak bij zo’n hookup niet waar ze belanden en doen exact het tegenovergestelde van wat hun ouders ze hebben geleerd.

Waarom? Nou, er zit een bepaalde spanning in deze afspraken. Voor veel mensen kan dit een kick zijn of zelfs een heuse lifestyle, maar wees altijd voorzichtig. Vooral als je het eens wilt gaan proberen en het gaat je eerste hookup ever worden. Er zijn obviously grote risico’s verbonden aan deze snelle dates via dateapps zoals Tinder en Grindr. Deze tips zijn om jouw hookup dateleven veiliger te maken.

1. Vraag altijd om een foto

Iedereen, die geen catfish is, heeft op dateapps meerdere foto’s. En ze zijn al helemaal niet te beroerd om deze te verzenden! Zo werkt het nou eenmaal. Je zou vrij gemakkelijk aan foto’s moeten kunnen komen van die persoon, door naar social media te vragen etc. Het kan ook zijn dat je een verdwaalde nude toegestuurd krijgt, maar neem die even voor lief. Als je het niet vertrouwt of je ontvangt helemaal geen foto’s; steek er dan geen moeite in en blijf lekker thuis.

Tip! Haal foto’s door de Google reverse image search tool om te bepalen of je hookup echt is of niet.

2. Het telefoonnummer van je hookup

Als je een telefoonnummer ontvangt van je eventuele hookup, zou je kunnen concluderen dat hij of zij een echt persoon is. Een catfish of iemand die kwaad wil doen zal niet snel een telefoonnummer uitgeven! Tenzij het om een vals of prepaid nummer gaat. Het blijft gissen, maar een beetje extra vertrouwen kun je er wel door krijgen. Net zoals het vragen om de foto, is dit ook geen waterdicht plan, maar wel de moeite waard om het te proberen. Veiligheid voorop!

3. FaceTime of videobellen

Er zijn dateapps, naast Tinder en Grindr, die videobellen ondersteunen. En het oude vertrouwde Whatsapp of Snapchat ondersteunt dit natuurlijk ook! Er zijn genoeg potentiële hookups die graag van te voren even willen kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Dus, zodra je een telefoonnummer hebt ontvangen kun je het best even proberen.

4. Deel je locatie

Je kunt met bijna elke Social app laten weten waar je uithangt en het makkelijkste voorbeeld is Whatsapp. Deel je (live) locatie met een beste vriend(in) zodat hij of zij weet waar je bent, just in case. Schaam je totaal niet en neem een vriend in vertrouwen door te vertellen dat je een hookup hebt. Als ze een langere periode niets van jou horen of geen verandering van locatie zien, weet die vriend dat er actie ondernomen moet worden!

5. Bespreek vooraf wat je gaat doen

Het klinkt niet enorm sexy, maar het geeft je wel een duidelijk beeld van wat er gaat gebeuren. Ga je het bijvoorbeeld met of zonder condoom doen? Of blijft het bij intiem knuffelen? In de gay wereld is het middel PrEP een veel voorkomende reden om geen condoom te gebruiken. Misschien heeft je hookup niet eens condooms in huis! Weet daarom waar je aan begint. Ga bijvoorbeeld niet naar iemand toe als je niet precies weet waar je (seksueel gezien) aan toe bent.

6. Voel je je niet op je gemak? Ga gewoon weg.

Ben je niet in de mood? Of voel je je gewoon niet helemaal comfortabel bij je hookup? Ga gewoon weg! Je hoeft niet altijd een reden te verzinnen, want soms is het gewoon onwijs simpel; je voelt het of je voelt het niet. Omdat je hebt besproken om seksueel gezien dichterbij elkaar te komen, hoeft dat niet te betekenen dat je jezelf op de automatische piloot moet zetten. Je hebt altijd de optie om weg te gaan wanneer jij wil.

“Een hookup is fijn, maar voel je je niet comfortabel bij hem of haar? Ga dan gewoon weg.”

7. Vertrouw op je gevoel

Stiekem is dit een enorm cliché, maar we vergeten ons gevoel wel eens. Als je het op voorhand al niet vertrouwt, waarom zou je dan überhaupt met die persoon afspreken? Blijf gewoon lekker thuis als je het idee hebt alsof er iets mis is. Onthoud gewoon dat er altijd wel een andere hookup beschikbaar is. Riskeer niks en kies de veilige weg.
Heb jij wel eens een onveilige hookup gehad? Of heb je dit weten te voorkomen?
Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.156 keer bekeken

Geschreven door

Het kan nogal een gedoe zijn, ongestoord genieten van een stukje me-time, terwijl aan de andere kant van de (te) dunne muur je huisgenootje zit. Of wanneer je bijna een hoogtepunt bereikt en je moeder binnenstapt met een vliegenmepper in de aanslag, …
3.156 keer bekeken
7.468 keer bekeken

Geschreven door

Sperma: het is per man verschillend. Het kan dik of dun zijn en de kleur kan variëren van glazig tot melkwit of zelfs lichtgrijs. Soms is het veel, de andere keer is het weinig. Wat is nou eigenlijk normaal? En moet jij je zorgen maken als je zaad…
7.468 keer bekeken