NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

orgasme faken

Orgasmes faken? Wees jezelf in de slaapkamer!

24 april 2024,

geschreven door

Jezelf anders voordoen dan je eigenlijk bent. Of een orgasme faken omdat de ander zo zijn best doet. Het is makkelijk om te doen alsof in sommige situaties. Maar is dat ook het beste voor jou? En hoe wordt je jezelf (weer) in een relatie?

Doen alsof

Jullie zijn al even bezig, maar je merkt dat je aandacht meer bij je to-do lijst is en dat dat orgasme er dit keer toch niet gaat komen. Het is zo makkelijk om dan even een orgasme te faken. Een paar keer kreunen, je vriend voelt zich helemaal het mannetje en jij kunt weer door met je dag. Handig of juist niet? Een heel andere situatie: je hebt net een nieuwe partner en je besluit om je kinky fantasieën voorlopig nog niet te delen. Je doet je in de slaapkamer dus anders voor dan je bent. Je partner – of onenightstand – leeft in de waan dat je tevreden bent met jullie seksleven. Maar wie hou je in beide situaties nu eigenlijk voor de gek: jezelf, de ander of jullie allebei? Stop met doen alsof.

Jezelf zijn: kwetsbaar en dapper

In een ideale wereld ben jij altijd jezelf, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Maar de realiteit is vaak anders. Het is namelijk best spannend om open en eerlijk te laten zien wie je bent en waar je van droomt. Je moet dapper zijn om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Zowel tegenover jezelf als een ander. Want ‘ik hou van missionaris’ is nou eenmaal makkelijker te zeggen dan uit te spreken dat je graag wordt bekeken door een derde persoon tijdens de seks of opgewonden raakt van blote voeten. We doen graag alsof we heel mainstream zijn, want dan pas je in dat ‘normale’ hokje. Niemand wil afgewezen worden om zijn of haar voorkeuren. Maar is dat het waard als jij jezelf je diepste fantasieën ontzegd?

Waarom faken nooit een goed idee is

Een orgasme faken is een andere vorm van doen alsof. Je doet alsof je een hoogtepunt bereikt, terwijl dit niet zo is. Het niet bereiken van een orgasme kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat je je niet genoeg kunt ontspannen, omdat de bewegingen niet de juiste zijn of omdat jullie pas net bezig zijn. Als je doet alsof je een orgasme krijgt dan kan dat, in eerste opzicht, voordelen hebben. Je geeft je bedpartner een goed gevoel, want diegene heeft je een orgasme bezorgd. En je kunt verder met andere dingen. Het nadeel is natuurlijk dat je niet echt bent klaargekomen. Daarmee doe je jezelf te kort. Bovendien lieg je in feite tegen de ander. Wil je graag klaarkomen door de handelingen van die ander, dan zul je toch duidelijk moeten maken wat je wel en niet lekker vindt of er een sextoy bijpakken.

Als je doet alsof je klaarkomt doe je jezelf tekort en lieg je in feite tegen je partner.

Wees eerlijk tegenover jezelf en anderen

Pas als je volkomen eerlijk bent zul je echt tevreden zijn over je seksleven. In eerste instantie moet je misschien nog leren om eerlijk te zijn tegenover jezelf. Geef aan jezelf toe wat je fantasieën zijn en heb compassie naar jezelf toe, zoals je dat naar een ander ook zou hebben. Jouw voorkeuren mogen er zijn. Misschien zijn je fantasieën out of the box, maar zolang je daar niemand kwaad mee doet maakt dat helemaal niks uit. Praat er daarom ook over met je (seks)partner. Vertel waar jij het heet van krijgt. Waar je over droomt. Hoe jij echt opgewonden raakt. Niemand kan gedachten lezen en laten we wel wezen: subtiele hints komen vaak niet aan. Stop met doen alsof en zeg wat jou echt kietelt. Accepteer wel dat de ander er misschien niet (direct) in mee kan of wil gaan.

Hoe kun je echt jezelf zijn in bed?

We schreven het net al: eerlijk zijn naar jezelf toe is de eerste stap om helemaal jezelf te worden. Stap twee is erover praten. Met je (seks)partner, maar als je wilt ook met vrienden. Waarschijnlijk kom je erachter dat je niet de enige bent met fantasieën die anders zijn dan ‘normaal’. Hoe opener jij bent, des te groter is de kans dan anderen ook open zijn naar jou toe. Door de gesprekken zul je je steeds normaler voelen en dat zorgt voor meer zelfvertrouwen. Je ontdekt misschien dat een vriendin al jaren geen seks meer heeft met haar man of dat een ander stel regelmatig een derde persoon uitnodigt in hun slaapkamer. Een gesprek ga je het beste aan op een geschikt moment, bijvoorbeeld als je samen in de auto zit. Je hoeft elkaar dan niet aan te kijken en dat maakt zulk soort gesprekken vaak makkelijker.

Terwijl hij tevreden vertrekt naar droomland lig jij onbevredigd en teleurgesteld naast hem. Eis daarom je orgasme op als dat nodig is!

Eis je orgasme op

Nog even over faken en jouw orgasme. Het is je vast weleens overkomen dat de vrijpartij over was na het orgasme van je partner. Terwijl je partner tevreden vertrekt naar droomland lig jij er onbevredigd en teleurgesteld naast. Het vrouwelijk orgasme is lange tijd ondergeschikt geweest aan dat van de man. En nog steeds lijkt lang niet elke partner zich te beseffen dat het fijn is om allebei klaar te komen. Eis daarom je orgasme op als dat nodig is: spreek je uit tegen je partner dat jij nog niet bent klaargekomen en dat je dat wel graag wilt. Als je dat lastig vindt, kun je ook vragen of diegene nog even bij je blijft liggen en zijn of haar hand naar je gevoelige plekje brengt. Je kunt daarbij ook subtiele tips geven. Als het dan nog niet duidelijk is, dan kun je ook nog masturberen tot je een orgasme krijgt. Wedden dat het belletje dan wel gaat rinkelen?

Durf jij helemaal jezelf te zijn in de slaapkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.282 keer bekeken

Geschreven door

Is het nou vagina of vulva? Deze woorden woorden vaak door elkaar gebruikt alsof ze dezelfde betekenis hebben. Ook wij maken ons er wel eens schuldig aan. Dat komt omdat het woord ‘vagina’ bij de meesten bekender is en door heel veel mensen gebruikt…
3.282 keer bekeken