NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

803 keer bekeken

Waarom zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld belangrijk zijn voor goede seks!

4 juli 2023,

geschreven door

Het is geen geheim dat je seksleven beter is als jij je zeker voelt over jezelf. Als jij je de hele sessie zorgen maakt over hoe je lichaam eruit ziet, kan je natuurlijk niet optimaal genieten van de seks. En dat is ontzettend jammer! In dit artikel leggen wij uit hoe jij kan werken aan een positief zelfbeeld en hoe je om kan gaan met onzekerheid. Onderdeel van een goede fitheid is ook mentale fitheid. En daar hoort ook een gezond zelfbeeld en een goede dosis zelfvertrouwen bij! 

Wees niet zo streng

Laten we even beginnen met het belangrijkste. Jij bent mooi, jij bent aantrekkelijk. En degene met wie je in bed ligt vindt dat ook (zo niet, wat doet zo iemand in je bed?!). Maar helaas zien veel mensen niet in hoe leuk en mooi ze zijn. Daarom geven wij je graag wat tips om je zelfvertrouwen een boost te geven door zelfliefde.

Om te beginnen, wees minder kritisch op jezelf. Niemand is perfect. Toch vinden we het allemaal heel fijn en makkelijk om ons te focussen op onze slechte eigenschappen. De volgende keer als je weer iets negatiefs over jezelf denkt, draai het dan om en benoem iets wat je wél leuk vindt. Verwen jezelf ook eens wat vaker. Door iets leuks voor jezelf te kopen, en jezelf vaker complimentjes te geven.

zelfvertrouwen

Goed zelfbeeld = goede seks

Ben je onzeker over een bepaald lichaamsdeel? Probeer elke dag even naar jezelf te kijken in je spiegel en te benoemen wat je wél mooi vindt aan jezelf. Misschien kan je eerst maar twee dingen vinden, maar hoe langer je dit doet hoe meer je mooi gaat vinden, geloof ons.

Heb je een probleemgebied wat je nog niet helemaal kan accepteren? Dan is het echt niet gek om het nog eventjes te verbergen zodat jij je tijdens de seks wel helemaal kan laten gaan.  Om de een of andere reden onzeker over je borsten? Draag een mooie bralette tijdens de seks. Niet blij  met je buik? Een mooie babydoll is super sexy, maar bedekt je buik. Begrijp ons niet verkeerd, wij vinden dat je je lichaam nooit hoeft te verbergen en alles wat jij storend vindt, vindt een ander misschien wel prachtig! Maar we willen ook dat jij je gedachten tijdens de seks volledig op genot kan richten, dus dan kan deze tip misschien wel werken.

Als jij je tijdens de seks geen zorgen maakt over hoe je eruit ziet, kan je er veel meer van genieten. Zo neem je zonder moeite alle posities aan, want jij hebt niks te verbergen. Laat je partner lekker álle delen van je lichaam zien, zonder schaamte. Alleen zo kan jij je helemaal verliezen in het heerlijke moment met jouw bedpartner.

Negatief zelfbeeld

Seksuologe Eveline Stallaart legt uit dat een negatief zelfbeeld al ontstaat als je nog een jong kind bent. Het heeft vaak te maken met hoe mensen op jou reageren en niet met wie of hoe jij bent. Je zelfbeeld is ook meer dan wat je denkt als je in de spiegel kijkt. Het is het geheel van gedachten, ideeën en oordelen die je over jezelf hebt.  In onderstaand artikel kan je alles lezen over het ontstaan van een negatief zelfbeeld.

Hoe zorg jij dat je tijdens de seks niet onzeker bent? Deel je tips in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Kerst is voor velen de tijd waarin we de verbinding met elkaar opzoeken. We willen niets liever dan bij iets of iemand horen. Naast het samenzijn met je dierbaren, kan Kerst ook het moment zijn om de balans in je relatie op te maken. Hoe staat het me…
1.846 keer bekeken