NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

3.284 keer bekeken

Onzeker in bed? Tips & Tricks per situatie!

30 december 2020,

geschreven door

Onzeker zijn tijdens de seks is totaal onnodig, maar helaas zijn er nog steeds zowel mannen als vrouwen niet zelfzeker over hun bed kunsten. Dat is zo zonde, want wanneer je die onzekerheid aan de kant zet, zal de seks meteen veel beter worden. Uiteindelijk moet je zelf over deze zelftwijfel heen stappen, maar met deze tips per situatie geven wij jou alvast een steuntje in de rug. 

Onzekerheid en seksualiteit

Vind jij het ongemakkelijk om condooms te kopen? Heb je het gevoel dat je je buik in moet houden tijdens de seks of dat je echt eerst make-up op moet doen alvorens je voor een heet momentje gaat? Durf je niet goed aan te geven wat je wel en niet lekker vindt? Of vind je het misschien eng om te vertellen wat je allemaal nog op seksueel vlak wil uitproberen? Onzekerheid en seksualiteit is iets wat veel samen komt en wat zich op verschillende manieren kan uiten. Waar jij je ook onzeker over voelt, met deze tips helpen wij jou om alle aspecten van onzekerheid in de slaapkamer voorgoed gedag te zeggen.

“Onzekerheid en seksualiteit is iets wat veel samen komt en wat zich op verschillende manieren kan uiten.”

#1 Onzeker over de eerste keer seks met een nieuw persoon.

Je hoeft hem of haar tijdens de eerste keer seks écht niet te imponeren met je hele seks repertoire. De eerste keer seks met iemand is een van de meest spannende momenten in een relatie en het draait nu maar om drie dingen. Genieten van het heerlijke lijf van je sekspartner, de lang opgebouwde spanning er uit gooien én genieten van het gevoel dat het je geeft. Bewust zijn van je eigen lijf is hier echt de sleutel; ga bij jezelf na wat goed voor jou voelt. Dit zal voor bewustwording en innerlijke zelfverzekerdheid zorgen.

“Bewust zijn van je eigen lijf is hier echt de sleutel; ga bij jezelf na wat goed voor jou voelt.”

#2 Onzeker over het feit dat je seksspeeltjes gebruikt.

Laten we dit eerst uit de wereld helpen: Het is bijna onmogelijk om volop te genieten seks en jezelf te plezieren wanneer je geen idee hebt wat jij wel en niet lekker vindt. Door te masturberen kom je er al snel achter wat wel en niet voor jou werkt, maar sextoys zijn ook een fantastische uitvinding om jezelf te leren kennen tijdens deze seksuele ontdekkingsreis. Niet alles wat een ander persoon kan, kan jij met je handen en niet alles wat een toy kan, kan een ander persoon. Daarnaast zal je door masturbatie en het gebruiken van seks speeltjes ook steeds normaler tegen seksualiteit aan kijken, wat je meteen zelfverzekerder maakt.

“Door te masturberen kom je er al snel achter wat wel en niet voor jou werkt, maar sextoys zijn ook een fantastische uitvinding om jezelf te leren kennen tijdens deze seksuele ontdekkingsreis.”

#3 Bang om je partner te vragen om samen sextoys te gebruiken.

Helaas zijn nog veel personen bang om een sextoy te introduceren in een relatie. Dit komt voornamelijk omdat sommige mensen zich geïntimideerd voelen door deze volwassenspeeltjes; over het algemeen is men bang dat een toy wordt voorgesteld omdat hij of zij niet kan voldoen aan jouw wensen. Moge één ding duidelijk zijn; een sextoy is een verrijking en geen vervanging! Een seksspeeltje is dus om jullie seksleven spannender te maken. Denk bijvoorbeeld aan een sexy rollenspel met kousen, zweepjes, duo vibrators of waxkaarsen.

#4 Onzeker om te vertellen wat je graag wilt.

Vind je het eng om je bedpartner precies te vertellen wat je graag wilt? Moedig je partner dan aan wanneer hij of zij iets doet wat jij onwijs lekker vindt. ‘Dat voelt geweldig’ of een simpele kreun is al genoeg om het ego van je partner te strelen. Door deze bemoedigende woorden of geluiden, wordt jouw sekspartner ook meteen zelfverzekerder dus dit is een win-win situatie 😉 Vind je het moeilijk om verbaal te worden? Dan kan je ook proberen om de hand van je partner te verschuiven of je eigen lichaam in de juiste positie te brengen.

“De uitspraak “dat voelt geweldig’ of een simpele kreun is al genoeg om het ego van je partner te strelen.”

#5 Bang om hem te vragen een condoom om te doen.

De vraag om een condoom te gebruiken kan soms best wel een moodkiller zijn, maar het is zo belangrijk om dit wel te doen! Uit seks kan namelijk veel meer ontstaan dan alleen genot en orgasme. Soa’s of een zwangerschap zijn niet zo’n ver van je bed show meer als je onveilige seks hebt. Zorg dus dat je er altijd eentje bij de hand hebt en zet die onzekerheid maar even opzij voor je verantwoordelijkheidsgevoel. 

#6 Onzeker over het kopen van condooms.

Vind je het ongemakkelijk om condooms te kopen bij de lokale drogisterij? Nergens voor nodig! Dat jij condooms koopt betekent dat jij een seksueel actieve volwassene bent en dat je verstandig om gaat met deze seksuele activiteiten. Knoop dat in je oren! Vind je het echt te ongemakkelijk? Dan verwijs ik je graag door naar ons arsenaal aan condooms, makkelijk online besteld én discreet bezorgd. 😉

“Dat jij condooms koopt betekent dat jij een seksueel actieve volwassene bent en dat je verstandig om gaat met deze seksuele activiteiten.”

#7 Onzeker over jouw lijf.

Helaas komt deze onzekerheid té veel voor en helaas is deze onzekerheid ook enorm onterecht. Elk lijf is mooi. Of je nu dik of dun, lang of kort bent; elk lichaamstype en huidskleur is prachtig door de persoon die het belichaamt. Daarnaast vindt jouw sekspartner jou prachtig zoals je bent, anders was hij of zij sowieso al niet met jou het bed in gedoken. Goed, dat gezegd hebbende, heb ook ik ooit met deze struggle geworsteld en daarom weet ik dat iedereen kan zeggen dat je prachtig bent, je gelooft het zelf toch niet. Ben je onzeker over je lengte? Draag dan een paar sexy hakken om je benen langer te laten lijken. Wanneer je onzeker bent over een buikje die je hebt, denk dan aan een mooi korset en bij onzekerheid over de borsten kan je prima je bh aanlaten.

“Elk lijf is mooi. Of je nu dik of dun, lang of kort bent; elk lichaamstype en huidskleur is prachtig door de persoon die het belichaamt.”

#8 Onzeker over het aantal bedpartners.

Hoeveel bedpartners jij hebt gehad maakt echt niets uit. Iemand met twee bedpartners kan net zo goed zijn tussen de lakens als iemand met 100 sekspartners. Maak je daar dus niet druk om, er is niet zo iets als een magisch getal. Daarnaast is seks iets normaals en gezonds en het is dus ook niet erg wanneer jij al met redelijk wat personen de lakens hebt gedeeld. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

#9 Bang om aan te geven dat je graag wilt experimenteren.

Heb jij seksuele fantasieën maar durf je deze niet aan te geven bij je partner? Als je dit lastig vindt, is het al helemaal moeilijk om aan te geven tijdens de daad zelf. Begin dan over deze fantasieën buiten de slaapkamer om alvast te kijken hoe je partner hier op reageert. Begin bijvoorbeeld over een droom die je hebt gehad; ‘schat, vannacht droomde ik dat ik was vastgebonden aan bed en dat jij bepaalde wanneer ik los mocht. Het was zo ontzettend spannend en sexy tegelijk.’ Aan de reactie van je partner kan je meteen zien of hij of zij hiervoor openstaat en kan je er verder over doorgaan.

“Schat, vannacht droomde ik dat ik was vastgebonden aan bed en dat jij bepaalde wanneer ik los mocht. Het was zo ontzettend spannend en sexy tegelijk.”

#10 Onzeker over de grootte van de penis.

Een van de onzekerheden die het meest voorkomt bij mannen is de grootte van de penis. Misschien ben jij bang dat jouw penis te klein is of ben je bang om iemand pijn te doen omdat jij juist groot geschapen bent. Onthoud dat er altijd standjes zijn voor mannen met een kleine penis én standjes voor mannen met een grote penis en dat een toy ook enorm veel uitkomst kan bieden. Anyways, het verhaaltje dat er een perfect piemelformaat is, mag heel snel de wereld uit vliegen.

“Onthoud dat er altijd standjes zijn die beter werken voor wanneer jouw penis niet tot de gemiddelde lengte hoort.”

Ben jij onzeker over seks en seksualiteit?

2 Responses

 1. Hoi,

  Ik heb eigenlijk meer een vraag. 😳

  Ik heb net een nieuwe relatie met een vrouw die nog maagd is op alle fronten. Zowel in relaties, in bed, en met zichzelf. Ik heb zelf wel de enige ervaring opgebouwd. Maar ik vind het heel lastig om over bepaalde punten te praten of voor te stellen, bang dat ik te snel ga voor haar. Hoe kan ik hier beter mee omgaan? Maar ook voldoening halen op seksueel gebied. Want ja eerlijk na 6maanden geen seksuele dingen samen gedaan te hebben. Wordt ik zelf ook onzeker van.

  Dus HELP HELPHELP…

  Gr. Anoniem

  1. Hey Anoniem!

   Wij snappen dat je in deze situatie misschien wat moeite hebt met het aankaarten van jouw seksuele fantasieën. Hoogstwaarschijnlijk is een gesprek over seksuele wensen en behoeftes ook helemaal nieuw voor jouw partner. Toch is het enorm belangrijk dat dit wel gebeurt. Probeer het onderwerp seks dus voorzichtig aan te snijden en haar reactie te peilen. Jij moet vooral inschatten welke voorstellen haar niet zullen ‘afschrikken’. Voor iemand die nog niet lang seksueel actief is, kan het wat schrikken zijn als je begint over bijvoorbeeld anale seks of bdsm. Wanneer jullie vaker seksgesprekken hebben gehad en het voor beide partijen comfortabel voelt om hierover te praten, kan je voorzichtig aftasten of jouw wensen op die van haar aansluiten.

   Daarnaast kan je bijvoorbeeld een leuke sextoy cadeau geven aan jouw vriendin. Masturberen helpt bij het ontdekken wat je zelf wil en een sextoy kan helpen bij de stap zetten naar masturbatie. Een lily vibrator of satisfyer zijn een goede eerste toy voor iemand met vrouwelijke geslachtskenmerken!

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Laten we voorop stellen dat je penis nou eenmaal niet naar bloemetjes ruikt. Dat is bij niemand het geval. Ruikt het tussen je benen nou heel anders dan normaal? Dan zou er misschien meer aan de hand kunnen zijn. Meestal is het onschuldig en makkelij…
8.340 keer bekeken