Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

7.299 keer bekeken

“Seks met condoom is vervelend”? Echt niet!

21 februari 2023,

geschreven door

Er zijn weinig mensen die er laaiend enthousiast van worden, maar toch zijn condooms onmisbaar! Een soa klinkt misschien niet als het einde van de wereld, tótdat je niet normaal meer kunt plassen en al je bedpartners moet informeren. Een ongewenste zwangerschap? Nog erger. Jij wilt toch ook onbezorgd seks kunnen hebben? In dit artikel maken we jou wegwijs in – en misschien zelfs een beetje enthousiast over – het gebruik van condooms 😉

Let’s talk about rubbers!

Als jij denkt aan de lekkerste seks van je leven, dan denk je misschien niet aan een keer waarbij er een condoom werd gebruikt. Ze halen gevoel weg, ze ruiken niet lekker, het zijn mood killers en als het condoom dan eenmaal om is, past het vaak niet helemaal. Die dingen zijn of te strak, of te kort, of juist te los. Drama! De penis komt in zoveel verschillende vormen, dat het raar is om te denken dat elk condoom zomaar perfect past. Al met al zijn condooms op zijn zachtst gezegd ‘vervelend’. Maar toch is het gebruik van condooms heel erg belangrijk. Niet alleen om jullie te beschermen tegen een ongewenste zwangerschap, maar ook tegen soa’s. Om condoomgebruik wat aantrekkelijker te maken, delen we daarom de volgende tips.

“De lekkerste seks van je leven was waarschijnlijk niet met condoom…”

De juiste fit

Skinny jeans koop je alleen wanneer ze perfect aansluiten, en een onderbroek die van je kont afzakt, draag je niet meer. Waarom zou je bij een condoom dan níét kijken naar de maat? Toch kopen veel mannen vaak gewoon condooms omdat ze in de aanbieding zijn of omdat ze gewoon makkelijk binnen handbereik zijn.

“Het is niet zo gek dat mannen niet genieten van seks met een condoom als de maat verkeerd is.”

En vrouwen? Ja, zij weten natuurlijk niet hoe groot hun (toekomstige) partner geschapen is, dus zij kopen ook gewoon de standaard maat condooms. Het is niet zo gek dat mannen niet genieten van seks met een condoom als de maat verkeerd is. Loop maar eens rond in te grote schoenen of probeer je handen in veel te kleine handschoenen te proppen. Niet fijn toch? Nee, precies. Maar lucky you: er zijn condooms in allerlei verschillende maten! Voor de smalle, kleine, dikke of extra lange penis. We’ve got you.

Meten = weten

Hoe vind je de juiste maat? Je penis opmeten doe je zo:

  1. Zorg dat je penis stijf is
  2. Meet halverwege de omtrek van je penis door er een soepel meetlint om te leggen
  3. Kijk hieronder welke condoom maat past bij jouw omtrek

The real feel

Bij sommige mannen zit een normaal condoom wel goed qua maat, maar niet qua gevoel. Zij missen de sensatie van de vochtige, warme vagina. Met een extra dun condoom en wat glijmiddel kan je héél dicht bij het echte gevoel komen. En zeg nou niet meteen dat dat niet zo is. Probeer het eerst eens, en laat ons dan weten wat je ervan vond.

“Zij missen de sensatie van een vochtige, warme vagina.”

Extra stimulatie

Heb je de juiste maat condooms, maar mis je toch echt iets? Dan is een extra stimulerend condoom misschien wat voor jou. Je hebt condooms met stimulerende middelen, bijvoorbeeld verwarmend of juist verkoelend of tintelend voor hem. Voor haar heb je daarnaast ook condooms met ribbeltjes en nopjes om de vagina extra te stimuleren. Met deze condooms kunnen jullie iets nieuws toevoegen aan de experience! Je mist dan misschien wel het gevoel van huid op huid, maar krijgt er wel iets anders voor terug.

Geurtjes en smaakjes

“Alle condooms stinken”? Nou, dat is dus niet waar! Bepaalde condooms kunnen wel een onaangename geur hebben, maar condooms met lekkere smaakjes hebben ook een fijne geur. Houd jij niet zo van pijpen? Misschien vind je het dan wel fijn met een condoom, omdat deze een extra smaakje toevoegt en je zo geen ‘last’ van zijn voorvocht of sperma hebt als hij klaarkomt. En na het seksen met een smaakjes condoom is het voor je partner ook lekker om jou oraal te bevredigen. Het proberen waard?

Goed om te weten: ook met het geven en/of ontvangen van orale seks kun je soa’s overdragen. Gebruik daarom altijd condooms of beflapjes als je niet 100% zeker weet of jij of je partner een soa heeft.

Fris en lekker lang genieten

Voor mannen die sneller klaarkomen dan ze zouden willen, bieden condooms ook uitkomst! Condooms maken het gevoel namelijk minder intens. En als je een condoom kiest met vertragend of verdovend glijmiddel kun je helemaal profiteren van langere penetratie. Jij blij, je partner blij. Een ander voordeel van condooms is dat het minder rotzooi geeft. De man kan voor zijn gevoel in de vrouw klaarkomen, maar zij zit naderhand niet met zijn ‘lading’ die ergens heen moet. Nice and clean, dus.

Laat ons weten wat jouw favoriete condooms zijn!

2 reacties

  1. ‘hou jij niet van pijpen, gebruik dan een condoom’ is denk ik iets te kort door de bocht. Er zijn echt veel te weinig mensen die weten dat je SOA’s kan krijgen door orale sex te geven EN te ontvangen, en dus dat condooms daarin erg belangrijk zijn.

    ‘En na het seksen met een smaakjes condoom is het voor je partner ook lekker om jou oraal te bevredigen’ is dus ook misleidend, want om SOA’s te voorkomen moet je toch al met beflapje of condoom oraal sex doen.

    Het is natuurlijk ook zo dat niet iedereen condooms gebruikt om SOA’s te voorkomen, maar zou denk ik goed zijn als er in dit artikel iets werd gezegd over condooms en orale sex ter bescherming tegen SOA’s.

  2. Wat nou zo’n nadeel is als je flink wat groter geschapen bent, is dat er dan alleen condooms bestaan die wel groter en breder zijn, maar dat juist deze grotere maten geen extra stimulans hebben, of ribbels en nopjes……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.772 keer bekeken

Geschreven door

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat je waarschijnlijk weer na moet denken over een cadeau voor je partner. Heb je nog geen idee wat je moet geven? Of ben je op zoek naar iets waar jullie beiden iets aan hebben? Iets om het vuur…
2.772 keer bekeken