9 tips en weetjes over lesbische seks!

28 oktober 2021 door BettyBoop

Val je op vrouwen en wil je weten hoe lesbische seks nou eigenlijk werkt? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe seks met een andere vrouw zou zijn? Misschien is lesbische seks nog een onbekend terrein voor jou en ben je op zoek naar weetjes en tips. Dan ben je hier aan het juiste adres! 

1. Eindeloze mogelijkheden

Zoals met alle koppels is er geen vaste manier waarop lesbiennes seks met elkaar hebben. Twee vrouwen kunnen van alles met elkaar doen. Veel mensen zien ‘penetratie’ (bijvoorbeeld een penis in vagina) als de definitie van seks, maar seks betekent voor elk persoon weer iets anders. Bij seks tussen twee vrouwen hoeft dus écht niet per se penetratie plaats te vinden. Er bestaat niet zoiets als een handleiding over lesbische seks en dat creëert juist veel mogelijkheden in bed. Je kunt orale seks hebben, scharen, vingeren, een strap-on gebruiken en nog veel meer. Er zijn eindeloze mogelijkheden. Gelukkig maar, want seks gaat om het ontdekken van nieuwe dingen samen met je partner!

“Lesbische seks heeft eindeloze mogelijkheden die je samen met je partner kunt ontdekken!”

2. Begin met masturberen

Masturberen is de beste manier om vertrouwd te raken met je eigen lichaam. Op deze manier ontdek je wat je fijn vindt, wat je niet fijn vindt en wat jouw lichaam nodig heeft om opgewonden te raken of seksueel genot te ervaren. Het voordeel bij lesbische seks is dat jouw partner ook een vrouw is en jij dus feilloos alle plekjes weet te vinden die haar genot kunnen brengen. Hou er wel rekening mee dat iedereen andere voorkeuren heeft. Als jij iets fijn vindt, betekent dat niet automatisch dat jouw partner daar ook van geniet. Sommige vrouwen houden bijvoorbeeld van tepelstimulatie, terwijl andere vrouwen dat liever overslaan. Vraag daarom altijd van tevoren wat jouw partner fijn vindt en wat niet.

3. Voorspel is heel belangrijk

Voor de meeste vrouwen is voorspel heel belangrijk. In tegenstelling tot mannen hebben vrouwen veel meer tijd nodig om überhaupt goed opgewonden te worden. Gehaaste seks kan al gauw leiden tot seksuele ongemakken, zoals vaginale droogte en pijn bij het vrijen. Vrouwen weten dat maar al te goed en daarom besteden ze veel vaker uitgebreid aandacht aan het voorspel. Neem de tijd en bouw alles rustig op. Hoe langer het voorspel, hoe fijner de seks zal zijn!

4. Het draait allemaal om de communicatie

Wie zegt dat praten niet sexy is tijdens de seks?! Oké, je moet natuurlijk niet over de boodschappen of het huishouden beginnen, maar communiceren tijdens de daad is erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld niet aangeeft wat jij lekker vindt, kan je partner natuurlijk ook niet weten hoe ze jou het beste kan verwennen. Je kunt vragen wie er bovenop gaat, wie wil geven, wie wil ontvangen, wat de ander graag wil ontvangen, hoe vaak en ga zo maar door. Als je vragen stelt, dan wordt het een plezierige situatie voor beiden, omdat jullie op deze manier elkaars wensen kunnen vervullen. Vertel je partner duidelijk wat jij fijn vindt, maar vergeet niet om op jouw beurt ook goed naar jouw partners wensen te luisteren.

Wist je dat… De communicatie tussen lesbische koppels doorgaans beter is dan tussen heterokoppels?

5. Vergeet niet te communiceren met jezelf

Het is niet alleen goed om te weten wat je partner graag wilt, maar ook wat je zelf wilt! Denk goed na over je wensen en verwachtingen, want een fijne seksuele beleving begint bij jezelf. Als jij van jezelf weet wie je bent en wat je graag wil, kan je dat ook makkelijk aan een ander uitleggen!

6. Vrouwen weten waar de clitoris zit

Een vrouw kent haar eigen lichaam vrij goed. Het voordeel hiervan is dat ze ook weet hoe het lichaam van een andere vrouw in elkaar zit. Het vinden van de clitoris? Dat is voor jou geen probleem, en voor je partner ook niet! Jullie kunnen elkaar dus plezieren zonder dat je eerst naar het goede plekje geleid moet worden. Ook weet je welke andere plekjes tegelijkertijd gestimuleerd kunnen worden om haar hopelijk net over de grens van een orgasme te trekken.

“Vrouwen kennen hun lijf goed, en daarmee waarschijnlijk ook het lijf van een andere vrouw!”

7. Emotionele connectie

Vrouwen staan over het algemeen wat meer open voor een emotionele verbinding met anderen. Dit komt van pas tijdens de seks, omdat je je door die verbinding sneller en beter op je gemak voelt bij de ander. Zelfs als de relatie heel oppervlakkig is (lees: friends with benefits), hebben vrouwen vaak tot op zekere hoogte een emotionele connectie met elkaar, wat dus zorgt voor fijne seks.

8. Het draait niet om wie het eerste klaarkomt

Bij vrouwen is het geen sport wie er het eerste klaarkomt. Bij veel vrouwen duurt het langer om tot een orgasme te komen dan bij mannen. Met twee vrouwen bij elkaar is dat dus een heel ander verhaal. Je weet niet wie er als eerste klaar gaat komen. Vrouwen begrijpen dat je elkaar niet in verlegenheid hoeft te brengen als het een tijdje duurt voordat je een orgasme krijgt. Ook is het niet erg als je helemaal geen orgasme krijgt. Seks gaat niet om het hoogtepunt, maar om een intieme ervaring met je partner die jou seksuele of emotionele voldoening geeft.

Wist je dat… er verschillende seksspeeltjes zijn die jullie kunnen gebruiken? Denk maar eens aan een clitoris vibrator of een voorbinddildo.

9. Hoe zit het met scharen?

Bij scharen schuur je je vagina tegen de vagina van je vriendin aan, met jullie benen schuin om elkaar heen geklemd, als twee scharen. Het is een vrij ingewikkeld standje, maar doe je het goed, dan kan het zorgen voor een orgasme. Of scharen nu een ding is bij lesbiennes verschilt echt per koppel. Het ene stelletje doet het wel, terwijl een ander koppel het weer verschrikkelijk vindt. Scharen is gewoon één van de vele standjes die geschikt zijn voor lesbische koppels. Ontdek samen wat voor jullie de lekkerste seksposities zijn!

Zijn er nog dingen die je graag wilt weten over lesbische seks? Laat het ons weten!

Reageer

Gerelateerde berichten

5 reacties op 9 tips en weetjes over lesbische seks!

 • O, dus mannen staan niet open voor emotionele binding? Wat een onzin!! Mijn vriend heeft zeker geen last van bindingsangt en kan gewoon emotioneel met mij binden…

  • Hoi Eva,

   Vrouwen hebben minder snel last van bindingsangst dan mannen. Dit betekent niet dat elke man moeite heeft om zich te binden aan iemand. Heel veel mannen willen zich maar al te graag binden aan iemand. Gelukkig voor jou is jouw vriend daar eentje van!

 • wat is er minder leuk aan seks en dan bedoel ik zijn er geurtjes of komt het wit wat je soms in je slipje hebt ook vrij dan?

  • Dag anoniem,

   Bij seks kunnen inderdaad geurtjes horen, dat is heel normaal. Ook vaginale afscheiding, het wit dat je in je slipje soms hebt, kan vrijkomen. Vaak is dit voor heel veel mensen geen reden om de seks niet meer leuk te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid