NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.967 keer bekeken

Yoni Mapping: de therapie voor het genezen én verzorgen van je vulva

21 oktober 2020,

geschreven door

We zitten allemaal wel eens niet zo lekker in ons vel. Wanneer je ooit het gevoel hebt gehad dat je vulva niet echt magisch was, heeft ze misschien wel even een peptalk nodig. Yoni Mapping is een nieuwe therapie waar je doormiddel van een diepe vaginale weefselmassage je innerlijke kracht en heilige seksualiteit terug kan vinden. Deze unieke vorm van therapie kan ons helpen als vrouw onze vulva te omarmen en eventuele trauma’s te verwerken.

Yoni Mapping

Het woord Yoni is overgenomen uit het Sanskriet (Indiase taal) en omvat de definitie van het hele levengevende voortplantingssysteem. Yoni Mapping therapie is een interne vaginale massage die al na één sessie resultaten op zowel geestelijk als lichamelijk vlak laat zien. Met deze therapie leer je je vagina beter kennen en krijg je een goed beeld van hoe ze werkt. Denk hierbij aan triggerpoints, plezierplekken, gevoelloosheid, spanning en pijnlijke plekken. Voor personen met vrouwelijke geslachtskenmerken die worstelen met stress, spanning en pijn in de vagina, is deze therapie een strelende ontdekking om erachter te komen dat vaginale pijn niet altijd vanuit je vulva hoeft te ontstaan. Met deze therapie begin je interne spanning te begrijpen en genezen.

Stappenplan

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Yoni Mapping? Dan vind je hieronder het stappenplan. Het is belangrijk dat je van te voren de stappen goed doorleest zodat jij goed weet waar je aan toe bent. Bij deze sessie heb je een handdoek, vagina vriendelijke massage olie, pen en papier, voldoende tijd én eventueel een toy nodig. Voor een interne massage kan je uiteraard gewoon je wijs- en middelvinger gebruiken, maar wanneer je vingers niet lang genoeg zijn of je een prachtige manicure hebt, zijn de onderstaande Gildo’s goede toys om mee te nemen tijdens je interne ontdekkingsreis.

Voorbereiding

Stap 1: Zoek een ruimte waarbij je genoeg privacy hebt en waar jij je op je gemak voelt. Denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer. Maak het comfortabel voor jezelf door bijvoorbeeld wat geurkaarsjes aan te steken.
Stap 2: Teken een cirkel ter grootte van een handpalm op het papier. De cirkel staat voor de ingang van je vagina.
Stap 3: Nummer de cirkel net als een klok van 1 tot 12. De clitoris dient als nummer 12.
Stap 4: Ga op de handdoek in een comfortabele positie liggen en zorg dat je makkelijk toegang hebt tot de yoni.

Let’s get started

Stap 5: Begin je vulva zachtjes en voorzichtig te masseren. Dit kan met of zonder de olie en 5 tot 20 minuten duren, afhankelijk van je stemming. Voel je vrij om met je clitoris te spelen!
Stap 6: Wanneer je het gevoel hebt dat jij en je yoni goed ontspannen zijn, mag je ongeveer 1 à 2 centimeter van de wijs- of middelvinger naar binnen brengen. Wanneer je een toy gebruikt, breng je voorzichtig het puntje van het speeltje in.
Stap 7: Merk op of je vaginalespieren juist op spanning gaan staan of dat ze ontspannen wanneer je iets naar binnen brengt.

De klok

Stap 8: We gaan verder met de klok. Steek het speeltje op ongeveer 1 uur in je vagina, oefen druk uit op deze plek en haal een paar keer langzaam adem.
Stap 9: Hoe moeilijk vind je het om de vorige stap uit te voeren? Probeer het een cijfer te geven op een schaal van 1 tot 10. Hierbij is 1 super gemakkelijk en pijnloos en 10 extreem moeilijk en pijnlijk. Wanneer je op een 5 à 6 zit is dit voldoende. Het moet voelen alsof je je vagina een diepe weefselmassage geeft.
Stap 10: Wat voel je wanneer je op deze plek drukt? Dit kan een doof gevoel zijn, spanning op de spieren, scherpe pijn etc.
Stap 11: Welke emoties roept het bij je op? Verdriet, boosheid, vreugde, opgewonden… het kan allemaal!
Stap 12: Noteer je bevindingen op het papiertje bij 1 uur.

“Het moet voelen alsof je je vagina een diepe weefselmassage geeft.”

De cirkel rond

Stap 13: Verplaats je speeltje/je vinger naar 2 uur en oefen wederom druk uit op dit punt. Haal rustig adem en wordt bewust van het gevoel wat deze handeling je geeft.
Stap 14: Haast je niet! Soms heb je meerdere minuten nodig om bewust te worden van je gevoel.
Stap 15: Herhaal deze stappen met de klok mee tot je bij 12 uur aankomt en noteer je bevindingen. Neem voor elke plek ongeveer 2 tot 3 minuten de tijd.
Stap 16: Wissel af tussen je vingers en het eventuele speeltje.

Na de oefening

Wat je waarschijnlijk is opgevallen, is dat elke centimeter in je vagina anders aanvoelt. Sommige delen zullen verdoofd voelen en anderen zullen pijn en spanning geven. Maar er zullen ook delen zijn die je een plezierig gevoel geven, gaan tintelen of zelfs orgastisch aanvoelen. Houd in gedachte dat niets voelen ook een gevoel is!

“Wanneer je moet huilen, huil dan. Als je wilt schreeuwen van vreugde, doe dat dan ook.”

Wanneer je de volledige cirkel bent rond gegaan, kan je je speeltje of vinger nog eens 2 centimeter dieper naar binnen schuiven en opnieuw de klok-handeling uitvoeren. Houd er rekening mee dat emoties steeds intenser aan kunnen voelen. Wanneer je moet huilen, huil dan. Wanneer je wilt schreeuwen van vreugde, doe dat dan ook. Het is volkomen normaal om emotioneel te worden, je ‘boort’ als het ware een heel gevoelig en intiem deel van je lichaam aan. Laat je emoties toe en omarm ze.
Heb jij je vulva wel eens een diepe weefselmassage gegeven? Hoe heb je dat ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.582 keer bekeken

Geschreven door

Voor vrouwen kan de zoektocht naar optimaal seksueel plezier best lang en lastig zijn. Er zijn zoveel plekken om te ontdekken en wat voor de een fijn is, geldt voor een ander niet. Dat is ook zo bij mannen. Wie denkt dat mannen genoeg kunnen hebben a…
4.582 keer bekeken
14.793 keer bekeken

Geschreven door

Als je bekend bent met seksspeeltjes, zal het merk Satisfyer vast wel een belletje doen rinkelen. Het merk is bekend geworden door haar revolutionaire vibrators voor vrouwen, die de clitoris stimuleren door middel van luchtdrukgolven. Maar het assort…
14.793 keer bekeken