Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Ik heb een kromme penis. Wat kan ik doen?”

20 oktober 2023,

geschreven door

Beste Talitha, mijn penis is niet recht wanneer ik een erectie heb. Er zit een zichtbare knik in, waar ik me erg voor schaam. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kromme penis weer recht komt te staan?

– Hugo, 20 jaar

Beste Hugo,

Helaas ervaren veel mannen onzekerheid door een buiging in hun penis. Maar een perfect rechte penis in erectie, dat komt eigenlijk niet voor. Bij iedere man is er wel sprake van een (lichte) kromming naar links, rechts, onder of boven. Een kromme penis is dus niets om je voor te schamen!

Een kromme penis is heel normaal

Een lichte kromming in de penis is niet alleen heel normaal, het kan zelfs een voordeel zijn bij seksuele inspanningen. Een gebogen penis kan bijvoorbeeld extra stimulerend werken voor de partner tijdens het vrijen.

Zo is een kromme penis heel geschikt om de G-spot van een vrouw goed te raken en te prikkelen. De G-spot zit bij een vrouw ongeveer 5 centimeter diep in de vagina aan haar buikkant. Als dit plekje flink gestimuleerd wordt, kan een vrouw een heftig orgasme ervaren.

Wanneer een kromme penis leidt tot problemen

In sommige gevallen kan de kromming van de penis leiden tot vervelende klachten. Een zeer aanwezige kromstand van de penis wordt ook wel de ziekte van Peyronie genoemd. De kromstand leidt dan in veel gevallen tot een pijnlijke erectie. Hierdoor ontstaat vaak een verminderde erectie, waarbij de penis tevens ‘korter’ wordt dan bij een rechte stand.

Wist je dat… in sommige gevallen de kromstand van de penis seksuele handelingen onmogelijk kan maken?

peyronie
Bron: Sick and Sex

Wat is de oorzaak van de ziekte van Peyronie?

Kromstand van de penis is in sommige gevallen aangeboren, in andere gevallen komt het door beschadiging aan de zwellichamen van de penis. Deze schade kan leiden tot littekenweefsel. Door deze weefselvorming wordt de penis in kromstand getrokken.

Schade aan de zwellichamen is meestal het gevolg van (te intensieve) seksuele activiteit of een trauma aan de penis (bijvoorbeeld bij een trap tegen de geslachtsdelen).

Hoe los je het hebben van een kromme penis op?

Het voordeel van een kromme penis

Zolang er geen sprake is van pijn of een onvermogen tot seksuele handelingen, is de kromstand van jouw penis iets om te omarmen. Grote kans dat jouw partner er helemaal niet raar van opkijkt!

Bij een aanwezige kromming kan je er zelfs een voordeel uit halen. Zo zijn diverse seksuele posities zeer geschikt bij een (licht) kromme penis, bijvoorbeeld:

In feite is elk standje dat ervoor zorgt dat jouw penis haar G-spot raakt automatisch geschikt. Afhankelijk van de richting van de kromming, kan je experimenteren met verschillende posities om het gewenste, bevredigende effect te bereiken.

Let op! Probeer nooit zelf de penis recht te trekken bij een kromstand. Dit kan namelijk ernstige complicaties opleveren aan de zwellichamen.

Behandeling van de ziekte van Peyronie

Als de kromstand tot dermate problemen leidt, kan hulp worden ingeschakeld door een arts of specialist. Een arts kan bijvoorbeeld verzachtende medicatie voorschrijven. Bij een blijvende kromstand kan operatief de penis recht worden gezet door een uroloog.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

8 reacties

  1. Ik ondervindt/ondervond helaas sinds enkele jaren dat ik mijn partner geen plezier meer doe met mijn kromme penis. Het ontstond zo’n 4 jaar geleden, hoe? Een raadsel.
    Ze geeft aan dat hij breder lijkt te zijn geworden, en dat dat voor haar pijnlijk is. Ze was voorheen superblij met mijn jonge heer, perfect zelf. Des te pijnlijker voor mij ook, want je wil niks liever dan de ander plezieren, in plaats van pijn doen.
    Ik zie geen andere optie dan de uroloog. Deze bevestigde dat het inderdaad om een flinke kromming of knik ging t.a.v. Peyronie. Ik wordt ergens de komende maanden geholpen, en zal “functioneel recht” worden met een besnijdenis.
    Helaas zal het voor mijn partner niet meer baten, ik lig in een scheiding… en nee, dat was niet de hoofdreden. Maar voor mijn eigen geluk, en eventuele nieuwe partner, hoop ik dat ik weer een goede partij mag zijn.

  2. Hoi!
    Mijn vriend heeft een kromme penis naar beneden en ik ben er super blij mee!
    We doen super leuke standjes en hebben er veel plezier mee.
    Geen zorgen dus! Je vogelt het wel uit wat ideaal is voor jou en je partner.

  3. Hallo ik heb een jaccuzzi en heb daar sex in maar ik ben een man en ik kom niet klaar tijdens de sex.
    Hoe kan dat ??

    1. Hi Kor! Heerlijk zeg een jacuzzi. Kom je alleen niet klaar tijdens de seks in de jacuzzi of sowieso niet tijdens de seks? Niet klaarkomen in de jacuzzi is eigenlijk alleen maar goed, sperma kan de filter van het bad beschadigen. :O

  4. Ik zou er trots op worden!! Heb de aller beste seks gehad met “kromme mannen”, je raakt juist alle goede hoekjes… 😉

    1. Ja Jon, geen enkele penis is hetzelfde! En de kromme penis komt ook absoluut regelmatig voor en – zolang het geen pijn doet – volkomen normaal. Niets om voor je te schamen! 🙂

  5. Ik heb ook een kromme penis maar heb nog nooit klachten gehoord! Niks om je voor te schamen! Zoals in deze blog valt te lezen heeft het zelfs voordelen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, wij zijn al jaren gelukkig samen, maar zijn erover eens dat we ons seksleven wel wat nieuw leven kunnen inblazen. Om het weer wat spannender te maken in de slaapkamer, willen we graag beginnen met seksspeeltjes. Wij zijn beiden leek op…
2.705 keer bekeken