Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Is er een kans dat er poep meekomt tijdens anale seks?”

20 oktober 2018,

geschreven door

Beste Talitha, mijn partner en ik willen graag een keer anale seks proberen, maar ik maak me er toch een beetje zorgen over. Ik weet dat het vies klinkt, maar bestaat er een kans dat er poep meekomt?

– Saartje

Beste Saartje,

Ja, die kans bestaat. Als jullie aan anale seks willen doen, zul je rekening moeten houden met het feit dat er wat mee kan komen. Je anus is nou eenmaal de opening van je lichaam waar ontlasting uitkomt. En mocht er wat mee komen, dan is dat dus volkomen normaal.

Maar ik kan me voorstellen dat je het natuurlijk liever niet hebt. Daarom zal ik je een aantal tips geven om de kans op een ontlasting-vrije vrijpartij te vergroten.

Zo verklein je de kans op ontlasting tijdens anale seks

Beperkte penetratie

Hoe dieper en sneller je partner jouw anus penetreert, hoe groter de kans is dat er wat ontlasting mee naar buiten komt. Doe het dus vooral voorzichtig en niet te diep, dan is het goed mogelijk dat de vrijpartij schoon verloopt.

Let op wat je eet

Als je van plan bent anale seks te hebben, is het raadzaam vettig voedsel, eten dat gas veroorzaakt en pittig of kruidig voedsel te vermijden. Probeer voor jezelf te bedenken waar jouw darmen het meest van overstuur raken en eet dat niet ten minste 24 uur van tevoren. Dingen als bananen maken jouw ontlasting juist weer dikker.

Tip! Vezelrijk voedsel zorgt ervoor dat ontlasting stevig wordt, zodat er geen restjes achterblijven in het darmkanaal.

Van tevoren naar het toilet gaan

Om de kans op ontlasting te verkleinen, is het slim om van tevoren naar het toilet te gaan. Hoe minder er in je darmen zit, hoe kleiner de kans is dat er ontlasting meekomt.

Gebruik een anaal douche of klysma

Ben je naar het toilet geweest maar ben je bang dat dit niet voldoende is? Dan kan je een anaal douche gebruiken. Dit is een pompje dat je kan vullen met water. Het tuitje van de douche kan je inbrengen waarna je het water in je endeldarm kan spuiten.

Wat als er toch wat ontlasting meekomt?

Houd er rekening mee dat je ondanks al deze maatregelen alsnog last kunt hebben van een beetje ontlasting dat meekomt. Het hoort nou eenmaal bij jouw lichaam. Je zou samen een condoom kunnen gebruiken. Als er dan wat aan blijft zitten, rol je het condoom gewoon af en gooi je hem weg. Neem eventueel samen een douche om de ontlasting weg te spoelen en jullie erotische ervaring op een fijne manier af te sluiten.

Wil je echt absoluut niet in aanraking komen met poep, dan is anale seks wellicht niet geschikt voor jou. Wil je het wel graag? Dan is het belangrijkste dat jullie ervan genieten. Een beetje ontlasting kan er nou eenmaal bij horen. De meeste mannen hebben daar overigens geen problemen mee. Dus mocht er wat meekomen, schaam je er niet voor en laat je vooral niet ontmoedigen!

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

8 reacties

 1. Hallo Talitha mijn naam is René en ben een man van 56 ik heb al een paar keer aan mijn vrouw gevraagd of ze mij met een voorbinddildo anaal wilt nemen en iedere keer weigert ze ,ze wil wel tijdens orale sex een vinger in mijn anus stoppen .Wat kan ik doen om haar zover te krijgen zonder dwang
  Mag ik u alvast bedanken

  1. Hoi René,

   Wat fijn dat het wel toegelaten is om anaal gestimuleerd te worden met de vingers. Dat is al een prima eerste stap 🙂 Grote kans dat overgaan op een voorbinddildo voor jouw vrouw nog een te grote stap is. Wellicht is het beter om dit wat meer op te bouwen. Het is goed om aan te geven wat je graag zou willen proberen en waarom je dat spannend lijkt. Om de stap wat minder groot te maken, kunnen jullie experimenteren met een anaal dildo of anaal vibrator. Jouw vrouw kan jou bijvoorbeeld bevredigen door dit speeltje te bedienen met haar hand. Bespreek met haar of ze hier voor open staat. Zo ja, kijk vanaf dat punt dan verder hoe je het stapsgewijs kan opbouwen naar eventueel een voorbinddildo. Indien ze dit echt niet graag wil, is het belangrijk haar grens te respecteren.

 2. Hello ik hou van anale seks. Ik neem telkens een anale douche. Maar is door dit telkens te doen niet schadelijk voor de endeldarm? Ik bedoel dat veelvuldig spoelen verander je het natuurlijk milieu dan niet binnnen en is dat dan niet ten koste van de gezondheid?
  Dank u wel

  1. Hi Myriam! Bij een anaal douche is het heel belangrijk om het niet te vaak te gebruiken. Gebruik het niet vaker dan 2x per maand. Overmatig spoelen kan de darmflora verstoren, doordat je – naast slechte – ook goede bacteriën wegspoelt. Dit kan leiden tot vervelende infecties en irritaties.

 3. mijn vriendje wil graag een keer anaal doen maar ik durf echt niet!1 ik zeg steeds dat ik bang ben dat het pijn doet, maar ben echt bang dat er gewoon straks stront aan zijn knikker zit maar durf dit niet te zeggen.. en stel we doen het toch en er komt wat mee, knapt hij dan niet op me af?

  1. Het is heel begrijpelijk dat jij je hier zorgen over maakt, je bent ook zeker niet de enige! Misschien eng, maar heb je er al over nagedacht om het hier eens met je vriend over te hebben? Wie weet is hij hier ook zenuwachtig over, of misschien zit hij hier helemaal niet mee. De enige manier om er achter te komen wat je vriend denkt, is door het hem te vragen. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, soms heb ik tijdens de seks last van vaginale scheten. Ik vind dit zó gênant, dat ik merk dat ik daarom het lastig vind mezelf open te stellen voor een nieuwe (seksuele) partner. Hoe komt dit toch? Is er iets mis met mij? Wat kan ik…
11.959 keer bekeken