Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Ik houd van anaal vingeren. Ben ik nu homo?”

8 februari 2020,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben heteroseksueel en sinds mijn 14e seksueel actief. Soms masturbeer ik, maar laatst ging ik mijzelf anaal vingeren. Ik kwam daar erg fijn van klaar, hoewel ik dit zelf best raar vond. Ik zou hier graag verder mee willen experimenteren, maar is dit niet iets voor homo’s? 

– Wesley

Beste Wesley,

Het bevredigen van de anus wordt door veel mensen nog gezien als iets dat enkel homoseksuele mannen doen. Maar anale stimulatie en anale seks is net zo goed populair onder vrouwen én heteroseksuele mannen. Als heteroseksuele man de anus vingeren is dus volkomen normaal. Ik wil je daarom alleen maar aanmoedigen om voor jezelf verder te ontdekken wat jij wel en niet prettig vindt op het gebied van seks.

“Veel mensen vinden anaal vingeren erg fijn. Of je dat fijn vindt of niet, heeft niets te maken met je geaardheid.”

Waarom anaal vingeren fijn kan zijn

De anus is een gevoelig plekje, met ontzettend veel zenuwuiteinden. Logisch dat het prettig kan aanvoelen als je hier met je vinger langs of in gaat. Eigenlijk net zoals het fijn kan zijn om de eikel, clitoris of tepels aan te raken. Sommige mensen combineren het aanraken de eikel of clitoris met het stimuleren van de anus. Dit kan zelfs resulteren in een krachtig orgasme: het ‘anaal orgasme’.

De prostaat

Ook binnenin het rectum bevindt zich bij mannen een bijzonder gevoelig plekje: de prostaat. Dit wordt ook wel de P-spot genoemd: de mannelijke versie van de g-spot. De prostaatklier ligt in een gebied waar veel zenuwen samenkomen. Deze zenuwen regelen onder andere de erectie en het orgasme. Het masseren van de prostaat kan daarom leiden tot een intens hoogtepunt.

Wist je dat… je door regelmatig de prostaat te masseren verschillende infecties van de prostaat kan voorkomen?

Waar kan je de prostaat vinden?

De prostaat bevindt zich op ongeveer 5 centimeter diepte in de anus. Net onder de blaas. Je kan hem met de vingers prima voelen. Je herkent de plek als een verhard stukje, ter grootte van een walnoot.

buttplug

Hoe kan je anaal vingeren?

Je kan de anus dus op verschillende manieren stimuleren. Je kan dit natuurlijk doen met behulp van je eigen vingers, maar er zijn ook speciale anaal speeltjes die jou een handje kunnen helpen:

  • Anaal beads of een anaal ketting is zeer geschikt om als beginner te experimenteren met anale stimulatie. Dit is een ketting dat bestaat uit verschillende balletjes, die in grootte toenemen. Op deze manier kan je wennen aan het idee om iets anaal in te brengen.
  • De buttplug is de meest bekende anaal speeltje. Dit speeltje kan je anaal inbrengen en voor langere tijd laten zitten. Met een buttplug kan je voornamelijk een heftiger orgasme ervaren tijdens de seks of tijdens masturbatie.
  • Wil je overgaan tot anale penetratie, dan kan een anaal dildo of een anaal vibrator iets voor jou zijn.
  • Om specifiek de prostaat te stimuleren, kan je gebruik maken van een prostaat stimulator.

Wist je dat… de trillingen van een vibrerend speeltje ervoor zorgen dat jouw kringspier gaat ontspannen?

Gebruik glijmiddel

Ik raad je aan om bij anale stimulatie altijd glijmiddel te gebruiken. De anus maakt van nature geen vocht aan, waardoor iets inbrengen soms stroef verloopt. Daarnaast zal de kringspier bij aanraking automatisch samentrekken, waardoor de anus sluit. Glijmiddel kan jou helpen om een vinger of een speeltje makkelijk – zonder pijn – in te brengen.

Let op! Gebruik bij een siliconen anaal speeltje altijd glijmiddel op waterbasis. Een glijmiddel op siliconen kan namelijk het siliconen materiaal van jouw speeltje aantasten.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

5 reacties

  1. Ik hou van anaal maar ik wil steeds grotere en dikkere dingen in mijn anus steken ik kan zelfs fisten ik ben geen homo
    Ik ben soms wel bang dat ik problemen met mijn anus krijg Moet ik met zorgen maken

    Ik heb net een buttplug besteld van 7 cm breed en anaal toy van 8 cm breed

    Groetjes

  2. Ik vond het eerder ook niets totdat ik het een keer heb geprobeerd, nu vinger ik mij zelf regelmatig onder de douche tijdens het mastuberen, ook de dildo die ik heb gekocht doet wonderen

  3. Heel leuk artikel, en idd ik stimuleer ook vaak mijn anus met mijn vinger als ik masturbeer. Eerst er overheen en later met wat vettigheid naar binnen, niet heel ver.
    Ook mijn vriend doet het soms bij mij als we vrijen en op de zij liggen, tenminste hij op zijn zij en ik meestal op mijn rug. Heeft hij een hand onder mijn billen en steekt hij iedere keer zijn vinger in mijn anus terwijl hij in mij beweegt. Is echt heel lekker!

    1. Bedankt voor je compliment, Annelies! En ook erg leuk om jouw ervaring te lezen. Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik wil zwanger worden, dolgraag! Mijn man en ik zijn dan ook al enige tijd bezig met proberen, maar tot nu toe zonder resultaat. We geven niet op en houden hoop! Toch begint onze ‘baby making sex’ als verplicht aan te voelen, waardoor …
1.304 keer bekeken