Doe jij mee met de MEI MASTURBATIE CHALLENGE 2024?! Check ‘m hier!

bekkenbodem oefeningen
1.191 keer bekeken

Bekkenbodem oefeningen voor betere seks en orgasmes! #EasyFit

3 april 2024,

geschreven door

Bekkenbodem oefeningen verbeteren niet alleen de controle over je blaas, maar dragen ook op diverse manieren bij aan je seksuele gezondheid. Weten hoe? Lees het hier!

Wat doen de bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren hebben verschillende belangrijke functies in het lichaam. Ze bieden bijvoorbeeld ondersteuning aan de organen in het bekkengebied, waaronder de blaas, darmen en baarmoeder.

Daarnaast spelen de bekkenbodemspieren een grote rol bij het reguleren van de urine- en ontlastingscontrole. En tijdens seks zorgen de bekkenbodemspieren voor samentrekkingen die betrokken zijn bij orgasmes!

Nadelen van een zwakke bekkenbodem 😖

Een zwakke bekkenbodem kan leiden tot verschillende (seksuele) gezondheidsproblemen:

  1. Incontinentie: Te zwakke bekkenbodemspieren kunnen zorgen voor ongewenst urineverlies en ontlastingsverlies.
  2. Seksuele disfuncties: Een verzwakte bekkenbodem kan leiden tot problemen in de slaapkamer, zoals erectieproblemen, moeite met het behalen van orgasmes, minder seksueel genot of zelfs pijn tijdens seks.
  3. Orgaanverzakking: Onvoldoende ondersteuning van de bekkenbodem kan ertoe leiden dat organen zoals de blaas, darmen en baarmoeder verzakken, ook wel bekend als een prolaps.
  4. Chronische bekkenpijn: Een zwakke bekkenbodem kan bijdragen aan langdurige pijn in het bekkengebied.
bekkenbodem oefeningen

Voordelen van een sterke bekkenbodem 😏

Een goed getrainde bekkenbodem biedt diverse voordelen voor je (seksuele) gezondheid:

  1. Verbeterde controle: Een sterke bekkenbodem bevordert een betere controle over de blaas- en darmfunctie, waardoor het risico op incontinentie vermindert.
  2. Meer seksplezier: Het versterken van de bekkenbodem vergroot de intensiteit van orgasmes en verbetert seksuele functies, wat bijdraagt aan een bevredigend seksleven.
  3. Ondersteuning van organen: Een sterke bekkenbodem biedt stevige ondersteuning aan de organen in het bekkengebied, waardoor het risico op orgaanverzakking vermindert.
  4. Minder bekkenpijn: Een goed getrainde bekkenbodem kan bijdragen aan minder bekkenpijn en ongemak, omdat de spieren beter in staat zijn om de belasting te dragen.

Het effect van bekkenbodem oefeningen

Bekkenbodem- en kegeloefeningen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de kracht en controle van je bekkenbodemspieren! Met regelmatige training kun je incontinentie tegengaan, je seksuele functies verbeteren en zorgen voor een algeheel gezonde bekkenbodem.

Hoe strak is té strak? 🤔

Net zoals bij alle gezonde gewoontes, is het belangrijk om er niet in door te slaan. Een te strakke bekkenbodem kan problemen veroorzaken, zoals pijn tijdens seks of moeite bij het legen van de blaas.

Het draait allemaal om balans! Bouw het trainen van de bekkenbodemspieren dus voorzichtig op, volg het voorbeeld van een getrainde professional en luister naar je lichaam.

De beste bekkenbodem oefeningen voor beginners

De beste manier om de bekkenbodem te versterken? Nou, door deze te trainen!

Wat zijn de beste bekkenbodem oefeningen? Dat is deels afhankelijk van je persoonlijke behoeften en fysieke conditie, maar we hebben er 4 uitgezocht die over het algemeen goed zijn. Herhaal een oefening zo’n tien keer per sessie om mee te beginnen!

1. Kegeloefening

De eerste bekkenbodemoefening is een kegeloefening die vrijwel iedereen kan uitvoeren:

Vind een comfortabele zit- of lighouding. Ontspan je lichaam en adem rustig in en uit. Span vervolgens je bekkenbodem aan alsof je het plassen ophoudt.

Houd dit vast voor 3-5 seconden en let erop dat je normaal ademhaalt. Oké, langzaam ontspannen!

2. Bekkenkanteling

Lig op je rug met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Plaats je armen langs je lichaam en neem even de tijd om bewust te worden van de natuurlijke kromming van je onderrug.

Klaar voor de start? Kantel je bekken omhoog richting je buik, waarbij je bekkenbodemspieren aanspannen en je je billen een beetje van de grond tilt.

Houd deze positie enkele seconden vast voordat je je bekken geleidelijk laat zakken en terugkeert naar de startpositie.

3. Bruggetje

Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond, op heupbreedte uit elkaar. Je armen plaats je langs je lichaam, met de handpalmen naar beneden. Ontspan je schouders.

Span je bekkenbodemspieren aan alsof je een voorwerp tussen je billen vasthoudt. Dit zorgt voor stabiliteit! Buig je knieën en til je heupen naar het plafond. Strek je lichaam uit, zodat er een rechte lijn ontstaat van je schouders naar je knieën.

Houd deze positie enkele seconden vast voordat je langzaam terugkeert naar de startpositie.

Klaar voor een echte uitdaging? Dan moet je dit standje eens uitproberen 😉

4. Diepe squat

Sta rechtop met je voeten op heupbreedte of iets wijder. Houd je rug recht en strek je armen naar voren voor balans.

Adem rustig in terwijl je je bekkenbodemspieren aanspannen en je kern stabiliseert. Buig door je knieën en zak naar beneden alsof je gaat zitten, zover als je kunt. Houd je knieën boven je enkels.

Duw je hielen stevig in de grond en strek je knieën om terug te keren naar de startpositie!

Voer bovenstaande oefeningen regelmatig uit om je bekkenbodem zo goed mogelijk te trainen.

Twijfel je of je de oefeningen goed uitvoert? Vraag hulp van een getrainde professional.

Video: Bekkenbodem oefening + Easy Benefits

De beste oefeningen voor een sterk bekkenbodem? Zoek niet verder, want het is Workout Wednesday!

In lijn met EasyFit delen we de komende tijd iedere woensdag een nieuwe video om samen met jullie aan onze seksuele fitheid te werken.

Doe jij ook mee? Houd onze socials scherp in de gaten!

Vaginaballetjes voor een strakkere bekkenbodem

Vaginaballetjes kunnen worden gebruikt als een hulpmiddel bij kegeloefeningen! Door ze in te brengen en vast te houden met je bekkenbodemspieren, kun je deze nog sterker maken.

Anaalkralen voor een strakkere bekkenbodem

Anal beads worden veelal gebruikt voor seksueel genot, maar dienen tegelijkertijd als hulpmiddel om de bekkenbodemspieren te versterken! Deze spieren bevinden zich namelijk dichtbij de anus en zijn essentieel voor het reguleren van de anusopening.

Vond je dit artikel behulpzaam? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Als je niet weer een doos chocolaatjes en HTML Voor Dummies onder de Kerstboom wilt vinden, leer dan hoe je als een professional hints kunt laten vallen en de sexy cadeaus binnen ziet stromen! We weten dat je dankbaar moet zijn voor wat je krijgt, m…
290 keer bekeken